sunnuntai 27. joulukuuta 2020

Meidän joulu

Meillä oli ihana joulu mihin kuului tietenkin myös joulun odotus. Kaikki kivat joulujutut mitä yhdessä tehtiin: leivottiin pipareita ja joulutorttuja, koristeltiin kotia, askarreltiin, kuunneltiin joululauluja, luettiin jouluisia kirjoja ja katsottiin jouluisia elokuvia. Parasta joulussa oli lasten ilo ja riemu, kiireetön aika perheen kanssa ja hyvä ruoka ♡ Korona ei tuonut jouluumme uusia suunnitelmia, sillä olemme aina lasten kanssa viettäneet joulua kotona pienellä porukalla, muutamien sukulaisten kanssa. 


Adventit
Meillä jouluun valmistautuessa aika isossa roolissa on adventtisunnuntait. Meillä on niihin liittyen omia perinteitä. Sytytämme adventtikynttilän ja tonttu tuo lasten joulusukkiin yllätykset. 1. Adventtina tonttu toi molemmille tytöille ihanat satutaskulamput mitkä heijastavat erilaisia kuvia seinälle ja niiden pohjalta voi itse keksiä tarinoita. 2. Adventtina H sai nuken asusteita: tossut ja hiuspannan, V sai Pipsa possu puhelimen. 3. Adventtina H sai Lego dots rannekkeen ja siihen lisäosasetin, V sai Muumi kuvaleikki -palapelin. 4. Adventtina tyttöjä odottikin vähän isompi yllätys mikä ei joulusukkiin mahtunutkaan: Pekan tekemä leikkikauppa, se on todella hieno. (Siitä tulossa tammikuussa oma postaus)


Aatonaatto 
Oli ihana herätä aamulla lumisateeseen. Takapiha oli muuttunut winter wonderlandiksi. Leikimme kivoja lumileikkejä ja somistimme terassia havuilla. Kaikki oli kotona valmista joulua varten. Ruuat ostettu ja osittain valmistettu, koti siivottu, lahjat paketoitu ja toimitettu. Auton akku vähän reistaili, mutta onneksi kuitenkin saimme kaikki lahjat perille (kiitos avusta äiti ♡)

Jouluaatto
Nukuimme pitkään. Aamulla saunoimme ja sen jälkeen teimme ruokia, tytöt katsoivat telkkarista Joulupukki ja noitarumpu elokuvan. Iltapäivällä saimme rakkaita kylään, vanhempani sekä veljeni perheineen. Vietimme rennosti ja mukavasti aikaa yhdessä, syöden, jutustellen ja katsellessa lasten leikkejä, pienin joulutonttu nukkui suurimman osan ajasta, hih. Tänä vuonna koronatilanteen vuoksi joulupukki ei tullut sisälle, vaan jätti lahjat ruuan jälkeen ulos. Näimme kuitenkin joulupukin ikkunasta, kun hän iloisesti meille vilkutteli. Voi sitä lasten iloa ja riemua, kun lahjat päästiin avaamaan. Loppupäivä menikin jouluohjelmia katsoessa ja uusilla leluilla leikkiessä. Kivaa, että saimme vielä illalla kylään Pekan vanhemmat ja siskon, myös minun mamma ja pappa piipahtivat. Kiitos vielä kaikille meidän lapsia ja meitä muistaneille. ♡


Joulupäivä
Ihanaa, kun Pekalla sattui olemaan sekä aatto että joulupäivä vapaata. Nukuimme pitkään, pelasimme pelejä, leikimme piilosta, ulkoilimme, herkuttelimme ja olimme rennosti kotona. Tietenkin lapset myös leikkivät paljon uusilla ihanilla leluillaan. Pekka kävi tyttöjen kanssa vanhemmillaan, sillä välin minä nukuin päikkärit. Olisimme muuten käyneet hautausmaalle viemässä kynttilöitä, niin kuin yleensä aina joulupäivänä, mutta koska auton akku on vähän reistaillut kävin poikkeuksellisesti viemässä kynttilät äitini kanssa jo aatonaattona.

 
Tapaninpäivä
Tapaninpäivä oli Pekalla työpäivä, onneksi hän pääsi kuitenkin jo neljältä. Sillä välin leikimme tyttöjen kanssa piilosta, katsoimme elokuvan, pelasimme uusia pelejä, teimme hamahelmikoristeita ja ulkoilimme. Ihanaa, kun on lunta! Pekan sisko, esikoisen kummi kävi miehensä kanssa tässä meillä, vaihdoimme joululahjoja ja kuulumisia, oli kiva nähdä heitäkin joulun pyhinä. Illalla Pekka meni näkemään kavereita ja minä vietin lasten kanssa tyttöjeniltaa, hih.


Jouluna meidän pieni tuleva kesäkuinen myllersi masussa, on niin ihanaa ja helpottavaa tuntea päivittäin vauvan liikkeitä. Olen tuntenut liikkeitä jo useamman viikon. Ajattelin etukäteen miten ällötykseltä kykenen jouluna syömään, mutta epäilyksistä huolimatta ruoka maistui ihan hyvin, sopivasti, hih. Suklaatakin sain syötyä. Halusimme ottaa meidän rakastetun "masuvauvan" (niin kuin tytöt häntä kutsuvat) mukaan meidän joulufiilistelyyn pukemalla hänelle ultrakuvaan tonttulakin, hih. Aika hauskaa! Toivottavasti kaikki sujuu hyvin, että meillä on ensi jouluna puolivuotias pieni tonttu ♡


Tylsää meillä ei ainakaan nyt tule olemaan, saimme joululahjaksi niin kivoja juttuja. Me aiomme Pekan kanssa mm pelata uudella pleikkarilla (meille uusi, käytettynä ostettu) ja herkuttelemme, minä mm. köllöttelen lämpöpeiton alla ja ihastelen uusia muumijuttuja mitä sain kokoelmaani. Välipäivinä tytöt leikkivät varmasti uusilla ihanilla leluillaan. Joululahjaksi he saivat mm. nuket, pehmoja, pelejä, kirjoja, hamahelmitarvikkeita, korut, lakanat, asusteita, suklaata, pyyhkeen, muovailuvahaa, leikkiauton, Pipsa Possu junan ja Pipsa Possu-"legoja", Petsejä duploja, lasilumihiutalepallon, kengät, Barbien vaatekaapin, kellopuhelimen... Ihanaa, kun on aikaa olla ja leikkiä. Esikoisen joululoma kestää vielä 1.5 viikkoa. Toivottavasti teilläkin oli ihana joulu ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡