sunnuntai 20. joulukuuta 2020

Kolmannen raskauden ensimmäiset masukuvat

Rakastan joulua, se on ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista, taianomaista aikaa ja hyvin merkityksellistä. On ihana taas luoda uusia jouluisia muistoja. Olin aiemmin salaa haaveillut siitä, että olisin jouluna raskaana. Toiveeni on toteunut ja sisälläni kasvaa pieni tuleva kesäkuinen. Raskaus on edennyt jo sen verran pitkälle, toiselle kolmannekselle, että masua ei enää piiloon saa, eikä tarvitsekaan. Siksi nyt on juuri sopiva ajankohta ottaa ensimmäisiä masukuvia. 


Kuvat on otettu rv 15. Vatsa on alkanut söpösti pömpöttämään, omat legginsit on täytynyt vaihtaa äitiyspöksyihin. On ihana seurata kasvavaa masua, silitellä sitä ja tuntea vauvan liikkeitä. Vatsan kasvaminen tekee vauvan odottamisesta konkreettisempaa niin minulle, puolisolle kuin lapsillekin. Pyöristynyt masu saa päivän aikana useita silityksiä, haleja ja suukkojakin. Pieni kesäkuinen sisälläni on jo nyt rakastettu ja häntä kovasti odotetaan.


Haluan kuvata tästä eteenpäin raskautta säännöllisesti. Varsinkin jos tämä jää viimeiseksi kerraksi ovat kuvat kullan kalliita muistoja. Uskon myös, että vauvasta on joskus isompana kiva nähdä kuvia ajalta jolloin hän oli vielä masussa. Ainakin isosiskoista on ollut hauska katsoa raskauskuvia, kun heitä on odotettu.


Oloni on edelleen väsynyt ja jostain syystä muutamaksi viikoksi kadonnut ällötys on palannut takaisin. Hämmentävää. Onneksi huono-olo vaihtelee, eikä olo ole kokoajan niin ällö. Jouluherkkuja en pysty syömään samalla tavalla kuin yleensä, mutta ei se toisaalta huono asia ole, hih. (Täältä pääset näkemään enemmän raskauskuulumisia)


Ajattelin ja toivoin aiemmin, että raskausvatsa tulisi esiin jouluksi, että saisin ihania tunnelmallisia masukuvia ja että siitä jäisi erityinen joulumuisto. Niin siitä jääkin. Olen äärimmäisen kiitollinen ja onnellinen, että sisälläni kasvaa pieni ihminen, se on paras mahdollinen joululahja ♡ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡