maanantai 26. joulukuuta 2022

Meidän joulu

Jouluviikko
Alkuviikosta oli olo, että paranemme flunssasta jouluksi. Olo oli helpottunut ja toiveikas. Keskiviikkona tein joulusiivouksen, siihen meni melkein koko päivä. Ehkä rehkin liikaa, mutta joulusiivous kuuluu minun jouluperinteisiin. Joulua on kivempi viettää siistissä kodissa. Koristelimme yhdessä joulukuusen. Torstaina S-kummi tuli meille perinteisiin piparitalkoisiin. Tämä oli neljäs kerta tänä vuonna, kun meillä leivottiin joulupipareita. Hauskaa! Pipareita tuli tehtyä niin paljon, että niitä riittää varmaan ensi vuoteen asti. Meillä oli innokkaita leipojia. Leipomisen jälkeen tytöt esittivät S-kummille jouluisia esityksiä. Alkuillasta V:n kummit käväisivät tuomassa paketteja ja toivottamassa hyvää joulua! 

Aatonaatto
Aatonaatto oli aamusta iltaan touhottamista. Pekka kävi kaupassa, viemässä ja hakemassa paketteja. Minä siivosin ja järjestelin paikkoja kotona.  Samalla tietysti poitsua silmällä pitäen. Paketoin myös viimeisiä lahjoja. Luimme ja katselimme lasten kanssa jouluisia kirjoja. Leikimme lasten keksimää yllätyspukkileikkiä. Illalla paistoimme joulutorttuja, taisimme hieman innostua, torttuja tuli tehtyä liikaa. Ensi vuonna olemme fiksumpia. Koristelin hautakynttilät 'hyvää joulua' -tarroilla. Lähetin sähköisiä jouluntoivotuksia. Mietimme aattoa, mitä hommia jää seuraavalle päivälle.


Jouluaatto
Aamulla lapset hihkuivat. Tonttu oli auttanut joulupukkia ja tuonut osan lahjoista jo aamulla kuusen alle ja joulusukkiin. Aamu alkoi siis muutamien pakettien avaamisella. Söimme aamupalaa, lapset katsoivat joulupukin kuumaalinjaa. Menimme joulusaunaan ja kylpyyn. Se oli mukava vaihe päivästä, kun ei ollut yhtään kiire. Saunan jälkeen valmistelimme ruokia, lapset katsoivat Lumiukon sekä Joulupukki ja Noitarumpu elokuvan, lakkasimme H:n kanssa kynsiä ja luin lapsille joulukirjaa. H:n kummi tuli käymään tuomassa lahjoja ja toivottamassa hyvää joulua. Teimme lumitöitä ja Pekka kävi vielä apteekissa. Laitoin poitsun päiväunille. Sytytimme kynttilöitä. Lapsuudenperheeni tuli kylään, syömään jouluaterian ja odottamaan kanssamme milloin joulupukki tulee. Ruuan jälkeen joulupukki toi lahjasäkit terassille ja vilkutteli meille ikkunan takana. Voi miten lapset hihkuivat. Avasimme lahjoja ja lapset ihastelivat uusia leluja, kirjoja ja vaatteita. Voi miten mukavaa oli viettää aikaa yhdessä ja katsoa lasten jouluisia esityksiä. Illalla mummi, ukki ja P-tätsy tulivat kylään. H esitti silloinkin tunnelmallisen jouluesityksen mitä hän oli etukäteen harjoitellut. Hauskaa! Illalla lapset tutustuivat uusiin leluihin ja ennen nukkumaan menoa rauhoitumme yhdessä syömällä iltapalaa ja katsomalla yleareenasta uuden Joulun tähtitarinoita -ohjelman, siihen on koottu pohjoismaalaisia jouluanimaatioita mitkä pohjautuvat tunnettuihin lastenkirjoihin tai kansantarinoihin. Se oli meidän mielestämme hauska ja tunnelmallinen. Sen katsomisesta taitaa tulla meille uusi jouluperinne. Aatto oli kiva, mutta vauhdikas. Tärkeintä oli rakkaiden kanssa yhdessä vietetty aika, lasten ilo ja riemu.


Joulupäivä
Joulupäivänä nukuimme pitkään. Lapset leikkivät uusilla leluilla, myös isin kanssa. Pääsin käymään lenkillä 2.5viikon tauon jälkeen. Tekipä hyvää. Ulkona oli niin kaunista, kun loskapäivien jälkeen aatoksi oli satanut pakkaslunta. Söimme jouluruokia, herkuttelimme, katsoimme yksin kotona elokuvan. Kävimme toivottamassa "hyvää joulua" poisnukkuneille rakkaille, kävimme siis hautausmaalle viemässä kynttilöitä. Kotimatkalla ihastelimme keskustan jouluvaloja auton ikkunasta.


Tapaninpäivä
Meidän piti joulupäivänä keittää riisipuuroa, mutta emme yksinkertaisesti jaksaneet. Siispä söimme riisipuuroa tapaninpäivänä. Olipa hyvää! Löhösimme, pelasimme pleikkaria, söimme jouluruokia. Tytöt leikkivät kavereiden kanssa ja rakensivat pihalle lumiukon. Poitsun leikki uusilla leluilla, hänen unien jälkeen muu perhe lähti mummille ja ukille, minä jäin eläinallergian takia kotiin. Kuuntelin joululauluja, tein blogihommia ja pelasin simssiä. Illalla katsoimme jouluelokuvan. Sauna lämpeni ja lapset leikkivät kylvyssä. Meillä oli ihana joulu, harmi vain, että olin jouluvalmistelujen jäljiltä todella väsynyt. 


Saimme ihania ja kivoja lahjoja, olemme tainneet olla aika kilttejä, hih. Kiitos kaikille meitä muistaneille. Saimme myös monia ihania joulukortteja ja virtuaalisia joulutervehdyksiä. Kiitos! Olo on kiitollinen ja onnellinen meidän lähipiiristä. Miten monien ajatuksissa olemme olleet jouluna. Joulu on ihana perhejuhla, aikaa rakkaiden kanssa. Meille jäi taas monia ihania muistoja. Ihanaa, kun saimme lumisen joulun ja ehdimme tervehtyä viikkoja kestäneestä flunssasta. ♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡