tiistai 26. helmikuuta 2019

Lapsen kanssa kukkakurssilla

Tänään Rosariumilla oli hauska lasten ja aikuisten yhteinen kukkakurssi, johon me Helmin kanssa innoissamme osallistuimme. Kivaa lomatekemistä ja samalla meille yhteistä aikaa. Helmi tykkää puuhastella, askarrella ja sellaista, joten uskoin hänen pitävän tästä kukka-asetelman tekemisestä. Helmi tykkää kukista ja ne ovat muutenkin kiinnostaneet häntä erityisen paljon, joten tämä kukkakurssi oli ajankohdaltaan meille täydellinen, hih. Vähän minua kuitenkin jännitti miten meidän vauhdikas neiti malttaa keskittyä asetelman tekoon.


Pöydällä oli monenlaisia kukkia, joista sai valita itselleen mieluisia asetelman tekoa varten. Ihan ensiksi kuitenkin saimme valita kipon mihin asetelmaa ruvetaan tekemään. Helmi valitsi tummanhatmaan kipon. Sen jälkeen sieni laitettiin kippoon ja floristin opastuksella aloitimme tökkimään kasveja ja kukkia siihen.

Samalla kun puuhastelimme saimme tietoa asetelmien tekemisestä, meille myös näytettiin mallia miten kukkia voi halutessaan laittaa. Kurssi oli inspiroiva ja mielenkiintoinen ja ilmapiiri rento. Olen itse luonteeltani sellainen "jännittäjä tyyppi", mutta oma jännitykseni laantui nopeasti. Oli mukava samalla kun teimme asetelmia niin yhdessä jutustella.Helmi sai täysin vapaat kädet asetelman tekoon, minä olin apulaisena ja tsemppaajana. Helmi sanoi heti, että haluaa keltaisia kukkia ja niitähän sitten laitettiin. Sen jälkeen neiti totesi olevansa valmis, mutta ehdotin, että laittaisimme vielä lisää kukkia.


Tässä välissä kuitenkin me pidettiin Helmin kanssa pieni tauko ja kävimme kukkakaupan puolella ihastelemassa erilaisia kasveja. Vähän käppäiltyämme ja katseltuamme jatkoimme asetelman tekoa. Keltaiset kukat saivat seurakseen myös valkoista ja vähän pinkkiäkin, hih.Asetelmasta tuli mielestäni todella hieno ja Helmi oli niin ylpeä luomuksestaan. Erilaisia kukkia on eripuolilla asetelmaa, joten se on joka puolelta erinäköinen. Aivan kuin olisimme tehneet yhden asetelman sijasta useamman, hih.


Tämä kurssi sopi hyvin myös pienemmälle lapselle ja vähän vilkkaammalle tapauksellekin, kun välillä huilailimme. Helmi ei kaikkia kukkia jaksanut itse laittaa, mutta valitsi kaikki kukat ja näytti niille paikat. Minä toimin vain apulaisena, hih. Vaikka tietysti yhdessä tämän teimmekin.


Kun olimme saaneet asetelman valmiiksi herkuttelimme. Sitten odottelimme, että isi ja Vilma tulevat meitä hakemaan. Samalla ihastelimme vielä sisustusjuttuja ja tietysti myös leluja, hih.


Tämä lasten ja aikuisen yhteinen kukkakurssi oli mielestäni todella kiva, toivottavasti tälläinen järjestetään joskus uudestaan. Helmillä oli hauskaa, joten hän varmasti mielellään lähtisi kanssani uudelleen kursseilemaan, hih. Jos haluat tehdä tälläisen kivan asetelman kotona, niin Rosariumista saa ostettua kukkien lisäksi myös kukkasieniä asetelman tekoa varten.


Rosariumilla on tässä keväällä tulossa Kevätkimppu kurssi ja Kevätasetelma kurssi, kurkkaa niistä lisää tietoa täältäTäältä pääset lukemaan enemmän Rosarium Kukkatalosta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡