sunnuntai 29. marraskuuta 2020

Varhaisultra

Varasimme ajan varhaisultraan selvittääksemme onko masussa ketään ja onko hän oikeassa paikassa. Halusimme saada asiaan varmistuksen, vaikka olimme luottavaisin mielin.


Lokakuun loppupuolella rv 8+6 ajelimme Lahteen Perhe-Arteen missä tutkimus tehtiin. Ensin keskustelimme mm. olostani, edellisistä raskauksista ja synnytyksistä. Ultraus tehtiin alakautta mikä vähän jännitti, se ei kuitenkaan onneksi tuntunut pahalta. Aluksi huolestuin, kun ruudulla ei näkynyt mitään.

Kyyneleet tulivat silmäkulmiini, koska pelkäsin pahinta. Miksei ruudulla näy mitään? Tiedän kahden aiemman kohdalta, että kesken tutkimuksen ei pitäisi itse tehdä mitään johtopäätöksiä, mutta niin kuitenkin pääsi käymään. Koska mitään ei näkynyt kätilö alkoi painamaan vatsaani ja sitten pienen pieni vauva saatiin vähän näkyviin. Pystyin taas hengittämään ja vähän rentoutumaan.

Näkyvyys kohtuun oli huono. Kohtu oli sellaisessa asennossa, että vauvaa oli vaikeampi havaita. Vauva myös yritti piiloutua meiltä. Kuitenkin onneksi vauva ja syke löytyi, näimme pienen pienen sydämen jyskyttävän. Vaikka näkyvyys oli huono, niin kuitenkin kaiken tarpeellisen tiedon pystyi näkemään, mm. ruskuaispussi oli oikeassa paikassa ja oikean kokoinen, myös kohtu näytti hyvältä.


Tärkeintä oli, että saimme tiedon, että kohdussa tosiaan on elossa oleva vauva. Koska vauva yritti koko ajan piiloutua meiltä mittausta oli vaikea tehdä. Kätilön mukaan viikkoja olisi ollut kuitenkin vasta 7+5 ja LA 10.6, mutta painotti että mittaus ei ollut tarkka. Joten jatkettiin kuitenkin neuvolan antamalla viikolla 8+6 ja LA olisi 1.6 ennen kuin myöhemmin se tarkentuisi. 

Oli helpotus nähdä pikkuinen, mutta vähän harmitti, että näkyvyys oli huono ja vauvaa oli vaikea havaita. Pääasia kuitenkin oli selvittää vauvan vointi ja onneksi kaikki näytti juuri siltä kuin pitääkin. Pystyin vähän huokaisemaan ja rentoutumaan. Meille tulee oikeasti vauva, jos kaikki sujuu hyvin. ♡

Meidän kuulumisia voi seurata myös instagramtililläni @laurahassu


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡