tiistai 10. marraskuuta 2020

Marraskuussa voi vähän jo aloittaa joulufiilistelyn

Ihanaa, kun nyt marraskuussa voi vähän jo aloittaa joulufiilistelyn. Vaikka marraskuussa joulu on jo aika paljon mielessä, emme kuitenkaan vielä laita joulukoristeita. Meillä on tapana tehdä niin vasta joulukuussa. Mielestäni joulua voi tässä vaiheessa fiilistellä muutenkin kuin koristeilla.


Minulle marraskuussa joulufiilistä tuo mm. kausivalojen laittaminen, kynttilöiden polttaminen, piparien leipominen, joulutorttujen paistaminen ja joululaulujen kuunteleminen. Tietenkin myös joululahjojen suunnittelu, ostaminen ja paketoiminen. Muutenkin ajatustasolla jouluun valmistautuminen. Lapsista on hauskaa pukeutua jouluisiin asuihin ja laittaa päähän tonttulakit.


Makuuhuoneeseen vaihdoin jo Marimekon Kuusikossa kuusilakanat, mutta en pidä niitä liian jouluisina, sillä meillä on samaa kuosia olevat tyynyliinat olohuoneessa ympäri vuoden. Kuitenkin niiden laittamisessa on ripaus joulumieltä mukana. Valoa pimeään marraskuuhun.


Meillä on tapana laittaa joulukoristeita aina vasta esikoisemme synttäreiden jälkeen. Hänellä on synttärit marraskuun lopulla. Ajattelen, että synttärikoristeet ja joulukoristeet yhdessä tekisivät kodistamme liian sekamelskan. Haluan myös, että tyttäreni kokee synttärinsä spesiaaliksi. Siksi tuomme joulun näkyvämmin kotiin vasta sen jälkeen. 


Rakastan joulua, se on lempi juhlapyhäni. Joulu näkyy meillä aina isosti, meillä on paljon ihania koristeita. Luulen kuitenkin, että jos koristelisimme tosi aikaisin, niin koristeet alkaisivat kyllästyttää minua ja sitä en ikinä haluaisi. 


Vaikka meillä joulu ei vielä isommin marraskuussa näy, niin on kiva ihastella muiden joulunlaittoa ja tunnelmoida muuten. Onneksi jouluun voi valmistautua monella tavalla. Jokainen tekee niin kuin parhaaksi kokee. Joulukuu tulee nopeasti ja sitten mekin pääsemme koristelemaan. ♡ 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡