keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Toukokuun kivoimpia juttuja

Kiitos ihana toukokuu kivoista hetkistä. Saimme nauttia monista aurinkoisista päivistä, luonnon vihreydestä, ihanista kukista, kivoista pienistä retkistä, jääkiekosta, mamman kanssa kirpparikierroksesta, kotieläimistä Kymen paviljongin pihalla ja muutamasta kesäisen lämpimästä päivästä. Toukokuun odotetuin juttu oli ehdottomasti meidän tulevan kummilapsen syntymä ja kun meille tärkeästä pienestä pojasta tuli isoveli. Olemme niin ylpeitä hänestä. Oli niin ihana pitää vauvaa sylissä, voi miten pieni ja söpö hän onkaan. Oli kivaa päästä onnittelemaan tuoretta isoveljeä ja vanhempia. Pääsimme antamaan heille virkkaamani herra lonkeroiset, puuhavihkon ja kynät sekä muhkean kukkakimpun. Mutta mitä muuta kivaa toukokuussa tapahtui?


Vappu
Vappuna hassuttelimme, pukeuduimme asuihin ja leikimme ilmapalloilla. Lapset saivat upeat vappupallot mummilta ja ukilta sekä mammalta ja papalta. Iso kiitos niistä, lapsille on ollut niistä paljon iloa. Söimme tämän vuoden ensimmäiset grillimätöt, herkuttelimme tietenkin Pekan tekemillä tippaleivillä ja munkeilla. Mamma teki meille perinteisesti oman pullon simaa, sitä erityisesti Pekka oli odottanut, kiitos. Ulkoilimme, kävimme syömässä pehmikset ja saunoimme. Meillä oli hauska vappu, meitä ilahdutti myös Hiiritalon vappujuhlat.


Kummin kanssa Leo's Leikkimaassa
Teimme alkukuusta hauskan tyttöjen reissun Lahteen S-kummin kanssa. Kävimme ostoksilla ja leikkimässä Leo's leikkimaassa. Olisimme menneet hop loppiin, mutta sitä ei enää Lahdessa ole. Olipa hauskaa yhdessä kiipeillä, leikkiä palloilla, hyppiä pehmokuutioiden sekaan ja laskea liukumäkiä. 

Poitsu 1v 11kk
Meidän poitsun 1v 11kk mielestä on hauskaa lennättää lentokonetta, leikata leikisti nurmikkoa leikkiruohonleikkurilla, kaivaa hiekkalaatikolla ja leikkiä autoilla, pomppia trampalla, piirtää katuliiduilla ja kurkkia leikkimökin ikkunoista. Ulkoleikit ovat tosi kivoja hänen mielestään ja hyvä niin. Hauskaa!


Euroviisuvillitys
Cha cha cha! En ole mikään Euroviisufani, mutta Käärijävillitys tarttui minuunkin. Oli hauskaa kannustaa Käärijää ja Suomea Euroviisuissa. Askartelimme meidän kisakatsomoon koristeita hamahelmistä kuten Cha cha cha -kyltin ja vihreitä korvakoruja. Ostin meille ystäväni kanssa hauskat vihreät kaulaan laitettavat snapsilasit, vihreää kynsilakkaa ja cha cha cha pina colada juomat. Mamma leipoi meille upean Käärijä-tortun ja Pekka teki hauskan Käärijä -karkkihahmon. Ompelin kirkkaan vihreästä kankaasta ponnareita ja pinnejä. Innostuin huopakankaasta ompelemaan meille oman mini Käärijän. Siitä oli iloa niin lapsille kuin aikuisillekin. Käärijä, meille olet voittaja!


Luonnon vihreys
Se on joka vuosi yhtä ihanaa, kaunista ja ihmeellistä, kun puihin tulee lehdet ja kukat alkaa kukkimaan. Oi ettien että miten nautin siitä! Ainoa huono puoli on se, kun siitepölyä leijailee kauheasti. Haluaisin jo päästä terassia somistamaan nätiksi. 

Äitienpäivä 
Äitienpäivänä sain nukkua pitkään. Heräsin ihaniin haleihin. Pekka oli valmistanut minulle huikean herkkuaamiaisen, lapset olivat askarrelleet minulle ihanat kortit ja lahjat, Pekka osti minulle toivomani muumimukin kukkien kera. Leikimme piilosta, katsoimme elokuvan ja ulkoilimme. Emme voineet kyläillä kenenkään luona, koska meillä pienin oli kipeänä. Minulla oli kuitenkin ihana äitienpäivä. Olen niin kiitollinen ja onnellinen ihanasta perheestäni. 


Mummi ja ukki veivät tytöt elokuvateatteriin 
Se oli niin kivaa, kun mummi ja ukki veivät tytöt elokuviin katsomaan Kolme iloista rosvoa. Elokuva oli kuulemma hauska ja tietenkin heidän mielestä oli kiva myös herkutella ja viettää aikaa mummin ja ukin kanssa. Elokuvan jälkeen he kävivät yhdessä ostamassa hauskat aurinkolipat kesäksi ja Veturin leikkipaikalla leikkimässä. Päivä oli tytöille hauska elämys. Kiitos mummi ja ukki! 
Pekan isyysvapaat
Vaikka isyysvapaat eivät menneet ihan niin kuin olisimme toivoneet, tärkein asia toteutui: Pekka sai olla paljon lasten kanssa ja meillä oli paljon perheen keskeistä laatuaikaa. Kävimme erilaisissa leikkipuistoissa leikkimässä, metsässä ihmettelemässä ja leikimme paljon omalla pihalla. Haravoimme, ostimme ja istutimme kesäkukkia. Pekka maalasi meidän pihakalusteita sekä leikkimökkiä sekä kunnosti isovanhempieni vanhan pihakeinun, lapset olivat tietysti innokkaita apulaisia. Maali tekee ihmeitä, maalatuista jutuista tuli ihan kuin uusia, vau! Juhlimme vappua, söimme jäätelöä, saunoimme, leikimme piilosta, H:llä oli nimipäivä, katsoimme elokuvia, pelasimme pleikkaria ja lautapelejä, pukeuduimme violettiin fibromyalgiapäivänä, fiilistelimme euroviisuja ja juhlimme äitienpäivää. 

V:lla alkoi kesäloma
Toukokuun loppupuolella meidän kerholaisella alkoi kesäloma. Ihanaa! V odottaa reissujamme muumimaailmaan, uimarannalle ja mökille, hän aikoo syödä paljon jäätelöä, mansikoita ja mustikoita. Käydä monta kertaa Tykkimäessä huvittelemassa.

Tyttöjen nimipäivät 
Tällä kertaa tyttöjen nimipäiväjuhlat jäi juhlimatta, koska olimme pitkään kipeänä. Meillä on yleensä tapana kutsua sukulaisia kylään. Tällä kertaa herkuttelimme ja juhlimme tosiaan oman perheen kesken. Tytöt saivat meiltä lahjaksi omat LOL kirjat, ihanaa kun myös lasten isovanhemmat ja V:n kummit ostivat tytöille lahjat, vaikka juhlat jouduttiin perumaan. Kiitos vielä kaikista onnitteluista. 

Retket Tykkimäkeen
Ehdimme toukokuun aikana kolme kertaa käydä Tykkimäessä huvittelemassa. Olemme niin kiitollisia ja iloisia siitä, kun mamma ja pappa ostivat tytöille kultapassit Tykkimäkeen. Meillä tulee olemaan todella hauska huvittelukesä. Poitsu pääsee ilmaiseksi muutamaan laitteeseen H:n seurassa. H tykkää enemmän paljon hurjemmista laitteista, mutta on niin ihana isosisko, kun suostuu pienten laitteisiin, että poitsukin pääsee huvittelemaan. H on käynyt vielä useammin Tykkimäessä kuin me muut, koska hän on käynyt siellä meidän lisäksi myös ystävänsä kanssa kahdestaan. V koki erityisen upean Tykkimäkielämyksen, kun hän pääsi teekuppeihin Tykkimäen maskotin Kusti-sammakon kanssa. Sitä meillä muistellaan varmasti pitkään hymyssä suin. 

Ihanat kukat
Olen ihastellut kukkia niin omalla pihalla kuin muuallakin. Meidän pihassa kasvaa luonnonkukkia, mutta olemme myös istuttaneet muutamia kesäkukkia. On ollut hauskaa poimia kukkia maljakkoon omalta pihalta, mm unikoita, voikukkia ja lemmikkejä. Saan lapsilta melkein joka päivä kukkia, se on niin ihanaa! 

Minulla on vähän ristiriitainen olo kesäkuun alkamisesta, koska vuosi sitten kesäkuun ensimmäisenä päivänä jouduin päivystykseen kovien kipujen takia, minulla oli monenlaisia vaivoja ja siitä alkoi pitkään jatkunut kiputilanteeni mikä tammikuussa 2023 paljastui fibromyalgiaksi. Viime vuonna alkukesästä en pystynyt aluksi istumaan moneen päivään enkä viikkoihin kunnolla kävelemään tai nostamaan poitsua, myös syöminen oli vaikeaa. Kesä meni suurilta osin vaakatasossa, kotona lepäillen ja kovista kivuistakärsien. Kesä 2022 oli minulle traumaattinen kokemus. Yritän kuitenkin olla liikaa muistelematta ikäviä kokemuksia ja nauttia tulevasta kesästä, omaa kehoa kuunnellen ja kunnioittaen. Vaikka vähän jännittää niin... kesäkuu olen valmis, kyllä sinua on odotettu! Kesä on mun mielestä ihmisen parasta aikaa. Aion nauttia kesästä niin hyvin kuin pystyn. Odotan jo kovasti kaikkia kivoja reissuja ja retkiä. Toivon, että kesä 2023 olisi minulle mahdollisuuksien ja kivojen kokemuksien kesä. 
Tässä vielä linkit kaikkiin toukokuun postauksiin









Toukokuun kivoimpia juttuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡