keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Karmiva Karnevaali 2023 meidän silmin

Yksi meidän perheen haaveista toteutui, kun pääsimme Tampereelle fiilistelemään Särkänniemen koko perheelle sopivaa Karmivaa Karnevaalia. 




Koska olimme koko perheen voimin reissussa, eli mukana olivat siis myös meidän perheen pienimmät 2v ja 5v, niin mitään liian hurjaa emme katselleet tapahtumassa. Näimme kuitenkin monenlaista iloista ja sopivan hurjaa karnevaalitunnelmaa sirkus ja Dia De Los Muertos hengessä.

Näimme erilaisia klovneja tekemässä temppuja ja tervehtimässä, kalloja kukkaistutuksissa, erilaisia värikkäitä pinjatoja ja luurankoja. Kaiuttimista kuului sopivan karmivaa musiikkia ja pahisnaurua, myös iloista karnevaalimusiikkia. Huvipuistoa kiertänyt tanssiva kulkue oli hieno ja pieniä se kiinnosti kovasti. Harmittaa hirveästi, kun en saanut siitä kuvia, koska puhelimestani loppui akku ja Pekka oli H:n kanssa juuri silloin laitteessa kieppumassa. H 8v oli rohkea ja ennen kotiinlähtöä halusi käydä Zombie Zonella katsomassa zombeja ja oli siitä innoissaan. Lapset saivat ostaa muistot reissusta, he ostivat söpöt halloweenaiheiset pehmolelut, iso kiitos mammalle ja papalle, lelut olivat heidän sponsoroimat. Kaupassa oli söpöjen pehmolelujen lisäksi monenlaisia hauskoja ja hurjia halloweenkoristeita sekä asusteita. Minä olisin halunnut ostaa istutuksissa näkyviä värikkäitä kalloja, mutta sellaisia ei ollut myynnissä. Päätin, että kotona askartelen sellaisen itse. 


Vaikka meistä kaikista oli kiva ihastella halloweenkoristeita ja karvevaalitunnelmaa, niin lasten mielestä kaikista hauskinta oli tietenkin käydä huvipuistolaitteissa. Erityisesti mieleen jäi crazy buss, vauhtimato, karkkilaiva, lepakkolähetti, possujuna, postiauto, heppakaruselli sekä söpöt leppäkertut ja ampparit. Autoradan autot kulkivat paljon hitaammin kun meillä täällä Tykkimäessä ja se oli varsinkin H:n mielestä vähän pettymys, heh. Poitsu ihasteli auroradan luona olevia autoaiheisia koristeita vaikuttuneena "vauu". Aika paljon ns hurjempia laitteita oli pois käytöstä, osa myös ei niin hurjista laitteista. Olimme iloisia, kun V:n toive toteutui, hän pääsi halimaan ja kuvaan Särkänniemen maskotin Pouta Possun kanssa. 


Olisimme halunneet nähdä huvipuiston pimeällä upeiden valojen loisteessa, mutta aikataulu syistä meillä ei ollut mahdollista jäädä pimeän tuloon asti, koska edessämme oli melko pitkä ajomatka takaisin kotiin Kouvolaan.




Toisaalta meidän onni oli se, kun menimme valoisaan aikaan todella kylmänä tuulisena päivänä, silloin ihmisiä oli tapahtumassa paljon vähemmän. Ainut laite mihin piti vähän pidempään jonotttaa oli Postiauto ajelu. Muuten senkun meni kyytiin. Päivällä ei myöskään tarvinut jonotella syömään. Iltaa kohden porukkaa alkoi tulemaan enemmän. Ymmärrän koska silloin puistossa alkoi olla enemmän pelottelujuttuja, mikä monia varmasti kiinnosti. Silloin myös huvipuiston valot varmasti  pääsivät paremmin loistamaan. 


Meillä oli hurjan hauska päivä mitä muistelemme varmasti vielä pitkään. Aika kallishan tämä elämys oli, mutta niinhän nämä huvipuistoreissut yleensä ovat. Säästöä tuli tietysti vähän siksi, koska poitsu on vielä niin pieni, että hän pääsi tapahtumaan ilmaiseksi eikä hänen ruokansa maksanut mitään. Säästöä tuli vähän myös siksi, kun minä en ottanut ranneketta, maksoin vain sisäänpääsymaksun. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡