torstai 1. joulukuuta 2022

Ihana joulukuu on täällä

Joulukuu on vihdoin täällä! Kyllä sitä on odotettukin. Hauskaa miten innoissaan lapset avaavat joulukalentereiden luukkuja. Tytöillä on muumikalenterit (toisella 2022, toisella 2021) ja suklaakalenterit, poitsulla puurokalenteri. Lapset saivat mummilta ja ukilta yhteisen kirjakalenterin: Rosmariini ja kadonnut lumiukko. Kirja vaikuttaa hauskalta jouluseikkailulta.


Meillä on monia perinteitä liittyen joulunodotukseen. Kuuntelemme joululauluja, katsomme jouluisia elokuvia, luemme jouluisia kirjoja. Leivomme pipareita ja torttuja. Lähetämme joulukortteja ja askartelemme. Ostamme ja paketoimme lahjoja, vaikka tänä vuonna poikkeuksellisesti teimme ne hommat jo marraskuussa. Nyt joulukuulle jäi vain ihan muutaman lahjan ostaminen/  paketoiminen. 


Mamma on perinteisesti taas tehnyt meille ihan mielettömän upean piparkakkumuumitalon, vau! Tämä on jo 9. kerta, kun saimme ihastuttavan muumipiparkakkutalon meidän joulukotia somistamaaan. Kiitos äiti. Tänä vuonna emme voi laittaa sitä meidän "paraatipaikalle" muumihyllyn luokse. Se täytyy olla jossain ylempänä poitsulta turvassa. Mamma on nähnyt muumitaloon niin paljon vaivaa, en tosiaan halua, että se menee heti rikki. 

Yksi meidän perheen hauskoista jouluperinteistä on se, kun tonttu käy adventtisunnuntaisin tuomassa lasten joulusukkiin yllätykset. 1. Adventtina tonttu toi lapsille jouluiset Maileg Hiiret.


Joulukuu on alkanut parhaalla mahdollisella tavalla: ulkona on kaunis talvinen maisema. Ihanaa! Lasten kanssa on ollut hauskaa leikkiä lumileikkejä ja pulkkailla. Tulipa tänään myös tehtyä tämän talven ensimmäiset lumityöt. Onneksi minulla oli reippaita apulaisia, hih. 


Tietenkin joulukuussa myös koristelemme kodin jouluiseksi. Muumihyllyyn vaihdoimme talvisia mukeja ja pöydälle laitoimme joulumuumi pöytäliinan, ripottelimme koristeita tyttöjen huoneeseen, meidän makuuhuoneeseen, olohuoneeseen ja keittiöön, mm tonttuja ja tähtiä. Ikkunoihin laitoimme meidän söpöt karkkikeppivalaisimet. 


Viikonloppuna laitamme tyttöjen huoneeseen joulukuusen. He saavat koristella sen juuri niin kuin haluavat. Luulen, että olohuoneeen kuuseen ei tänä vuonna koristeita tule, koska epäilen että poitsu olisi jatkuvasti koristeita repimässä, hän on välillä ihan pikku mahdottomuus. Olohuoneeseen laitamme joulukuusen heti, kun se sattuu postista tulemaan. Toivottavasti mahdollisimman pian. Tilasimme siis uuden joulukuusen. Hauskaa! 

Olen aina rakastanut joulua, mutta kyllä lasten kanssa joulunodotus on hauskempaa! Parasta on ihanat perinteet ja yhdessä oleminen. ♡ Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡