keskiviikko 2. joulukuuta 2020

Ensimmäisen kolmanneksen kuulumisia

Meille tulee vauva! 
29.9.2020 Saimme tietää odottavamme vauvaa. Emme olisi voineet olla onnellisempia, se oli ihana yllätys. ♡ Lapset olivat raskausuutisesta innoissaan. H:stä tulee tuplaisosisko ja V:sta isosisko mikä on heille tärkeää. He odottavat, että pääsevät hoitamaan vauvaa. He silittävät masua ja höpisevät sinne. V suukottaa masua ja miettii onko vauva hereillä, haluaako se nameja, missä vauvan pää ja kädet mahtaa olla. "Hei vauva, mii täällä, isosisso"... Täältä pääset lukemaan lisää "meille tulee vauva" tunnelmista.


Raskausoireet ennen plussaa
Tällä kertaa minulla oli monta raskausoiretta ennen plussaamista ja niiden perusteella olin aika varma raskaudesta. Testi vahvisti epäilyni. Närästi, vähän ällötti ja hengästytti. Mitä muita raskausoireita minulla oli ennen plussaamista?  Pääset lukemaan ne täältä.


Varhaisultra rv 8+6
27.10.2020. Oli helpotus nähdä pikkuinen, mutta vähän harmitti, että näkyvyys oli huono ja vauvaa oli vaikea havaita. Pääasia kuitenkin oli selvittää vauvan vointi ja onneksi kaikki näytti juuri siltä kuin pitääkin. Pystyin vähän huokaisemaan ja rentoutumaan. Meille tulee oikeasti vauva, jos kaikki sujuu hyvin. Täältä pääset lukemaan enemmän kuulumisia varhaisultrasta.


Ensimmäinen neuvolakäynti rv 9+2
Varasimme ajan neuvolaan, kun kuukautisten poisjäämisestä oli kulunut viikko. Meillä ei ole enää lähineuvolaa, vaan neuvola löytyy nykyään keskustasta. Harmittaa vähän, että kaikessa joudutaan säästämään ja lähipalvelut katoavat. Ensimmäinen neuvolakäynti oli 29.10.2020 rv 9+2. Lähinnä aika oli pelkästään keskustelua ja suunnittelua varten. Täytin esitietolomakkeen. Minulta mitattiin paino, hemoglobiini ja verenpaine. Terveydenhoitaja teki minulle lähetteen verikokeisiin ja samalla minun piti viedä laboratorioon pissanäyte. Sain neuvolakortin ja kasan papereita mm. mielialakyselylomakkeen. Käynnistä jäi hyvä fiilis. Haluan olla luottavaisin mielin. Saimme kaiken tarvittavan juteltua. Kivaa, että Pekka pääsi mukaan ensimmäiselle neuvolakäynnille. Mukana oli myös V, hän viihtyi onneksi hyvin. Neuvolan jälkeen varasimme ajan ultraan. Seuraava neuvolapäivä tulee olemaan joulukuun alussa. Tässä vaiheessa vauvan laskettu aika oli arvioitu olevan 1.6.2021, ennen kuin ultrassa laskettu aika tarkentui.


Alkuraskauden oireet
Minkälaisia oireita olen kokenut alkuraskaudessa, ensimmäisen kolmanneksen aikana tämän pikkuisen, meidän kolmannen vauvan kohdalla?Isoimmat oireet ovat ehdottomasti olleet väsymys ja ällötys, vaikka minulta on löytynyt muitakin raskausoireita, pääset lukemaan niistä lisää täältä.Ensimmäiset liikkeet
Suunnilleen rv 12 aloin tuntemaan ensimmäisiä liikkeitä, aluksi mietin, että en voi vielä niitä tuntea, mutta kyllä minä muistan miltä liikkeet masussa tuntuu. Liikkeitä olen siitä asti tuntenut joka päivä, enemmän tai vähemmän. Aika ihanaa ja helpottavaa! Odotan, että liikkeet ja potkut voimistuvat ♡


Nt-ultra / Ensimmäinen seulontaultra rv 13+2 》12+3
26.11.2020 Pääsimme taas kurkkimaan meidän "masuvauvaa" niin kuin tytöt hänestä välillä puhuvat. Koska varhaisultrassa näkyvyys oli jostain syystä huono, pelkäsin niin käyvän nytkin. Pelkoni osoittautui oikeaksi. Onneksi kaiken tarpeellisen pystyi kuitenkin selvittämään ja kaikki näytti hyvältä, juuri siltä miltä pitääkin. Laskettu aika siirtyi eteenpäin ja se olisi nyt 7.6.2021 Täältä pääset lukemaan lisää Nt-ultran kuulumisia.


Ensimmäisen kolmanneksen ajatuksia
Olen niin onnellinen ja kiitollinen, että saan kasvattaa sisälläni uutta elämää ja raskaus on edennyt jo näin pitkälle. Unelmamme kolmesta lapsesta saattaa toteutua ja olemme siitä innoissamme. On myös helpottavaa, että raskaus ei ole enää salaisuus. ♡

Tavallaan aika on mennyt nopeasti ja samalla hitaasti. Odottavan aika on pitkä. Kuitenkin kahden lapsen kanssa elämä ja arki on aika vauhdikasta ja siinä mielessä viikot menevät nopeasti. Tässä raskaudessa ei ole samalla tavalla pystynyt elämään sellaisessa vauvakuplassa, koska on niin paljon asioita hoidettavana, vaikka tietenkin vauva on paljon mielessä ja hänestä puhutaan päivittäin. ♡

Se, että minulla on jo kaksi sektiota takana tekee tästä raskaudesta minulle vähän pelottavan, vaikka ei minulle ole annettu syytä, miksi pitäisi murehtia. Minua on vähän harmittanut ja hämmentänyt se, että tässä raskaudessa kohtuun on huono näkyvyys, kätilön mukaan se voi johtua minulle aiemmin tehdyistä sektioista. Tärkeintä on kuitenkin se, että tutkimuksia tehdessä vauvan vointi on näyttänyt hyvältä ja kaiken tärkeän on pystynyt havainnoimaan.


Tietenkin myös korona tuo oman jännityksensä odottamiseen. Onneksi olemme pysyneet terveinä ja Pekka on päässyt mukaani neuvolaan sekä ultraan. Sen tiedän, että ainakin tässä vaiheessa sairaalassa lääkärin vastaanotoille hän ei tule pääsemään eikä myöskään leikkaukseen. Se pelottaa, mutta se oli minulle tiedossa oleva asia mikä täytyy vain hyväksyä. 

Vaikka minua jotkut asiat mietityttää ja pelottaakin, niin kuitenkin haluan olla luottavaisin mielin, niin hyvin kuin pystyn. Tämä raskaus on ihana ja toivottu asia minkä päätteeksi toivomme saavamme vauvan syliimme. Pitäkää meille peukkuja!  ♡

Meidän kuulumisia voi seurata myös instagramissa @laurahassu. Postauksen kuvitetut hedelmäkuvat ovat peräisin Preggers raskaussovelluksesta. 

2 kommenttia:

  1. Mahtavaa että neuvolassa kysellään myös kuulumisia ja paneudutaan mielialaan! Äidin henkinen hyvinvointi on tosi tärkeää, ainakin miusta ;) jaksamista raskauteen ja terkkuja täältä Intiasta, kaikki menee varmasti hyvin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta :) Kiitos paljon <3 Onneksi ainakin tähän mennessä kaikki on sujunut hyvin ja olokin on ihan hyvä. :) Kiva kun tulit kommentoimaan. Tsemppiä myös sulle sinne toiselle puolelle maailmaa :)

      Poista

Kiitos kommentistasi ♡