tiistai 1. joulukuuta 2020

Nt-ultra / Ensimmäinen seulontaultra

Viime viikolla pääsimme taas kurkkimaan meidän "masuvauvaa" niin kuin tytöt hänestä välillä puhuvat. Koska varhaisultrassa näkyvyys oli jostain syystä huono, pelkäsin niin käyvän nytkin. Minua jännitti aika paljon ja kiinnosti vauvan vointi. Onneksi Pekka oli tukenani ja pääsi mukaan ultraan.


Tutkimusta aloitettiin tekemään vatsan päältä, vaikka olin sanonut kätilölle, että kahdesta aiemmasta tämä ensimmäinen ultra on tehty alakautta. Hän ei välittänyt siitä. Kätilö alkoi ultraamaan, painoi ultrauslaitteen todella kovaa sektioarpeani vasten ja se teki todella kipeää. Sanoin heti, että se sattuu todella paljon ja hän päätti jatkaa tutkimusta alakautta. Onneksi.


Vaikka eihän se alakautta ultraaminen kauhean mukavaa ole, niin se ei onneksi kuitenkaan sattunut. Kun tutkimus kunnolla pääsi alkamaan pelkoni osoittautui oikeaksi, näkyvyys kohtuun oli tälläkin kertaa huono. Kätilö sanoi sen mahdollisesti johtuvan minulle kahdesti tehdyistä sektioista. Vaikka meidän oli välillä vaikea havaita vauvaa ruudulta ja se pelotti, niin onneksi kätilö kuitenkin pystyi kaiken tarpeellisen selvittämään ja kaikki näytti hyvältä, juuri siltä miltä näillä viikoilla pitääkin. Mm. Niskaturvotus oli normaali, päässä kaikki näytti hyvältä, tarpeelliset elimet olivat kehittyneet ja olivat oikeassa paikassa, myös syke löytyi... Vauvan koko saatiin mitattua: 5.7cm. Aluksi hän ei yhtään liikkunut, mutta kun kätilö painoi vatsaani vauva rupesi hytkymään, heiluttamaan käsiä ja jalkoja, hih. Havaitsimme ruudulta vauvan pään, kädet ja pienet söpöt jalat potkuttelemassa. Kätilö näytti meille missä oli vauvan vatsalaukku ja missä sydän sykki. Raskausviikko 13+2 muuttuikin silloin raskausviikoksi 12+3. (Tänään on menossa rv 13+1) Laskettu aika siirtyi eteenpäin ja se olisi nyt 7.6.2021. Saimme muistoksi käynnistämme kolme ultrakuvaa, joista yksi on sellainen mistä vauvan pystyy jotenkin hahmottamaan. Kesävauva ♡ Onkohan hän rakenneultrassa tammikuussa yhtä salaperäinen?


Olo on helpottunut kiitollinen ja onnellinen. Toivottavasti hän pysyy matkassa mukana ja saamme hänet kesällä syliimme ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡