tiistai 28. helmikuuta 2023

Helmikuun kivoimpia juttuja

Helmikuu meni todella nopeasti. Ihanaa kun on ollut lumista ja valoisaa. Olemme leikkineet monia kivoja lumileikkejä. On ollut hauskaa nähdä ystäviä ja sukulaisia. Kiputilanne ja väsymys ovat edelleen inhottavia. Välillä on tosi raskasta, välillä helpompaa. Helmikuussa on tapahtunut monenlaista. Tässäpä siis helmikuun kivoimpia juttuja:

 
Kiputilanteeni syy on selvinnyt
Olen helpottunut siitä, kun tammikuun loppupuolella kiputilanteeni syy viimein selvisi ja varmistui: olen sairastunut fibromyalgiaan. Sairastuminen ei tietenkään ole kiva asia, mutta se, että tiedän mikä minua vaivaa, tekee tilanteestani vähän helpomman.  Fibromyalgia diagnoosi oli huonoista vaihtoehdoista paras. Olin nimittäin aiemmin pelännyt jotain pahempaa.  


Runeberginpäivä
Runebergin päivänä tietenkin herkuttelimme Pekan tekemillä Runebergintortuilla. Nam miten hyvää! 

Hiihto
Aloitimme helmikuussa esikoisen kanssa uuden yhteisen harrastuksen: hiihdon. Ennen helmikuuta olin edellisen kerran hiihtänyt kahdeksannella luokalla eli n.17 vuotta sitten. Ohhoh. Koska meidän lähellä ei ole latua, teimme ladun itse meidän läheiselle kentälle. Oli hauska huomata, että siellä oli joskus joku muukin käynyt hiihtämässä. 


Askartelut
Helmikuussa askartelimme lasten kanssa monenlaista. Piirtelimme ja maalasimme. Muovailimme savea ja teimme ihania ystävänpäiväkortteja lasten kavereille, serkuille ja isovanhemmille.


Hiirien soma ystävyydentalo
Muutin lasten hiirien talon hauskaksi ystävyydentaloksi tekemillä sinne punaisia ystävänpäiväkoristeita. Siitä tuli hauska ja söpö. 


Ystävänpäivä 
Juhlimme ystävänpäivää herkuttelemalla Pekan ja lasten tekemillä donitseilla. Täytimme olohuoneen punaisilla sydänilmapalloilla. Niillä oli hauska leikkiä. Lapset myös diskoilivat. Muumihyllyyn valitsimme vaaleanpunaisia ja punaisia mukeja. Askartelin Marimekon serveteistä sydänviirin. Kiitos vielä P** ja S**** ihanista ystävänpäiväkukista.

Pulkkailu
Olemme tänä talvena paljon pulkkailleet ja käyneet laskemassa mäkeä. Se on hurjan hauskaa! Talviset leikit on tosi kivoja!  Olemme myös jäädyttäneet lasten leikkeihin jääpalikoita, täyttämällä tyhjät maitopurkit vedellä ja laittaneet ne ulos jäätymään. 

Laskiainen
Laskiaisena tietenkin käytiin pulkkailemassa ja laskemassa mäkeä. Pekka leipoi herkullisia laskiaispullia, nam! Laskiaispulla on yksi talven parhaimmista herkuista. 


Talviloma alkoi
Se on tietenkin todella kivaa, kun koko perheen yhteinen talviloma alkoi. Olemme käyneet Veturissa ostoksilla, pulkkamäessä, hiihtämässä, pelanneet lautapelejä, käyneet saunassa, pelanneet pleikkaria, esikoisen kaveri oli meillä yökylässä, Pekka teki poikien reissun Tampereelle ja minä vietin kivan päivän ystäväni S:n kanssa kiertämällä kirppareita ja käymällä kampaajalla. 


Tässä vielä linkit kaikkiin helmikuun postauksiin:Helmikuun kivoimpia juttuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡