tiistai 8. elokuuta 2023

Reissu kesäiseen Kuopioon

Kolmas kerta toden sanoo! Meidän oli tarkoitus käydä  Kuopiossa jo aiemmin kesällä, mutta silloin emme päässetkään reissuun. Onneksi nyt reissu onnistui, koska meistä oli kivaa päästä näkemään meille tärkeitä isomummia ja ugulia, Pekan isovanhempia. Oli niin mukava nähdä ja jutella, päästä antamaan haleja. Lapset pääsivät myös antamaan tekemänsä piirrustukset ja vähän herkuttelemaan, katselimme yhdessä valokuvia. 

Kuopio on meille tärkeä paikka, mielestäni se on todella kaunis ja viihtyisä kaupunki. Siellä on aina mukava vierailla, joka paikassa on ystävällisiä ihmisiä ja autoilijat antavat lähes aina meille kävelijöille tilaa. Jännää ajatella, että Pekka on syntynyt ja asunut Kuopiossa 7-vuotiaaksi asti. Onneksi he kuitenkin muuttivat Lahden kautta Kouvolaan, muuten tuskin koskaan olisin tavannut Pekkaa. Kaikella on tarkoitus ♡
Tälläkin kertaa meidän reissun päätavoite oli kyläillä, mutta ehdimme tekemään vähän muutakin. On ollut kivaa nähdä Kuopiossa Pekan lapsuuden maisemia. Tällä kertaa kävimme Kuopion torilla ihmettelemässä ja leikkimässä, Valkeisten lammella leikkipuistossa ja uimarannalla. Kotiinlähtöpäivänä kävimme satamassa syömässä jäätelöt ja kauppakeskus Matkuksessa ostoksilla. Ostimme lapsille vaatteita ja minulle herttaiset mustikkarasiat.
Oli niin ihana jälleen päästä hotelliin nukkumaan, herkuttelemaan ja yhdessä löhöilemään. Tällä kertaa saimme hauskan melko ison huoneen väliovella. Eli toisessa, pienemmässä huoneessa oli meidän vanhempien ja poitsun sänky sekä telkkari, toisessa vähän isommassa huoneessa tyttöjen sänky, toinen telkkari, pöytä, kaapit ja wc/suihku. Molemmissa huoneissa oli isot ikkunat ja ihanat isot ikkunalaudat istuskeluun.Hotellissa katselimme yhdessä telkkaria, söimme ja herkuttelimme. Lapset osallistuivat hauskaan hotellin järjestämään aarrejahtiin, palkinnoksi he saivat vaikka mitä: tatuointitarroja, magneetit ja tikkarit. Aamupalalla oli ruokabingo, lapset maistelivat reippaasti erilaisia ruokia mm. kalakukkoa ja saivat siitä palkinnoksi tarroja. Tutustuimme hotellin melko isoon leikkihuoneeseen missä oli monenlaisia leluja (tällä kertaa leikkihuoneesta ei ole kuvia, koska siellä oli meidän lisäksi muitakin leikkijöitä.) H osallistui siellä olevaan kesäkilpailuun missä piti keksiä hotellin aulassa oleville akvaariokaloille nimet. Poitsu sai oman Onni Orava pehmolelun hotellivirkailijalta lahjaksi hänen ensimmäiseltä hotellireissulta (2021) ihan vauvana, se on ollut siitä lähtien aina mukana poitsun hotellireissuilla, niin nytkin.


Oli niin kivaa nähdä pitkästä aikaa kesäinen Kuopio ja voi miten kaunista siellä olikaan! Olemme nimittäin käyneet Kuopiossa lähivuosina aina syksyllä tai talvella. Nyt V ja L näkivät ensimmäistä kertaa ikinä Kuopion kesän. Ja voi että miten ihastuksissaan varsinkin V oli. Tytöt tykkäävät Kuopiosta ja Jyväskylästä niin paljon, että ovat todenneet, että haluaisivat ehkä joskus asua jommassa kummassa kaupungissa. Aika hauskaa! Enkä ihmettele, ne ovat molemmat kivoja kaupunkeja, varsinkin tämä Kuopio.

Pakko vielä mainita miten hauska pieni piristys odotti meitä Varkauden ja Kuopion huoltoasemien vessoissa: peileihin oli kirjoitettu tsemppilauseet savonmurteella mikä oli meille eteläsuomalaisille hauska yllätys. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡