sunnuntai 17. helmikuuta 2019

Meidän Disney suosikit

Mitkä ovat meidän perheen Disney-klassikko suosikkeja? Ostimme Pekan kanssa muutama vuosi sitten (muistaakseni 2015) yhteiseksi vuosipäivälahjaksi alessa olevan Disney-boksin, jossa on 53 klassikkoelokuvaa. Olemme tässä kuluneen puolen vuoden aikana katsoneet lähes kaikki boksin elokuvat ja ajattelin, että olisi hauska listata minun, Pekan ja Helmin lemppari elokuvat. Ovatko listamme erilaisia, vai löytyykö niistä paljonkin samaa? Se selviää tässä postauksessa.Teimme listat hyvällä fiiliksellä ja tosiaan nämä 10 elokuvaa on poimittu tästä meidän Disney-boksista missä on yhteensä 53 klassikkoelokuvaa. Ensin kysyin Pekalta leikkimielisesti, "että tehtäisiinkö listat meidän lemppareista", sen jälkeen kysyin Helmiltä hänen lemppareistaan ja siitä ajatus lähti tähän postaukseen. Koska elokuvia on niin älyttömän monta valitsimme listalle 10 suosikkia. Elokuvat ovat satunnaisessa järjestyksessä, koska monista hyvistä elokuvista olisi älyttömän vaikea valita oikeasti parasta ja laittaa niitä sen perusteella järjestykseen. Listan ensimmäiset elokuvat keksittiin melko helposti, mutta listan loppua kohden Pekan kanssa mietimme muutaman elokuvan väliltä että mitkä listoille lopulta päätyvät.Minun suosikit

-Leijonakuningas
-Pocahontas
-Aladdin
-Herkules
-Kaksin karkuteillä
-Pieni merenneneito
-Kaunotar ja Hirviö
-Mulan
-Frozen 
-Aristokatit


Pekan suosikit

-Leijonakuningas
-Hercules
-Räyhä-Ralf
-Basil Hiiri
- 101 dalmatialaista
-Liisa ihmemaassa
-Aristokatit
-Frozen
-Mulan


Helmin suosikit

-Prinsessa Ruusunen
-Frozen
-Lumikki
-101 dalmatialaista
-Prinsessa ja Sammakko
-Tuhkimo
-Nalle Puh
-Leijonakuningas
-Kaksin karkuteillä
-Pieni merenneito

Täytyy myöntää, että lista oli kuitenkin vaikeampi tehdä kuin luulin. Listalleni olisi voinut päätyä moni muukin elokuva ja osa meni vähän arpomalla. Mietin listaa tehdessä paljon sitä mitä elokuvia lapsena mieluiten katsoin. Ehkä jossain vaiheessa tulee Disney suosikit 2 -postaus. Haha.Helmin suosikkeja oli prinsessaelokuvat, vaikka hän tykkäsi kaikista, niin hän itse sanoi. Katsomme Helmin kanssa elokuvia yhdessä, mutta useammissa elokuvissa on sen verran hurjia kohtauksia, että ne ohitetaan. Tästä huolimatta olemme kaikki nauttineet elokuvahetkistämme, sitä paitsi osaamme Pekan kanssa niin monet elokuvat ulkoa, että ei haittaa, vaikka osa kohtauksista ei tulekaan nähdyksi, hih. Helmille monet elokuvien hahmot ovat ennestään tuttuja Disney Junior kanavan ohjelmista, häneltä löytyy myös useampia Disney-kirjoja ja leluja kuten Mikki ja kumppanit, Elsa ja Tuhkimo -nuket, Prinsessalinna (jossa on useampia pieniä prinsessa hahmoja) ja Nalle-Puh pehmo.


Disney-elokuvat ovat minulle tärkeitä, sillä olen kasvanut niiden parissa. Monista elokuvista tulee mieleen kivoja muistoja: lapsuus, haaveet ja unelmat. Ihanat, kivat ja hauskat hetket yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Olen katsonut piirrettyjä elokuvia paljon myös teini-ikäisenä ja aikuisena, muutenkin kuin lasten seurassa, hih. Katson elokuvien lisäksi yleensä kaikki lisämateriaalit, olen lukenut niistä paljon ja katsonut dokumenttejakin. Kai minä olen jollain tavalla sellainen "Disney-nörtti", hauskaa, että niin on Pekkakin, heh!


Vaikka monet elokuvat ovat lapsille suunnattuja niissä on silti hauskoja, ihania ja ajatuksia herättäviä juttuja myös aikuisille. Hauskoja vitsejä, ihania rakkaustarinoita, opettavaisia hetkiä ja selviytymistarinoita. Voisi kai sanoa, että jokaiselle jotakin? Vaikka pidän monista Disney-elokuvista niin en silti kuitenkaan kaikista tykkää.


Elokuvat kuuluvat meidän perheen yhteisiin hetkiin varmasti myös tulevaisuudessa. Saa nähdä muuttuvatko meidän listat vuosien varrella ja mistä elokuvista mahtaa tulla Vilman lemppareita?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡