sunnuntai 27. toukokuuta 2018

Kahdestaan Helsingissä

Oi miten ihanaa! Me olimme Pekan kanssa kahdestaan Helsingissä, vietimme ihanan viikonlopun yhdessä, keskittyen vain toisiimme. Samalla kun rentouduimme, nautimme kiireettömyydestä ja vapaa-ajasta, niin juhlimme keväällä täyteen tullutta kahdeksaa yhteistä vuotta ja heinäkuun lopulla, tasan kahden kuukauden päästä koittavaa viidettä hääpäiväämme. 


Perinteisesti olemme Pekan kanssa olleet kahdestaan reissussa heinäkuun loppupuolella, jolloin vietämme hääpäiväämme. Mutta olen aika muhkea ja vauvan laskettu aika on 10.7, joten tänä kesänä hääpäivän kahdenkeskinen reissu ei tulisi onnistumaan. Siksi teimme reissun jo nyt toukokuussa, tämä oli muutenkin kätevä ratkaisu, koska meneillään on myös Pekan kesäloma. 


Meistä olisi ollut kiva kuvata Roihuvuoren kirsikkapuistossa, mutta puut olivat jo kukkineet, joten se suunnitelma meni mönkään. Se ei sinänsä haitannut, koska olemme kuitenkin ottaneet kivoja kuvia täällä kotona omenapuiden kukkiessa. Ja meillä oli tiedossa monia kivoja juttuja pääkaupunkiseudulla.


Olemme yöpyneet joka vuosi samassa hotellissa Glo Hotel Kluuvissa ja olemme olleet erittäin tyytyväisiä palveluun, huoneisiin, aamupalaan ja sijaintiin. Tällä hetkellä Glo Hotelleissa on Marimekon kanssa yhteistyö meneillään ja jos hyvä tuuri käy on mahdollisuus nukkua Marimekon lakanoissa ja muutenkin Marimekolla sisustetuissa huoneissa. Kun sain kuulla tästä Marimekolta tulleessa sähköpostissa keväällä olin niin innoissani ja toivoin kovasti, että pääsisimme tälläiseen huoneeseen. Silloin kun ensimmäisen kerran yövyimme Glo Kluuvissa kesällä 2013, niin hotellissa oli silloinkin Marimekon kanssa yhteistyö ja aamiainen syötiin ihanilta Siirtolapuutarha lautasilta. Menimme aamiaisen jälkeen Marimekon myymälään ja ostimme kyseisiä lautasia ja siitä alkoi minulla Marimekko astioiden kerääminen. Ajattelin miten ihanaa olisi kokea tälläkin kertaa Marimekko elämys hotellivierailullamme, yöpyessämme siellä jo kuudetta kertaa. 




Olin niin onnellinen kun toiveemme kävi toteen ja pääsimme yöpymään tälläiseen Marimekko huoneeseen. Naurattaa ihan miten pienestä voi olla näin innoissaan, hih. Mutta olihan huone upea. Ihastelin erilaisia tyynyliinoja, pussilakanoita, maljakkoa, astioita ja oviseinällä olevaa Räsymatto-tapettia (jota en tajunnut kuvata). Selailin myös Marimekon kuoseista kertovaa kirjaa. Oli kiva päästä nukkumaan näissä Tasaraita pussilakanoissa, sillä olen haaveillut niiden ostamisesta, myös Siirtolapuutarha lakanat miellyttivät silmääni. Ajattelin, että myös tältä reissulta pitää kotiuttaa jotain Marimekkoa ja kävimmekin ostamassa meille kotiin tuollaiset samanlaiset Tasaraita-mukit, hih. Huoneessa oli tietysti ihana lepäillä, kävimme myös vaahtokylvyssä, mikä oli todella rentouttavaa. 





Kävimme mm. rauhassa syömässä, ostoksilla, kahvittelemassa ja museossa. Olin erityisen kovasti odottanut  Kansallismuseossa esillä olevaa Barbie The Icon näyttelyä, jossa esillä on yli 400 erilaista Barbie-nukkea. Barbiet olivat lapsena minulle todella tärkeitä ja muistan leikkineeni niillä todella paljon. Näyttelyssä ihastellessani erilaisia nukkeja mieleeni painui omat Barbieni ja muistot ihanasta lapsuudesta ja kivoista leikeistä. Esillä oli paljon upeita nukkeja, joista lempparini oli Coca Cola -tarjoilija Barbie, hih. Upeita olivat myös mm. morsian Barbiet ja erilaiset julkisuuden henkilöt. 






Meidän jokavuotiseen Helsingin reissuumme kuuluu herkkuhetki Kaivopuiston rannassa syöden Helsingin Jäätelötehtaan jäätelöä. Tykkään merikaupungeista, on ihana kävellä meren rannalla käsi kädessä, samalla nauttien auringosta. Ihanaa miten lämpimät kelit tosiaan sattuivat tälle meidän reissulle. 


Kun olen blogissa useaan kertaan fiilistellyt sitä, että ei pahempia kolotuksia ja tuntemuksia ole ollut, niin valitettavasti nyt niitä on. Ensimmäistä kertaa nyt raskauden aikana olin oikeasti tuskissani. Selkä tuli kävelystä todella kipeäksi, vähän väliä jouduimme pysähdellä, tuntuu että uuvuin melko nopeasti ja tuonne alas tuikki välillä todella inhottavasti, välillä jopa pelästyin tuntemuksiani, vaikka luulen niiden kuuluvan asiaan, kyseessä kun on raskauden loppupuoli. Selvisin kuitenkin reissusta ja kykenin tekemään siellä monia kivoja juttuja, tuskasteluista huolimatta. Oli ihanaa päästä viettämään laatuaikaa ihan kahdestaan. Saimme nukkua rauhassa, niin että kukaan neiti ei potkinut selkään tai kenenkään käsi ei ollut naamalla jne, heh!



Vaikka keskityimme toisiimme ja rooleihimme avioparina, niin toki meillä oli välillä myös Helmi ja vauva mielessämme. Ostimme Helmille tuliaiseksi Pokemon-lelun, taskulampun, vesiliukoista myrkytöntä kynsilakkaa, aurinkolasit ja ihanan jätski t-paidan. Tulevalle heinäkuiselle ostimme kauniita pukluliinoja, sukat, bodyn, Miffy-pehmon ja ammeen. Pekka osti itselleen muutaman t-paidan ja minun ostokset painottuivat Marimekkoon ja Ikeaan, hih. 


Miltä meidän viime vuotinen Helsingin reissumme näytti, kun juhlimme silloin heinäkuussa neljättä hääpäiväämme? Tsekkaa postaus täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡