keskiviikko 18. marraskuuta 2020

Pipareita ja joulutorttuja

Me olemme jo tehneet lasten kanssa ensimmäiset joulupiparit ja joulutortut. Meillä on tapana samalla kun leivomme kuunnella joululauluja. Kirjoittelin aiemmin postauksen miten fiilistelemme joulua marraskuussa (sen pääsee lukemaan täältä). Siihen fiilistelyyn kuuluu ehdottomasti nämä jouluiset leipomukset.


Melkein heti kun marraskuu vaihtui leivoimme ensimmäisen piparisatsin. Lapset olivat innoissaan kyselleet ja toivoneet piparien paistoa, joten se ehdottomasti toteutettiin. Kuuntelimme joululauluja ja meillä oli hauskaa, vaikka toki lasten kanssa leipoessa oli vähän sählinkiäkin, heh. 

Minun oli kovasti tehnyt mieli tehdä joulutorttuja, joten yhtenä päivänä yllätin tytöt ja H:n eskarin jälkeen tehtiin niitä! H oli taitava ja tykkäsi taitella lehtitaikinalevyjä. V halusi tehdä oman näköisiä torttuja ja niistäkin tuli aika söpöjä. Me tytöt emme tykkää luumuhillosta, joten teimme joulutorttuja vadelmamarmeladilla. Hyvää oli!


Pipareita ja joulutorttuja paistamme varmasti vielä monta kertaa ennen joulua, hih. Se on ihanaa miten lapset innostuvat leipomisesta ja miten hauskaa meillä on yhdessä. Kivaa, mutta lasten kanssa leipoessa sotkulta ja sählingiltä ei voi täysin välttyä, heh. Vauhdikasta oli! *leivonta-alusta saatu Martinexilta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡