tiistai 25. lokakuuta 2022

Näin me lasten kanssa virittäydymme halloween-tunnelmaan

Meillä halloweenin fiilistely alkaa heti lokakuun alussa, mutta se huipentuu n.viikko ennen halloweenia. Silloin mm. annamme lapsille omat halloweenbucketit. Eli täytämme heidän halloweenherkkukorit pienillä yllätyksillä. 


Me koristelemme kotia melko runsaasti. Lapset saivat ensin valita meidän halloweenlaatikosta mitä koristeita huoneeseensa halusivat. He olivat myös innokkaita auttamaan muiden huoneiden koristelussa. Koristelu on meillä koko perheen yhteinen juttu ja lapsille tärkeää.


Me luemme halloweenteemaisia lastenkirjoja: Mauri Kunnaksen Hui kauhistus on meidän suosikki jo monen vuoden takaa. Uusi Pippendorfin kirjavat kummitukset on myös hurjan hauska, sen lapset saivat mummilta ja ukilta. Me pidämme todella pallon Mauri Kunnaksen kirjoista. Löysimme Prismasta hauskan Disneyn halloweenkirjan: Hillitön kummitusjahti ja tilasimme Paras Kirjani -verkkokaupasta Seittikujan salaisuus -kirjan missä päähenkilöinä seikkailee meidän omat lapset. 

Kuuntelemme erilaisia halloweenlauluja: Youtubesta Super Simple Songs ja Pingfong englanninkielisiä halloweenlauluja lapsille. Elisaviihde/Viaplaysta Little Baby bumin suomenkielisiä halloweenlauluja lapsille.


Katselemme halloween teemaisia lastenohjelmien jaksoja Disney+sta mitkä löytyvät helposti halloween osiosta. Pixarin Toy Story lelukauhutarina on sopivan jännä, Uusi Mikki ja kahden noidan tarina -pätkä oli meistä kiva! Youtubesta katsomme sopivan jännän ja hauskan Skeleton Dance videon, lapset tykkäävät tanssia sen tahdissa. 


Katsomme halloween henkisiä elokuvia kuten Painajainen ennen joulua, Coco ja Hotelli transylvania.  Tänä vuonna aiomme ensimmäistä kertaa katsoa Hocus Pocus elokuvan Disney+sta ja voi olla, että Pekan kanssa katsomme myös Harry Potter elokuvia. 


Askartelemme, se on meistä hauskaa puuhaa! Tänä vuonna olemmekin tehneet monenlaisia halloween-askarteluja: lepakoita, kurpitsoja ja kummituksia. Täältä löytyy helppoja ja hauskoja askarteuideoita halloweeniin. 


Halloweenina 31.10 käymme isovanhempien luona karkkikierroksella. Vaikka se kivaa onkin, en alkaisi kiertelemään muualla kuin tuttujen luona sovittuna aikana. 


Emme halua sekoittaa halloweenia ja pyhäinpäivää keskenään. Meille halloween on hurjan hauska syksyinen hassuttelujuhla lokakuussa. Pyhäinpäivänä rauhoitutaan tunnelmoimaan kynttilänvalossa ja muistelemaan edesmenneitä rakkaita. Katselemaan valokuvia ja käymään haudoilla. Toivon, että Suomessa halloweenin vietto ei tule koskaan korvaamaan pyhäinpäivää eikä aio vakiintua siihen. 


Pukeudumme, hassuttelemme ja otamme kivoja kuvia! Halloween on meillä hurjan hauska hassuttelujuhla, lastenjuhla. Ei yhtään pelottava vaan sopivan jännä, hih. Hauskaa halloweenia kaikille ♡

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡