sunnuntai 31. maaliskuuta 2024

Maaliskuun kuulumisia

Blogi on ollut maaliskuussa hiljainen. En ole jaksanut kirjoittaa. Olen ollut tavallista väsyneempi. Kevättalvella meidän perheemme on sairastanut useamman kerran yrjön. Hyh. Saimme vaivaksenme pienempiä flunssakin. Jotenkin minua on väsyttänyt hirmuisesti ja kolottanut tavallista enemmän. Mutta se niistä negatiivisista puheista. On maalikuussa tapahtunut paljon hyvääkin, kuten syntymäpäiväni ja pääsiäinen. Olen virkannut ja olemme askarrelleet. Ulkoilu on ollut mukavaa yhdessä. 


Tosiaan täytin nyt maaliskuussa 33 vuotta. Aamulla koko perhe tuli yhdessä herättämään minut. Sitten minut kutsuttiin herkulliselle lettuaamiaiselle. Sain suukkoja ja haleja, kukkia, mun lemppari suklaata, lasten tekemiä ihania kortteja ja lahjoja. Pekka osti minulle söpön muumimaton, se oli aivan ihana yllätys! Hän antoi minulle lahjasta edellisenä päivänä vihjeen: "lahja on jotain sellaista mitä en ole koskaan antanut sinulle, mutta tykkäät siitä varmasti". Mietin mitä ihmettä se voi olla, koska tämän lähes 14 vuoden aikana Pekka on ostanut minulle monenlaisia lahjoja, hih. Pekalla oli kuitenkin työpäivä, iltavuoro vieläpä. En olisi millään jaksanut yksin järjestää synttärikahvitteluja. Oli kuitenkin mukavaa aiemmin viikolla nähdä läheisiä. Meillä kävi muuten vain kylässä veljeni perheineen, keskimmäisen kummit perheineen ja vanhempani. Oli todella mukavaa nähdä heitä kaikkia. Kiitos vielä kaikista ihanista onnitteluista ja muistamisista mitä olen saanut. Olen niin onnellinen kaikista rakkaista ympärilläni. Minulla oli rauhallinen ja kiva syntymäpäivä, haleja, herkuttelua ja lepoa. 




Hiiritalossakin valmistauduttiin pääsiäiseen, voi miten hauskaa! Askartelin hiirille söpöt pupunkorvat ja pääsiäisnoidanasun. Ostin Tokmannilta pieniä tekopajunkissoja ja tuunasin niistä hiiritaloon virpomisoksat. Voi miten kivalta hiiritalon pääsiäinen näyttää! 


Palmusunnuntaina tytöt kävivät naapurin poikien kanssa virpomassa. Myöhemmin kävimme mummilla ja ukilla virpomassa, aiemmin viikolla virvoimme mamman ja papan. Voi miten huikeat herkkusaaliit lapset saivat, lisäksi vielä mummilta ja ukilta söpöt Squishmallows pääsiäispehmolelut. Oi. Oli mukavaa kun tänä vuonna meilläkin kävi virpojia ja paljon. Kiitos ihanista oksista. Ne pääsivät koristamaan meidän terassia pääsiäisen ajaksi.


Askartelimme lasten kanssa mm. vanhoista isovanhempieni kotoa löytyneistä jäätelötikuista söpöjä pääsiäistaloja. Minä innostuin askartelemaan myös hauskat pupukranssit äidilleni ja anopilleni lahjaksi.




@ysaripodcast & @nuoruusdisko inspiroimina päätin etsiä minun ja veljeni vanhat Kinder lelut 90-luvulta. Voi että miten kivoja ne ovat ja miten paljon niillä on lapsena leikitty, erityisesti meidän mammalla ja papalla (äitimme vanhemmilla). Niitä säilytettiin siellä tässä söpössä mustassa laukussa mitä kutsuimme muumimamman käsilaukuksi ja kutsumme yhä, hih! Nykyään laukku on äidilläni, lasteni mammalla monine hauskoine leluineen. Olen niin onnellinen, että äitini on säästänyt aikoinaan nämä pienet lelut. Voi miten paljon muistoja tuli mieleeni. Muistelimme äitini kanssa, että Kinder leluja, varsinkin krokotiilejä olisi ollut enemmänkin. Mihinköhän ne ovat joutuneet? Muutamat näistä söpöistä Kinder leluista ovat Pekan vanhoja. ♡


Pitkänä perjantaina Pekka järjesti jälleen lapsille hauskan pääsiäispupun aarrejahdin. Lapset saivat vihjeitä minkä avulla he löysivät omat yllätyskorit, easter basketit. Sisällä oli monenlaisia herkkuja, tytöille Metsolan pupupaidat ja poitsulle Olli Ellan kissanukke (tytöt saivat viime vuonna Olli Ellan lammas- ja pupunuket), sekä tietysti minun virkkaamat söpöt tipuset. Kävimme mummilla ja ukilla  syömässä, herkuttelemassa ja viettämässä aikaa sukulaisten kanssa. 


Lankalauantaina saimme S-kummin meille kylään pääsiäistä viettämään. Maalasimme munia, se oli hauskaa, mutta myös aika vauhdikasta kolmen lapsen kanssa, hih. Meillä on ollut jo vuosia perinne lankalauantaina pukeutua pääsiäisnoidiksi ja ottaa siitä hauska kuva muistoksi. Niin teimme nytkin. Me myös maalasimme oman perheen kesken perinteisesti Mignon munia. Muistutin lapsia olemaan varovaisia, että muna ei tipu ja halkea maalatessa. Lopulta kävi niin, että minä olin ainoa, jonka muna tippui lattialle ja se halkeili, onneksi kuitenkin vain takaa, haha. Että sellaista, hih.
Pääsiäissunnuntaina tuttuun tapaan pääsiäiskukko kävi munimassa lasten hattuihin. Voi sitä iloa ja riemua. Onneksi pääsiäiskukko ei unohanut minua, kinder on mun mielestä paras pääsiäisherkku, hih. Myöhemmin meillä oli vauhdikas päivä mökillä. Söimme mamman ja papan kanssa pääsiäisaterian ja herkuttelimme Pekan tekemillä ja mamman tekemillä pääsiäisherkuilla. Saunoimme ja lilluimme paljussa, Pekka kävi monta kertaa avannossa. Paistoimme nuotiolla makkaraa. Lapset leikkivät leikkimökissä ja hiekkalaatikolla. Olipa meillä hauskaa!  Pääsiäinen on kiva keväinen juhla, meille se on ehdottomasti myös perhejuhla. Hauskaa, kun pääsiäisestä vietettiin nyt maaliskuussa ja pääsiäisenvietto jatkuu vielä huhtikuun puolellakin, huomenna on nimittäin toinen pääsiäispäivä. ♡