torstai 28. helmikuuta 2019

Hauskat palapelivaatteet

Kaupallinen yhteistyö / KaislaStar
Kun KaislaStar lähetti meille nämä uudet pehmeät vaatteet olimme niistä innoissamme, varsinkin Helmi. "Voimmeko laittaa nämä palapelivaatteet nyt päälle, jooko?" Tämä KaislaStarin oma palapeli kuosi on hauska, varmasti monen lapsen mieleen, vaatteita ja asusteita löytyy kahdessa värissä:vihreänä ja pinkkinäVihreät palapelilegginsit ovat nyt alessa!

Nämä palapelivaatteet ovat olleet paljon käytössä, Helmi pyytää/laittaa ne usein ylleen, on myös hauskaa, kun ne päällä voi samistella Vilman kanssa. Hän on itse myös sanonut, että nämä vaatteet ovat yhdet hänen lemppareistaan ja kerroinkin siitä jo aiemmin täällä.

Palapelivaatteet sopivat kivasti keskenään, mutta niitä on helppo yhdistellä halutessaan esimerkiksi muihin mustiin vaatteisiin. Nämä vaatteet ovat hauska ja pirtsakka lisä tyttöjen vaatekaapeissa.

Lisää ihania kotimaisia vaatteita, asusteita ja lastentarvikkeita löydät täältä. Olemme aiemmin saaneet yhteistyön merkeissä KaislaStarilta myös suloiset pöllövaatteet , täällä on niistä ihania kuvia ja lisää tietoa KaislaStarista. Pöllölegginsit ovat alessa !


keskiviikko 27. helmikuuta 2019

Talviloma+Isyysvapaat

Meillä oli melkein kaksi viikkoa lomaa, kun Pekka vietti ansaittua talvilomaa ja isyysvapaita. Meillä oli vaikka mitä suunnitelmia lomalle (täällä), mutta loma ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan.


Vietimme aikaa yhdessä ja Pekka vietti aikaa lasten kanssa mikä oli kaikista tärkeintä. ♡ Harmittaa kuitenkin, kun yli puolet lomasta meni ohi flunssan takia. Me tytöt sairastelimme (onneksi vain perus flunssaa) Pekka on ainakin toistaiseksi säilynyt terveenä.


Kotoilun lisäksi teimme kivan, mutta omalla tavallaan myös vähän rankan talvilomareissun Jyväskylään ja Kuopioon katsomaan Pekan isovanhempia (reissusta lisää täällä). Olisi ollut hauska tehdä myös joku päiväreissu, mutta valitettavasti sellainen jäi tekemättä. Onneksi pääsimme Helmin kanssa osallistumaan Rosariumin kivalle kukkakurssille (siitä lisää täällä). Olemme myös kyläilleet S-mammalla ja P-papalla sekä vanhemmillani (tytöt olivat myös siellä hoidossa), Helmi ja Pekka kyläilivät Vilman kummien luona. Minun oli tarkoitus nähdä ystäviäni, mutta he olivat tulleet myös kipeiksi. 


Lomasta on tosiaan vähän ristiriitaisia fiiliksiä. Ihanaa, että Pekka oli kotona ja sain monena yönä nukkua (mitä flunssaisena pystyin). Kaikki tuntui helpommalta kun Pekka oli kotona ja meillä oli enemmän aikaa olla yhdessä perheenä. Kuitenkin flunssan ja Vilman itkuisten öiden takia olemme aika väsyneitä. Harmittaa myös, että flunssan takia ulkoilimme aika vähän.


Tiedän sen, että väsyneenä minulla on taipumus enemmän harmitukseen ja alakuloisuuteen. Ehkä nämä itkuiset yöt ovat jossain vaiheessa Vilman kasvaessa historiaa? Kyllä tämä tästä. Onneksi kuitenkin huonojen öiden lisäksi oli myös hyviä öitä ja nyt viimeisenä lomayönä hän nukkui kokonaisen yön, vau näitä lisää! Tiedän myös, että osittain harmittaa siksi, että olin asettanut lomalle niin suuret odotukset, koska Pekan edellisestä lomasta/isyysvapaasta on jo puoli vuotta aikaa. Tätä lomaa oli todella paljon odotettu. Niinhän se on, ei flunssalle mitään voi, kaikki ei mene aina niin kuin suunnittelee. Nyt kuitenkin yritän jättää harmituksen taakseni ja keskittyä jaksamaan tulevaa arkea.


Meillä oli loman aikana myös ihania ja hyviä hetkiä. Ja kuten aiemmin jo mainitsin kaikista tärkeintä oli yhteinen aika perheenä ja saimme Pekan kanssa myös treffipäivän, kun tytöt menivät mammalle ja papalle leikkimään. Loman aikana nauroimme, halimme, herkuttelimme, katselimme elokuvia, leikimme ja hassuttelimme. Katselimme Pekan kanssa Helmin ja Vilman leikkejä ja touhuja, on meillä kyllä ihanat tytöt. Vaikka väsyttää ja välillä harmittaa ja joku asia suututtaakin, he saavat silti joka päivä hymyn huulillemme. ♡

tiistai 26. helmikuuta 2019

Lapsen kanssa kukkakurssilla

Tänään Rosariumilla oli hauska lasten ja aikuisten yhteinen kukkakurssi, johon me Helmin kanssa innoissamme osallistuimme. Kivaa lomatekemistä ja samalla meille yhteistä aikaa. Helmi tykkää puuhastella, askarrella ja sellaista, joten uskoin hänen pitävän tästä kukka-asetelman tekemisestä. Helmi tykkää kukista ja ne ovat muutenkin kiinnostaneet häntä erityisen paljon, joten tämä kukkakurssi oli ajankohdaltaan meille täydellinen, hih. Vähän minua kuitenkin jännitti miten meidän vauhdikas neiti malttaa keskittyä asetelman tekoon.


Pöydällä oli monenlaisia kukkia, joista sai valita itselleen mieluisia asetelman tekoa varten. Ihan ensiksi kuitenkin saimme valita kipon mihin asetelmaa ruvetaan tekemään. Helmi valitsi tummanhatmaan kipon. Sen jälkeen sieni laitettiin kippoon ja floristin opastuksella aloitimme tökkimään kasveja ja kukkia siihen.





Samalla kun puuhastelimme saimme tietoa asetelmien tekemisestä, meille myös näytettiin mallia miten kukkia voi halutessaan laittaa. Kurssi oli inspiroiva ja mielenkiintoinen ja ilmapiiri rento. Olen itse luonteeltani sellainen "jännittäjä tyyppi", mutta oma jännitykseni laantui nopeasti. Oli mukava samalla kun teimme asetelmia niin yhdessä jutustella.



Helmi sai täysin vapaat kädet asetelman tekoon, minä olin apulaisena ja tsemppaajana. Helmi sanoi heti, että haluaa keltaisia kukkia ja niitähän sitten laitettiin. Sen jälkeen neiti totesi olevansa valmis, mutta ehdotin, että laittaisimme vielä lisää kukkia.


Tässä välissä kuitenkin me pidettiin Helmin kanssa pieni tauko ja kävimme kukkakaupan puolella ihastelemassa erilaisia kasveja. Vähän käppäiltyämme ja katseltuamme jatkoimme asetelman tekoa. Keltaiset kukat saivat seurakseen myös valkoista ja vähän pinkkiäkin, hih.



Asetelmasta tuli mielestäni todella hieno ja Helmi oli niin ylpeä luomuksestaan. Erilaisia kukkia on eripuolilla asetelmaa, joten se on joka puolelta erinäköinen. Aivan kuin olisimme tehneet yhden asetelman sijasta useamman, hih.


Tämä kurssi sopi hyvin myös pienemmälle lapselle ja vähän vilkkaammalle tapauksellekin, kun välillä huilailimme. Helmi ei kaikkia kukkia jaksanut itse laittaa, mutta valitsi kaikki kukat ja näytti niille paikat. Minä toimin vain apulaisena, hih. Vaikka tietysti yhdessä tämän teimmekin.






Kun olimme saaneet asetelman valmiiksi herkuttelimme. Sitten odottelimme, että isi ja Vilma tulevat meitä hakemaan. Samalla ihastelimme vielä sisustusjuttuja ja tietysti myös leluja, hih.


Tämä lasten ja aikuisen yhteinen kukkakurssi oli mielestäni todella kiva, toivottavasti tälläinen järjestetään joskus uudestaan. Helmillä oli hauskaa, joten hän varmasti mielellään lähtisi kanssani uudelleen kursseilemaan, hih. Jos haluat tehdä tälläisen kivan asetelman kotona, niin Rosariumista saa ostettua kukkien lisäksi myös kukkasieniä asetelman tekoa varten.


Rosariumilla on tässä keväällä tulossa Kevätkimppu kurssi ja Kevätasetelma kurssi, kurkkaa niistä lisää tietoa täältäTäältä pääset lukemaan enemmän Rosarium Kukkatalosta.



maanantai 25. helmikuuta 2019

Talvilomareissu Jyväskylään ja Kuopioon

Me teimme  talvilomareissun Jyväskylään ja Kuopioon tapaamaan Pekan isovanhempia, tarkoitus oli nähdä myös Helmin kummia, mutta valitettavasti hän oli tullut kipeäksi. Olimme yhden yön kummassakin kaupungissa ja aikataulu oli aika kiireinen. Kahden lapsen kanssa reissaaminen ei ole mitään lepoa, varsinkin kun pienempi on vielä vauva, huh. Kivaa oli, mutta vähän rankkaakin.




Reissumme siirtyi muutamalla päivällä, koska olimme Helmin kanssa alkuviikosta kipeinä. Onneksi kuitenkin torstaina pääsimme reissuun, ajelimme ensin Jyväskylään. Kyläilimme isomummun luona, kävimme Pandan tehtaanmyymälässä, kaupoilla ja ulkoilimme. Seuraavana päivänä ajelimme Jyväskylästä Kuopioon.










Kuopiossa kyläilimme isomummin ja ugulin luona, kävimme torilla ihastelemassa Kansainvälisen jäänveistokilpailun jääveistoksia, poikkesimme HopLopissa ja Ikeassa, hih. Kävimme myös katsomassa Minna Canthin taloa.














Oli mukava nähdä pitkästä aikaa Pekan isovanhempia, Helmi oli kovasti odottanut tätä reissua ja hän oli piirtänyt heille kivat kortit "yllätykset" lahjaksi, hih. Isomummi ja -mummu eivät olleet vielä aiemmin nähneet Vilmaa, joten oli senkin puolesta kiva kyläillä.



Helmi viihtyi reissussa, kun hänellä oli leluja mukana. PlanToysin eläinkuljetuskoppa tarvikkeineen oli kätevä, kopassa matkusti Pluto ja sinne mahtui vielä PlanToysin matkapalikkasettikin, kopassa lelut pysyivät tallessa ja sitä oli helppo kantaa mukana. Hotellista hän sai muistipelin, puuhakirjan ja kyniä. Reissusta mukaan tarttui myös pari uutta pehmoa. Helmiä kiinnosti upeat jääveistokset ja käynti HopLopissa.



Tällä meidän reissulla Vilma oli ensimmäistä kertaa hotellissa yötä. Jännitimme vähän, että miten yöt menevät, kun huutoöitäkin tällä meidän pikkuisella aina välillä on. Yö Jyväskylässä olikin hankala, mutta onneksi Kuopiossa yö sujui hyvin ja saimme kaikki nukuttua. Ajoitimme reissussa meidän tekemiset ja automatkat aina Vilman unien mukaan. Ja onneksi Vilma nukkuikin kaikki ajomatkat, sillä hän ei pitkää matkaa jaksaisi autossa istua hereillä ollessaan. Helmi viihtyi takapenkillä lelujen kanssa, katsoi pädiä ja osan matkasta myös nukkui.



Reissut on kivoja, mutta myös vähän rankkoja. Kotiin on aina kiva palata