maanantai 22. elokuuta 2016

Lähimetsää tutkimassa

Oli niin kaunis elokuinen päivä, että päätettiin lähteä tutkimaan läheistä metsää. Minusta on ihanaa asua paikassa missä luonto on lähellä, asumme kaupugissa, keskustasta 2-3km ja silti ihan kotinurkilta avautuu upea metsämaisema. Vaikka 6 tie on siinä melkein vieressä, niin jännä että emme kuulleet mitään liikenteen ääniä, eikä missään näkynyt ihmisiä muutenkaan. Oli ihana rauha. Helmi tutkaili luontoa ja nautti maisemista, eniten siellä kiinnostivat kävyt ja sienet. Mustikatkin olisivat kiinnostaneet, mutta ne olivat niin polun vieressä että en uskaltanut antaa Helmin syödä niitä, tiedätte kyllä miksi, hih. 






Nyt kun Helmi on jo isompi ja osaa/jaksaa kävellä, niin tälläiset jutut ovat niin kivoja. On mukava lähteä retkelle metsään, puistoon tai sitten leikkiä ihan vaan omalla pihalla. Minusta on muutenkin mukavaa että Helmi on touhukas ja innostuu kaikesta mitä tehdään. 







Polku oli ajoittain juurakkoinen ja kivinen, mutta neiti käveli hienosti itse. Oli meillä kyllä rattaat mukana että Helmi pääsee tarvittaessa huilimaan, mutta ei rattaita kyllä juurikaan tarvittu. Polku oli onneksi suurimmaksi osaksi sen verran leveä että rattaidenkin kanssa pääsi hyvin kulkemaan. 







Metsäretki oli ihana! Helmi viihtyi siellä hyvin ja oli ihana huomata miten Helmi halusi tutkailla kaikkea ympärillään. Tosiaan kun tämä metsä on ihan kotinurkilla niin varmasti tulemme tänne uudestaan. Viekää lapset metsään ja luontoon leikkimään ja tutkimaan. Lapsilla on hyvä mielikuvitus ja he keksivät metsässä vaikka mitä kivaa tekemistä. Aikuisillekin tekee hyvää rauhoittua metsässä ja nauttia hiljaisuudesta ja kiireettömyydestä, suosittelen. :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡