lauantai 14. tammikuuta 2023

Kuukauden päästä on ystävänpäivä - Muutamia juhlavinkkejä

Kuukauden päästä on ystävänpäivä. Nautin suuresti kaikista juhlista. Ne tuovat iloa ja piristystä arkeen. Erilaisia juhlia varten innostun usein askartelemaan, ompelemaan ja koristelemaan. Pekka leipoo aina teemaan sopivia herkkuja. Minulla on nytkin mielessä monenlaisia ideoita ystävänpäivään liittyen. Katsotaan mitä niistä toteutan, miten jaksan ja kykenen. Miksi teen ystävänpäivään liittyvän postauksen näin aikaisin? No siksi, että jos inspiroidut, niin ehdit hankkia tarvikkeet ja askarrella ajoissa, hih. Ei tule kiire. Tässäpä siis muutamia vinkkejä aiemmilta vuosilta ystävänpäivään liittyen! 


Punaiset ilmapallot koristeluun
Edullinen ratkaisu ja pieni vaiva on koristella kotia ystävänpäiväksi ilmapalloilla. Siitä lapset ilahtuvat todella paljon. Kokemusta on! Ilmapalloja on hauska heitellä ja pomputtaa, tehdä erilaisia temppuja. Ilmapallot jos mitkä tuovat juhlan tuntua.


Itsetehdyt ystävänpäiväkortit rakkaille 
Mikä olisikaan ihanampi tapa muistaa ystäviä ja sukulaisia ystävänpäivänä kuin ystävänpäiväkortit missä näkyy oma kädenjälki. Askartelu on lapsista hauskaa puuhaa, niin monista aikuisistakin. Täältä löydät enemmän meidän tekemiä ystävänpäiväaskarteluja. 

DIY sydänviiri koristeeksi
Tein viime vuonna meidän marimekkokotiin sopivan ystävänpäivän sydänviirin Marimekon räsymattoserveteistä. Liimasin servetinpalat paperiin ja leikkasin lopuksi palaset sydämen muotoon, mallina käytin suurta piparkakkumuottia. Annoin niiden kuivua painon alla. Viirin voi tehdä sen näköiseksi kuin itse haluaa, myös esim punaisesta kartongistakin saisi tehtyä teemaan sopivan koristeen. Kun on liimannut ja leikannut hyvän määrän sydämiä, niihin tehdään neulalla reiät ja ne pujotetaan siimaan/lankaan. Sitten vain viiri roikkumaan. 

Teemaan sopivat herkut
Meillä juhliin sopivat herkut loihtii Pekka. Osa herkuista ostetaan kaupasta. Meillä se on jo perinne tehdä syömisiä sydämen muotoon, esim keksejä, pizzaa tai lettuja. Jos ei jaksa itse ryhtyä leipomishommiin, voi esimerkiksi ostaa sydämenmuotoisia vaahtokarkkeja, punaisia marmeladeja, punaisia sydänkarkkeja irtokarkkihyllystä, hakea sydämen muotoisia donitseja tai muuten vain vaaleanpunaisia donitseja Arnoldsilta. 


Ihanat kukat 
No ainahan kukat ilahduttavat ja ne sopivat jokaiseen juhlaan. Erityisesti vaaleanpunaiset tai tummanpunaiset kukat tuovat mukanaan ystävänpäivän fiilistä. Kukat sopivat erittäin hyvin myös  ystäville lahjaksi. 


Myöhemmin on tulossa uusia ideoita, ajatuksissa on tehdä jossain vaiheessa postaus meidän tämän vuoden diy jutuista ystävänpäivään liittyen. Askartelemme lasten kanssa kortteja, mutta haluaisin myös ommella jotain teemaan sopivaa. Aika näyttää mitä käsissämme syntyy. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡