sunnuntai 28. helmikuuta 2021

Helmikuun kivoimpia juttuja

Helmikuu, mieleen jäi monia kylmiä lumisia talvipäiviä. Teimme jäälyhtyjä, kävimme pulkkamäessä ja kiipeilimme lumikasoissa. Näimme ystäviä ja sukulaisia. Vietimme ystävänpäivää ja laskiaista. Pelasimme lautapelejä ja katselimme elokuvia. Teimme söpöjä hankintoja vauvalle. Pääsin instagramissa tekemään helmikuun aikana monia kivoja yhteistöitä Martinexin, Trendcarpetin, Twistshaken ja Otavan kanssa.


Helmikuu oli kiva, mutta raskaus+arki on tehnyt minut väsyneeksi. En oikein saanut aikaiseksi mitään, siivoaminenkin tuntui rankalta. Muutaman kerran vatsa ja selkä kipeytyivät, mutta onneksi selvisin kivuista lepäilemällä. Ehkä juuri siksi blogia tuli päivitettyä todella vähän. Jospa ensi kuussa vähän skarppaisin, aika näyttää. Vaikka helmikuu oli osittain rankka niin haluan keskittyä positiivisiin asioihin ja siksipä kerronkin nyt mitkä oli helmikuun kivoimpia juttuja.


LASKIAISPULLAT
Talven paras herkku, niin hyvää! Me syödään aina laskiaispullia hillolla ja kermalla. Laskiainen on ehdottomasti aina yksi helmikuun kohokohdista! 


KAUNIS TALVINEN MAISEMA
Saimme nauttia kauniista lumisesta maisemasta. Olen niin onnellinen, että saimme tänä vuonna lumisen talven, olemme nauttineet siitä niin hyvin kuin olemme pystyneet. 


TALVILOMAN ALOITUS
Olen niin onnellinen siitä kun esikoisen talviloma alkoi, saamme reilu viikon olla rennosti ja nukkua pitkään, tehdä yhdessä kivoja juttuja. Loma on alkanut mukavasti, kävimme Heinolan lintuhoitolassa ihastelemassa lintuja ja tuhlasimme meidän S-ryhmän lahjakortin, kävimme Amarillossa syömässä. En edes muista milloin edellisen kerran olimme olleet ulkona syömässä. Maaliskuun ensimmäinen viikko vielä tyttöjen kesken lomaillaan ja onneksi Pekalta löytyy lomalle vapaapäiviä.


KÄVIN KAUPASSA
Edellisen kerran olin käynyt kaupassa joulukuun alussa. Helmikuun toiseksi viimeisenä päivänä tuli käytyä kaupassa pitkästä aikaa ja se tuntui jotenkin vapauttavalta. Hassua, että nykyään kun ei tule käytyä juuri missään, niin kaupassa käyntikin tuntuu todella spesiaalilta. En olisi osannut kuvitellakaan tätä ennen korona-aikaa. En aio kuitenkaan kaupassa ruveta ramppaamaan varsinkin kun maaliskuussa koronarajoituksia taas tiukennetaan. Kuulun riskiryhmään, joten siksi olen pysytellyt pitkälti kotosalla. Pekka on hoitanut kaupassa käynnit ja hoitaa ne jatkossakin. Kuitenkin kauppareissu silloin tällöin tekee nähtävästi hyvää minulle! 

Tässä vielä linkit kaikkiin helmikuun postauksiinToivottavasti maaliskuusta tulee aurinkoinen ja koronatilanne Suomessa rupeaisi helpottamaan.

lauantai 27. helmikuuta 2021

Heinolan lintuhoitola

Päätimme aloittaa talviloman tekemällä jotain hauskaa ja erilaista. Ajelimme tänään Heinolan lintuhoitolaan tutustumaan erilaisiin lintuihin. 

Näinä aikoina pitää tarkkaan miettiä mitä voi tehdä ja minne voi mennä, että se on turvallista ja hygieenistä. Pitää etsiä sellainen paikka missä ei ole paljon ihmisiä ja että turvaväliä pystyy pitämään. Meidän onneksemme lintuhoitolalla oli meidän lisäksi vain muutama ihminen. Lintuja oli kahdessa eri rakennuksessa ja olimme toisen porukan kanssa eri aikaan eri rakennuksissa. Toisin sanoen emme kohdanneet ketään muita vierailumme aikana. 


Toisessa rakennuksessa oli kotimaisia lintuja kuten esim joutsenia, lokkeja ja kuovi, toisessa eksoottisempia lintuja kuten kakaduja ja papukaijoja. Ulkona tapasimme omassa rauhassaan olevan mustan korpin. Korppi tuli ihmettelemään meitä ja näytti samalla pari temppuakin kiipeillessään. 


Heinolan lintuhoitolassa hoidetaan loukkaantuneita lintuja. Lapsista oli tärkeää auttaa lintuja toipumaan ja he lahjoittivat pienen summan lintuhoitolan rahalippaaseen. Olen aina kannustanut ja ohjannut lapsiani tekemään hyvää, olemaan reilu ja auttamaan muita. Niin teen myös itse oman rahatilanteen puitteissa. Pienilläkin teoilla on merkitystä. Päivä oli mielenkiintoinen ja kiva, saimme nauttia myös ihanan keväisestä kelistä.

sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Laskiaissunnuntai & Ystävänpäivä

Hauskaa, että tänä vuonna ystävänpäivä ja laskiaissunnuntai sattuivat samalle päivälle. Aamupäivällä kävimme pulkkamäessä, iltapäivällä herkuttelemme laskiaispullilla. 

Talven paras herkku on laskiaispulla. Me teemme laskiaispullat itse. Täytteenä kermavaahtoa ja hilloa. Tai siis Pekka leipoo ja tytöt toimivat apulaisina. Minä keskityn vain herkutteluun, heh. Kaapista sattui löytymään tuollaisia sydäntikkuja, ajattelin, että ne sopivat tänään, ystävänpäivänä kivasti pullien päälle koristeeksi.


Pulkkamäessä oli vauhdikasta menoa, niin kauan kuin sitä kesti, heh. Tytöistä oli hauskaa myös kiipeillä lumikasoissa ja juoda kaakaota. 


Tytöt askartelivat muutamat ystävänpäiväkortit. V:n käsi toimi mallina, V myös maalasi kortit glitterillä ja H kirjoitti niihin ystävänpäiväterveiset. Korteista tuli tosi kivat! Halusin säilyttää yhden kortin meille muistoksi. 


Tytöt saivat kaverilta ihanan ystävänpäiväyllätyksen. Kiitos ♡ Kukat ja herkut. Kukat piti heti laittaa maljakkoon ja somistaa niillä lipastoa, hih. Ihanat pienet sisustajat. Suklaat tietysti maistuivat meidän herkkusuille.


Ihanaa ystävänpäivää ja vauhdikasta laskiaista! ♡ Kiitos kaikista ihanista ystävänpäivämuistamisista mitä olemme tänään saaneet. ♡ 

tiistai 9. helmikuuta 2021

Mitä jos hän on meidän viimeinen vauva?

Mitä jos hän on meidän viimeinen vauva? Tätä ajatusta on tullut välillä pyöriteltyä. Mitä jos kolmannen sektion jälkeen tulisi tuomio, että kohtu ei kestä enää uusia raskauksia? Voi olla että niin käy tai sitten ei. Sittenhän sen näkee. Olen kuitenkin pohtinut tätä siksi, että jos raskauskielto tulisi, niin olisin ehkä valmiimpi hyväksymään asian. 


Olemme haaveilleet kolmesta lapsesta ja jos kaikki menee hyvin haaveestamme tulee totta. Niin suuri onni välillä pelottaa. Kolme lasta olisi minulle unelmien täyttymys. Silti en ole tässä vaiheessa lapsiluvusta vielä niin varma, että 100% pystyisin sanomaan, että lapsiluku olisi kolmen jälkeen täynnä. 

Jos kaikki menee hyvin, luulen, että hän on meidän viimeinen vauva, mutta ei sitä koskaan tiedä. Tulen varmaan tietyllä tapaa olemaan aina vauvakuumeilija. Olen kuitenkin yrittänyt ajatella sitä niin, että jossain vaiheessa kuumeilu pitää taltuttaa, heh. Sektiossa on aina olemassa riski. Uskallanko neljättä kertaa ottaa riskiä? Onneksi sitä ei vielä tarvitse tietää eikä päättää.

Luulen, että tulevalla sektiolla tulee olemaan iso merkitys päätöksemme. Jos tämä kolmas leikkaus olisi vaikea, erityisen rankka ja/tai pelottava kokemus, luulen että se olisi merkki siitä, että ei enää. Haluan tälläisessä isossa asiassa luottaa vaistoihini. Luulen, että kyllä sen sitten jonain päivänä tietää, kun lapsiluku on täynnä. Joko ns. pakon sanelemana tai tulee itse siihen lopputulokseen, että näin on hyvä. Luotan siihen, että jonain päivänä tiedän onko hän meidän viimeinen vauva.

maanantai 1. helmikuuta 2021

Tulevat isosiskot

Toivomme, että raskaus sujuu hyvin ja saamme meidän rakkaan "masuvauvan" kesällä syliimme. Se on ainakin varmaa, että hänellä on maailman parhaimmat isosiskot ♡


Aavistivatko lapset syksyllä vauvauutisen?
Syyskuun lopussa saimme Pekan kanssa tietää, että meille tulee vauva, mutta lapset eivät sitä vielä silloin tienneet. Kuitenkin yhtenä lokakuisena iltana V osoitti vatsaani ja sanoi: "ättii, vauva".

En halunnut valehdella, mutta en myöskään vielä silloin kertoa lapsille raskaudesta, koska olin tehnyt testin vasta muutamaa päivää aiemmin. Vastasin V:n kommenttiin kysymyksellä: olisiko kivaa, jos meille tulisi vauva? Molempia tyttöjä rupesi hymyilyttämään ja he vastasivat innoissaan joo ja kertoivat miksi vauva olisi kiva. Se tuntui minusta niin ihanalta. 

Osasimme odottaa juuri tuollaista kivaa reaktiota, että lapset ovat innoissaan sillä he ovat päässeet lähipiirissämme olemaan mukana vauvan odottamisessa ja he ovat päässeet ihastelemaan vauvoja. Jos muiden vauvat ovat ihania, kivoja, odotettuja, pieniä ja söpöjä, niin sehän vasta hauskaa onkin sitten, kun kotona pääsee hoivaamaan vauvaa niin paljon kuin haluaa, hih. 


Muistan miten innoissaan H oli V:n odottamisesta ja hoivaamisesta. Nyt hän pääsee kokemaan niihin liittyvät kivat jutut uudelleen. Tämä on myös V:lle spessua, hänestä tulee isosisko! ♡ Toivottavasti kaikki menee hyvin ♡


Kerroimme lapsille ensimmäisinä, että meille tulee vauva
Marraskuun puolessa välissä kerroimme lapsille, että meille tulee vauva. Seuraavana päivänä kerroimme muille sukulaisille mm.isovanhemmille. Tytöt olivat innoissaan ja yllättyneitä, "tuleeko meillekin vauva?". Siitä alkoi kysymystulva mm. "Onko vauva tyttö vai poika? "Koska hän syntyy?" Mikä vauvan nimeksi tulee..." Tytöt ovat ehdottaneet mm. tälläisiä nimiä: Rusetti, Mimmi, Kukka, Anna, Aana, Oona, Laura Junior, Minea, Nooa, Petteri, Juuso, Matias, Salama, Veikka, Pekka Junior, Heikki... 


Eräänä päivänä H pohti: "Jos tulisi kolmas vauva ja se olisi poika, voisi olla varmaan vähän erilaisia leikkejä sen kanssa". H oli välillä sitä mieltä, että vauva voisi olla tyttö, välillä sitä mieltä, että vauva olisi poika. Kuitenkin mitä lähemmäs rakenneultra tuli sitä varmempi H oli siitä, että vauva on poika. V oli ollut melkein koko ajan sitä mieltä, että vauva on tyttö. 


Meidän kaksivuotiaalla on ollut jo monia hauskoja kommentteja "masuvauvasta": 
• "Hei vauva, mii täällä" 
• "Tässä on vauvan pää, tässä on vauvan käsi, tässä on vauvan vaapaat" (osoittaa sormella vatsaani missä ne saattaisivat hänen mielestään olla.)
• "Heää vauva, on aamu"
• "Vauva haluu kattoo tisniplussaa"
• "Vauva nukkuu" 
• "Hyvää yötä masuvauva" 
• "Vauva on näääääin pieni"
• "Ei masuvauvaa satu"
• "Hei vauva, miusta tulee isosisto"
• "Helmi tuppa(tupla) isosisto"
• "Vauvalle namii"  
• "Kohta äitillä iso massu"
• " Hei masuvauva, miusta tulee isosisto"
• "Isosisto täällä"
• "Huhuu vauva"
• "Mii halii masuvauvaa"
• "Masuvauva on tyttö"
• "Masuvauva on poika"
• "Tosi kiva nimi"
• "Haluun ostaa vauvalle tuttipullon... ja leluja"


Tärkeä isosiskon rooli
V on tosi innoissaan ja ylpeä tulevasta isosiskon roolista. Se on hänelle tärkeää. Hän melkein päivittäin toteaa "miusta tulee isosisto". Hän myös huhuilee lähes päivittäin masuun "isosisto täällä", suukottaa ja halii masua. V pyytää, että saa katsoa "masuvauvan" kuvaa, se on mielestäni ihanaa. Masuvauvalle on juteltu, kerrottu tarinoita, "luettu" kirjaa ja helisetetty helistimiä. V on painanut korvansa masua vasten ja kuunnellut kuuluuko mitään, hih. V odottaa, että pääsee pitämään vauvaa sypässä ja halimaan tätä. Kun V kuuli että hänestä tulee isosisko niin sen jälkeen hänestä on tullut entistä vahvemmin esiin se, että hän on nyt isotyttö. "Miima on nyt isotyttö", aika hauskaa ja ihanaa. 

Tuplaisosisko
H:stä tulee tuplaisosisko mikä on hänestä kivaa. Hän on innoissaan mukana odotuksessa ja odottaa, että pääsee hoitamaan ja hoivaamaan vauvaa, syöttämään ja pitämään sylissä. H odottaa myös, että pääsee leikittämään vauvaa. "Masuvauvaa" on leikitetty nyt jo masun läpi, esim. helisyttämällä helistimiä, hih. "Kivaa kun meille tulee vauva! Äitin masussa on vauva." H:stä on aina hauska kuulla minkä kokoinen vauva milläkin viikolla on ja miten vauva kehittyy. Nyt toisella kolmanneksella tähän mennessä vauva on ollut mm. sitruunan, appelsiinin, bataatin, mangon, latva-artisokan ja papaijan... kokoinen. "Oho, aika hauskaa! Jossain vaiheessa se on varmaan banaanin ja meloonin kokoinen". Mielenkiintoista seurata, kun äitin vatsa kasvaa. 


"Masuvauva"
Tytöt ovat puhuneet alusta asti meidän tulevaa kesäkuista "masuvauvana" mikä on mielestäni söpö ja selkeä kuvaus hänestä. Se on tarttunut meihin vanhempiinkin. Masussa oleva vauva. V:kin ymmärtää kenestä puhutaan, kun lähipiirissämme on useampi vauva. "Masuvauva" on meidän tuleva vauva.


"Masuvauva" on poika!
Tytöt saivat tietää masuvauvan olevan poika, kun he poksauttivat little sister or little brother -ilmapallon rakenneultran jälkeen tammikuun lopulla. Sisältä paljastui sinisiä konfetteja. "Poika, masuvauva on poika" "Meille tulee pikkuveli, pikkuveli". He kikattivat ja nauroivat, heittelivät konfetteja. Heistä on hauskaa, että he saavat pikkuveljen. Samana päivänä he halusivat käydä isin kanssa ostamassa "masuvauvalle" suloisen pandabodyn. He ovat sanoneet, että haluavat ostaa vauvalle myös tuttipullon, korun, ja leluja.


Meillä raskaus on koko perheen yhteinen juttu
Meillä on ihanat tytöt, ihanat tulevat isosiskot. ♡ Se, että he ovat niin innoissaan "masuvauvasta", pikkuveljestä tekee odottamisesta vielä kivempaa. Tämä raskaus on meillä koko perheen yhteinen juttu. Pieni kesäkuinen, me niin odotamme ja rakastamme sinua jo nyt! Sinä tulet saamaan maailman parhaimmat isosiskot. Sitä he ovat sinulle jo nyt. ♡