tiistai 30. huhtikuuta 2024

Huhtikuun kuulumisia

Huhtikuukin oli blogin suhteen poikkeuksellisen hiljainen. Harmittaa, kun fibromyalgian takia jaksamiseni ja toimintakykyni ei ole sama kuin ennen. Tuntuu, että en jaksa samalla tavalla kirjoittaa blogia kuin ennen. Se harmittaa. En ole kuitenkaan päättänyt lopettaa. Ihanaa siis, jos edelleen olet siellä ja luet juttujani. Yritän toukokuussa taas enemmän aktivoitua blogin suhteen. Jos meidän kuulumiset kiinnostaa, niin instagramissa @laurahassu tiliä päivittelen aktiivisemmin kuin blogia.


Olin huhtikuussakin melko väsynyt ja kipuilin tavallista kovemmin. Minulle on ilmestynyt uusi oire. Oikea jalkani kipuilee niin, että välillä koskee todella kovaa ja jalan kanssa on vaikea liikkua. Aivan kuin jalka puuttuisi ja joka askeleella sattuu, kummallista. Jalka vaivaa päivittäin. Kipua tuntuu lonkassa, polvessa, pohkeessa, nilkassa jalkaterällä ja varpaissa, välillä niissä kaikissa yhtäaikaa, joskus vaan joissakin kohdissa. Kurja juttu. Huhtikuun sääkin oli mielenkiintoinen. Kun lumet viimein suli meidän pihalta, ei mennyt kauaa, kun ties kuinka mones takatalvi iski. Piha todella täyttyi lumesta. Onneksi kuitenkin melko pian lumet taas sulivat. Loppukuusta saimme nauttia ihanista lämpimistä päivistä, kun takkia ei tarvittu. Oi että! 


No mutta sitten iloisempiin aiheisiin. Huhtikuu oli kiva aloittaa 2. pääsiäispäivällä. Saimme vähän vielä fiilistellä pääsiäistä ennen kuin aloimme suunnittelemaan vappua, hih. Täällä pääset lukemaan meidän pääsiäisestä.


Huhtikuussa juhlimme meidän rakkaan S-mamman (isoäitini) syntymäpäivää, hän täytti 80 vuotta. Vau! Oli ihanaa, kun kaikki sukukulaiset pääsivät juhliin, lapset olivat piirtäneet ihanat kortit, lahjaksi annoimme vähän herkkuja. Serkkuni J lähetti paljon ihania kuvia juhlista, päivästä jäi paljon kivoja muistoja. Tämän kakkukuvan olen kuitenkin napannut itse, hih. Poitsu otti juhliin poikavauvansa mukaan ja voi että miten söpöjä samiksia he olivatkaan, hih.


Meidän V oli halunnut pitkään leikata pitkän tukkansa lyhyeksi. Nyt oli aika uudelle tyylille ja vau miten upea hänen polkkatukasta tuli. Päivääkään ei ole katunut, vaan hän on täysillä nauttinut uudesta ihanasta tukastaan. Ihanaa!



Olen niin iloinen siitä, kun meidän H on löytänyt itselleen omannäköisen harrastuksen mistä hän nauttii ja missä hän saa loistaa. Jo kaksi vuotta teatteriharrastusta takana. Tämän kevään näytelmä Hulivilit Kouvolassa oli hauska! Kaikki lapset esiintyivät hienosti. Koko perhe on niin ylpeä meidän omasta hulivilistä, upeasta näyttelijästä ja esiintyjästä. Aiemmin viikolla H pääsi kokemaan näytelmän katsojankin roolissa, kun mummi ja ukki veivät tytöt Kouvolan teatteriin katsomaan Ella ja kaverit- Paterock näytelmää. Kiitos vielä kerran kivasta elämyksestä mummi ja ukki. Tytöt tykkäsivät esityksestä kovasti. Hauska fakta: H:n ukin isä Uguli harrasti myös näyttelemistä. Isomummi sanoikin niin ihanasti, että nyt H kulkee Ugulin jalanjäljissä 

No tietenkin me askartelimme taas monenlaista vappua varten. Tykkäsin erityisesti näistä hauskoista pelletikkunaamareista. 




Perinteisesti koristelimme kotia ilmapalloilla, serpentiinillä ja vaihtamalla muumihyllyyn värikkäitä mukeja. Mamma ja pappa sekä mummi ja ukki ostivat lapsille niin kivat vappupallot. Voi miten paljon iloa niistä onkaan ollut! Kiitos vielä ♡





Kiitos huhtikuu monista hauskoista hetkistä! Vaikka Pekka oli töissä, ehdimme silti viettää vappua yhdessä, herkutella, leikkiä ilmapalloilla, pelata lautapelejä ja saunoa. Pekka teki niin hienoja ilmapalloeläimiä, kukkia ja miekkoja.  Vau miten taitava hän onkaan! Tämä on muuten jo minun ja Pekan 15. vappu yhdessä, aika ihanaa! Meidän koululainen on kavereiden kanssa melkein koko vapun, häntä ei paljon kotona näy hih. Vietin pienempien kanssa leikkimökin vappujuhlia, ulkoilimme, herkuttelimme ja katsoimme elokuvaa. Vappupäivänä saamme seuraksemme poitsun kummit ja lasten serkkupojat, oi miten hauskaa! Vapun juhlinta jatkuu onneksi vielä huomenna.