perjantai 30. huhtikuuta 2021

Huhtikuun kivoimpia juttuja

Raskaana ollessa aika menee jotenkin tosi nopeasti, tuntuu että joka kuukausi totean tämän saman lauseen: menipä tämä kuukausi nopeasti, hih. Huhtikuussa tapahtui monenlaista. Ihanaa kun lumet alkoi vauhdikkaasti sulamaan. Saimme nauttia kauniista, aurinkoisista ja lämpimistä päivistä, ihana kevät! Pekka alkoi tekemään pihahommia, pystytti tyttöjen iloksi trampoliinin pihalle ja grillasimme tämän vuoden ensimmäiset grillimätöt. Pekka ja tytöt nauttivat monista kivoista pyöräretkistä. Kävimme ihmettelemässä sorsia Pentsojassa ja teimme kivan retken Kotkaan merenrantaan. 


Harmittaa kun minulla loppuraskaus rajoittaa liikkumista liitoskipujen takia, joten joudun ottamaan aika iisisti, joka päivä särkee ja kolottaa. Vaikka loppuraskaus tekee oloni ajoittain tukalaksi mitään hätää minulla tai vauvalla ei ole missään vaiheessa ollut, kaikki on hyvin, se huomattiin taas jälleen neuvolassa ja siinä, että "masuvauva" liikkuu paljon, hih. Huhtikuun iso uutinen on se, kun meidän taapero oppi kuivaksi ja vaippa jäi pois, vau! Tässä oli muutamia huhtikuun kuulumisia, mutta mitkä olivat niitä huhtikuun kivoimpia juttuja?


ÄITIYSPAKKAUS
Äitiyspakkaus saapui meille 31.3, mutta kunnolla pääsimme ihastelemaan ja fiilistelemään sitä vasta huhtikuun puolella. Saimme tosiaan uusimman, 2021 vuoden pakkauksen mikä oli ihana yllätys! Tykkäämme siitä tosi paljon!
PÄÄSIÄINEN
Meillä oli ihana pääsiäinen. Parasta oli perinteet, kodin koristelu, askartelut, pääsiäisherkut, hyvä ruoka, yhteinen aika perheen ja läheisten kanssa. Lasten ilo ja riemu! 


NÄIMME TYTTÖJEN IHANAN PIENEN SERKKUVAUVAN
Oi että, pääsimme kaksi kertaa kertaa näkemään tyttöjen ihanan pienen serkkuvauvan, hän on niin söpö!  Annoimme hänelle pienen lahjan, muumibodyn ja virkkaamani norsulelun, kortin ja tyttöjen tekemät piirrustukset. Muistimme äitiä/uusia vanhempia kukilla. Oli ihana pitää pikkuista sylissä ja tutustua häneen rauhassa.

11. VUOSIPÄIVÄ
Olemme Pekan kanssa olleet yhdessä jo 11 ihanaa vuotta. Olemme kokeneet paljon yhdessä. Elämä ei ole aina helppoa, mutta näiden vuosien aikana ei ole tullut vastaan mitään, mikä olisi voinut meitä horjuttaa. Parasta mitä meille on tapahtunut on ihana perheemme, rakkaat lapsemme H 2014, V 2018 ja kesäkuussa syntyvä poikamme. ♡


LÄMPIMÄT AURINKOISET PÄIVÄT
Oi että miten me nautimme lämpimistä aurinkoisista päivistä +15, niitä oli useita. Oli ihana viettää aikaa ulkona. Lapsista oli hauskaa leikkiä hiekkalaatikolla, leikkimökissä ja pomppia trampalla. Kävimme myös rannalla leikkimässä hiekkaleikkejä. 


VAPPU
Huhtikuu on kiva lopettaa vappuaattoon. On myös hauska aloittaa toukokuu juhlimalla ja hassuttelemalla. Tytöt leikkivät vappupalloillaan, herkutellaan munkeilla ja tippaleivillä. Yhdessä huiskuttelemme itsetehdyillä vappuhuiskuilla ja katsomme tuulessa pyöriviä vappyhyrriä. Hauskaa vappua kaikille! 🎉


Tässä vielä linkit kaikkiin huhtikuun postauksiin:











Huhtikuun kivoimpia juttuja

maanantai 26. huhtikuuta 2021

Meidän taapero ei käy potalla

Siinä missä esikoisen kanssa harjoiteltiin potalla käymistä ja sillä tavalla kuivaksi opettelua on kokemus ollut täysin erilainen tällä toisella kerralla, meidän taaperon kanssa. 


Potta meiltä on toki löytynyt ja sitä kokeiltu useita kertoja, mutta potta ei selvästikään ole ollut meidän taaperon juttu. Hän ei millään olisi halunnut potalle ja aina siinä istuessa tuli itku, eikä hän halua potalle edelleenkään. Siksi päätimme jo aika kauan aikaa sitten, että emme väkisin opeteta häntä potalle.

Ottaen mallia isosiskostaan meidän taapero halusi mielummin pöntölle pissalle kuin potalle ja se sopi meille paremmin kuin hyvin. Ostimme vessanpöntön kanteen kiinnitettävän pienennysrenkaan minkä olemme kokeneet todella käteväksi. Siinä on pienen hyvä ja tukeva istua. Hän pääsee jakkaran avulla kiipeämään sen päälle itse. Hän malttaa hienosti istua pöntöllä, joskus Pipsa Possu-kirjojen avulla, usein ihan muuten vain.


Tämä pöntölle opettelu aloitettiin pikkuhiljaa ja aluksi niin, että taapero kävi siellä silloin, kun oli sillä tuulella, että haluaa käydä. Nyt keväällä huomasimme, että hän ei enää vaipan vaihdosta tykkää ja että hän haluaa jalkaansa pikkuhousut.  Tuo oli meidän mielestä selvä merkki, että on oikea aika jättää vaippa pois ja alkaa käyttämään häntä enemmän pöntöllä. 

Ihan aluksi teimme kuitenkin niin, että hänellä oli vielä vaippa ja hän kävi säännöllisesti pöntöllä. Pääsiäisen jälkeen, huhtikuun alussa teimme ratkaisun jättää vaippa päivisin kotona ollessa pois. Hän mielellään ja ylpeänä pukee jalkaansa Pipsa Possu-pikkuhousut. Ensimmäinen päivä ylitti odotukseni, olen niin ylpeä meidän kaksivuotiaasta. Yhdet pissat tuli lattialle, muut kerrat pönttöön. Mahtavaa! Muutamassa päivässä pöntöllä käynnistä tuli selvä rutiini. Yövaippakin ollut kuiva, kohta jätetään sekin pois. Taapero tiedostaa hienosti itse kun tarvetta pöntölle menemisestä on ja ehtii sinne hyvin. Toki joskus saattaa joku vahinko sattua. 


Se on niin kivaa miten paljon hän itse iloitsee uudesta taidostaan. Me isosti kehumme häntä aina kun hän käy pöntöllä, myös silloin, vaikka pönttöön ei tulisikaan mitään. Se on niin hellyttävää ja ihanaa, kun isosisko halusi aluksi antaa hänelle palkinnoksi tarran aina, kun pönttöön tuli jotain. Se oli kiva motivaattori, vaikka olimme huomanneet, että taapero ei sellaisia välttämättä olisi tarvinut. Kehut ja kannustaminen näyttivät olevan hänelle paras palkinto. Hassua, että aluksi minun ehdottomana taapero ei tarroja huolinut eikä pitänyt ajatuksesta yhtään. Mutta olisihan minun pitänyt arvata, että se oli paljon hauskempaa, kun sisko antoi tarroja palkinnoksi eikä äiti, heh. Meillä on kyllä ihanat tytöt, jotka ovat todella tärkeitä toisilleen. Meidän perheessä kehuilla, kannustamisella ja positiivisella asenteella on iso merkitys. Olemme kaikki hyvin iloisia taaperon uudesta taidosta, vaipattomasta ajasta!

lauantai 24. huhtikuuta 2021

Liitoskivut - Minulle uusi, inhottava ja kivulias raskausvaiva

Liitoskivut ovat piinanneet minua tässä kolmannessa raskaudessa. Kipu tuntuu ainakin häpyluun, lonkan ja alaselän tuntumassa. Syynä on kuulemma raskaushormoni joka pehmentää kudoksia tulevaa synnytystä varten. Voi kunpa kehoni tietäisi, että tälläkin kertaa synnytystapani on sektio, niin tältä vaivalta olisi voinut välttyä, heh.

Kipuilu taisi alkaa jo helmikuussa, mutta silloin se oli satunnaista eikä pahemmin vaikuttanut elämääni muuten kuin välillä ikävänä tunteena. Mitä pidemmälle kevät on mennyt ja raskaus edennyt sitä kipeämmäksi olen tullut ja sitä enemmän liitoskivut ovat vaikeuttanut arkeani.

En ole enää moniin viikkoihin pystynyt kävelemään pidempiä matkoja, välillä tunnen kipua kävellessäni vain muutamia askeleita tai rappusia, jopa levossa. En pysty tekemään mitään fyysisesti raskasta, perus siivoamallakin saan itseni kipeäksi. Kipu on ollut ajoittain ihan kamalaa, välillä jomotusta ja kolotusta, joskus kipupiikkejä ja vihlovaa/säteilevää polttavaa tunnetta. Sitä on vähän vaikea selittää.

Ennen tätä kolmatta raskautta en edes oikein tiennyt mitä liitoskivut ovat. Olin kuullut siitä, mutta en ollut tutustunut aiheeseen sen tarkemmin ennen kuin nyt  se sattui omalle kohdalle. Olen jutellut asiasta neuvolassa, se on keventänyt oloani. Vaikka minulle tämä on kurjaa ja tekee ajoittain oloni todella tukalaksi, kivut eivät ole vaarallisia minulle tai vauvalle, inhottavaa vain. Mitä useampi raskaus takana sitä enemmän kaikenlaisia vaivoja saattaa helpommin tulla. Sain neuvoja että tukivyöstä saattaisi olla apua ja kannattaa nukkua tyyny jalkojen välissä. Levätä, kun tekee kipeää.

En tiedä miten selviäisin tästä loppuraskaudesta ilman läheisten apua. Onneksi mamma ja mummi ovat auttaneet minua eskarilaisen kuljetuksissa, silloin kun Pekka on ollut töissä. Minua harmittaa, että Pekka joutuu kotona rehkimään paljon enemmän kuin ennen työpäivien lisäksi. Minulla olisi halua ja tarmoa ajatuksen tasolla tehdä vaikka mitä ja pärjätä itse, mutta minun on täytynyt hyväksyä se, että joudun nyt loppuraskauden ottamaan iisimmin ja pyytämään apua. En vain yksinkertaisesti pysty tekemään asioita niin kuin ennen, se on pitänyt monta kertaa kantapään kautta kokea ja hyväksyä. Tilanne on nyt tämä, enkä mahda sille mitään.


Harmittaa, kun joudun oikeastaan vain kökkimään ja lepäilemään. Onneksi meillä on oma piha missä lapsilla on paljon tekemistä. Minä voin istua ja katsella heidän leikkejään. Pekka on ihana ja vie tyttöjä puistoon, retkille ja pyöräilemään. Minä pystyn osallistumaan silloin jos kuljemme johonkin tiettyyn paikkaan autolla niin ettei minun tarvitse paljon kävellä tai liian kauan seisoa. Joo harmittaa, mutta olen yrittänyt lohduttautua sillä, että tämä on väliaikaisia eikä raskautta ole enää kovin kauaa jäljellä. Ja vaikka oloni on kipeä ja kurja niin tietenkin tämä kaikki on sen arvoista, että saamme meidän "masuvauvan" elämäämme. Hän on meille niin odotettu, rakas ja tärkeä. Kun pidän sen mielessä kipua on helpompi sietää. 


Tsemppiä kaikille raskausvaivoista kärsiville! ♡

lauantai 17. huhtikuuta 2021

Retki merenrantaan

Ajelimme Kotkaan ihastelemaan ja sylittelemään tyttöjen söpöä pientä serkkuvauvaa. Ennen sitä kuitenkin poikkesimme merenrantaan kuvailemaan ja leikkimään hiekkaleikkejä, aika hauskaa!


Päivä oli tosi lämmin ja aurinkoinen, ihana keväinen sää. Kun merelle päin katsoi ja näki kirkkaat siniset laineet, olisi voinut kuvitella, että nyt on jo kesä!


Rv 32+5 masu on jo aika muhkea hih. Ainakin minulla. Olin ajatellut, että haluan ikuistaa raskausvatsani merenrannalla. Kokomusta asuvalintani ei ehkä ollut paras näin aurinkoisessa säässä, mutta kuvista tuli silti kivoja. 


Tytöistä oli hauskaa leikkiä pehmeässä hiekassa, kaivaa rantaan vesireittejä. Ihmetellä miten lämpimältä uimarannan hiekka tuntui paljaaseen käteen.


Tätä olen niin paljon odottanut, kunnon kevättä, oikeasti lämpimiä päiviä, +15 astetta. Olimme pukeneet tytöille ehkä vähän liikaa päälle, kun ajattelimme, että merenrannassa olisi kylmempää ja tuulisempaa. Kotona myöhemmin tytöt ulkoilivat verkkareissa ja Pekka kasasi pihalle trampoliinin. Ihana kevät! 


Tarkoitus on huomennakin viettää paljon aikaa ulkona ja ehkä me silloin grillataan tämän vuoden ensimmäiset grillimätöt, nam! 


torstai 15. huhtikuuta 2021

Lastenhuoneen kevätfiilis

Lastenhuoneeseen kevätfiilistä tuo iloisen pirteät oranssit pussilakanat. Nämä Mini Rodinin pupulakanat ovat muodostuneet minulle lemppari tekstiileiksi lastenhuoneessa. Ne tuli ostettua pari vuotta sitten. Olen yrittänyt metsästää meidän tulevalle kesäkuiselle omaa pupulakanaa, mutta en ole ainakaan vielä siinä onnistunut.


Minusta on kiva sisustaa kotia vuodenaikojen ja sesonkien mukaan, myös lastenhuonetta. Se tuo kivaa vaihtelua arkeen ja se on lapsistakin hauskaa!


Suosikkeja lastenhuoneessa on ollut pupulakanoiden lisäksi myös tuo kaunis Kaverini Metsäkauris juliste ja vuodekatos. Tykkään lastenhuoneen sisustamisessa käyttää myös tyttöjen ihania pehmoleluja. Suuret pehmot ovat Ikeasta, pöllöpehmo Aarrekidin (Aarre), kissapehmon on valmistanut ruotsalainen yrittäjä Studio Bundis. Meillä lastenhuoneessa myös lelut saavat näkyä, vaikka osa niistä onkin piilossa lelulaatikossa, kaapissa tai lipastossa. Vaikka ne ovat piilossa, niin ne on helposti otettavissa ja löydettävissä.

Tiesitkö muuten, että tyttöjen huoneessa on jotain myös minun ja Pekan lapsuudesta? Tuo piianpeili on ollut aikoinaan minun huoneessa lapsuudenkodissani, Pekka taas on lapsena nukkunut tuossa samassa kerrossängyssä. Aika hauskaa!

Minusta huoneesta tuli todella kiva ja viihtyisä. Siitä tuli otettua monia ihania kuvia mitä olen jakakanut instagramissa. Ajattelin, että olisi hauska tehdä myös tänne blogiin lastenhuone aiheinen postaus. 


Olen tyttöjen kanssa jo vähän suunnitellut kesäksi lastenhuoneeseen jotain uutta. Saa nähdä minkälainen siitä silloin tulee, hih. 


keskiviikko 14. huhtikuuta 2021

11 ihanaa vuotta yhdessä

Teini-ikäinen minä ei olisi ikinä voinut uskoa, että ensimmäisestä poikaystävästäni voisi oikeasti tulla elämäni rakkaus, vaikka sellaisesta haaveilin. Niin kuitenkin kävi, unelmistani tuli totta. 🖤

Olemme kokeneet paljon yhdessä. Elämä ei ole aina helppoa, mutta näiden vuosien aikana ei ole tullut vastaan mitään, mikä olisi voinut meitä horjuttaa. Parasta mitä meille on tapahtunut on ihana perheemme, rakkaat lapsemme H 2014, V 2018 ja kesäkuussa syntyvä poikamme (rv 32+2) 🖤

sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Äitiyspakkaus 2021 - Iloinen yllätys!

Uusi Kelan äitiyspakkaus esiteltiin maaliskuun puolen välin tienoilla. Usein uusia pakkauksia on aloitettu jakamaan loppukeväästä. Olimme siksi varmoja, että saisimme vuoden 2020 pakkauksen, mutta yllätyimmekin iloisesti, kun saimme meidän kesäkuiselle hänen syntymävuotensa 2021 äitiyspakkauksen maaliskuun loppupuolella. Minun mielestäni molemmat pakkaukset olisivat olleet omalla tavallaan kivoja ja sopineet meidän kesäkuiselle, mutta onhan se aika hauskaa, että hän sai oman syntymävuotensa äitiyspakkauksen. Tämän postauksen ensimmäinen kuva ja viimeinen kuva: Kela / kela.fi/aitiyspakkaus. Muut postauksen kuvat olen ottanut itse.


Pakkaus yllätti iloisesti, sillä monien vaatteiden ja makuupussin värit olivat livenä kivempia miltä ne olivat kuvissa näyttäneet. Isoin positiivinen yllätys oli makuupussi. Olin nimittäin luullut, että 2021 makuupussissa olisi vaaleanpunaisia/vaaleanpunaiseen taittavia hylkeitä, siksi olin meidän poikavauvalle aluksi toivonut vuoden 2020 pakkausta. Kun saimme uuden pakkauksen ja huomasin hylkeiden olevan beigejä/ruskeita innostuin. Makuupussissa on kiva kuosi, tykkään siitä todella, mielestäni se on kivempi kuin 2020 pakkauksen makuupussi. (Pakkauksen laatikko on livenä vähän tummempi kuin tässä kuvassa)


Myös toppahaalari yllätti positiivisesti. Luulin sen olevan sininen, mutta se onkin tosi kivan värinen tummanharmaa kauniilla valkoisella eläinkuosilla. Molemmat sekä makuupussi että toppahaalari tulevat meillä varmasti käyttöön. ( H:n 2014 pakkauksen makuupussia ei käytetty, mutta toppahaalari oli paljon käytössä. V:n 2017 pakkauksen makuupussi oli paljon käytössä, mutta toppahaalari ei.)


Pekka totesi 2021 äitiyspakkauksesta kivasti, että "tässähän ei taida olla yhtään huteja". Pakkaus on meidän mielestä todella kiva niin ulkoisesti kuin sisällöltään. Sisällöltään kivoin mitä meidän perheeseen on tähän mennessä tullut. Ainut asia mikä meitä vähän ihmetytti oli se, kun kevyttoppapukua ei ollut, sillä se on tytöillä ollut vauvana paljon käytössä. Onneksi olemme V:n jäljiltä säästäneet kevyttopan niin eipä haittaa, vaikka tässä pakkauksessa sitä ei ollutkaan.


Kivoja lisäyksiä, uusia juttuja äitiyspakkauksessa on minun mielestäni useat kuosilliset/värilliset harsot, t-paitabody ja silikoninen vihreä ruokalappu. Niitä ei ole ollut 2014 eikä 2017 pakkauksissa mitkä tytöt ovat saaneet. Pidän myös tuosta kankaisesta ruokalapusta, siinä on söpö kuosi. Tykkään tämän pakkauksen collegeasusta ja nallenkorvajumpsuitista. Hauskaa, että monet vaatteet ovat väreiltään sellaisia, että niitä on helppo keskenään yhdistellä ja niitä voi yhdistellä myös muihinkin kuin äitiyspakkauksen vaatteisiin.


Tällä kertaa myös värikkäät vaatteet miellyttävät silmääni. Vaatteet eivät ole liian räikeitä. Oransseista vaatteista ajattelin heti miten kivoja ne ovat syksyä ja halloweenia ajatellen mitä aika isosti juhlimme. Ne saattavat mahtua vielä meidän kesäkuiselle silloin, heh. Vaatteissa oli myös kauniita vihreän sävyjä. Raikkaat kuosilliset vaatteet sopivat hyvin meidän kesävauvalle, hih. 


Unilelu on tosi söpö ja helposti halittava. Mielestäni kivempi kuin 2020 pakkauksen lelu. V sai omasta 2017 pakkauksestaan samantyyppisen koiralelun ja se oli yksi hänen vauvavuoden lempileluistaan. H sai 2014 äitiyspakkauksen mukana purulelun. Saa nähdä minkälaiseen suosioon tämä söpö laiskiainen pääsee. Meillä tyttöjen kohdalla äitiyspakkauksen mukana tulleita kirjoja on paljon luettu, uskon, että niin käy myös meidän kolmannen kohdalla. 


Pidän tosi paljon äitiyspakkauksen eläinteemasta, niin vaatteissa kuin tarvikkeissakin. Ajattomia, kauniita ja kivalla tavalla lapsenmielisiä. Kokonaisuudessaan pidän ehkä kuitenkin enemmän tästä 2021 pakkauksesta kuin 2020 pakkauksesta, vaikka molemmat ovat omalla tavallaan kivoja. Olen siis pakkaukseen todella tyytyväinen. Vaikka tuotteita on nykyään vähän vähemmän se ei haittaa, kun tiedän, että vastuullisuuteen ja laatuun on panostettu. 


Tiedän, että kaikki äitiyspakkaukset eivät voi kaikkia aina täysin miellyttää. 2021 pakkaus on mielestäni hitti meidän poitsulle! Ja vaikka 2014 ja 2017 pakkauksissa kaikki vaatteet eivät olleet mieleemme, niin niissäkin pakkauksissa oli kuitenkin myös kivoja ja paljon käytettyjä vaatteita sekä hyödyllisiä tarvikkeita.


Olen halunnut kaikille lapsillemme omat äitiyspakkaukset. Minusta suomalainen äitiyspakkaus on nerokas keksintö, Suomessa yksi hienoimmista asioista ja perinteistä. Näen tämän ajatuksen ja historian pakkauksesta merkittävänä ja haluan olla jatkamassa tätä perinnettä. Pakkaus sisältää monia tarvittavia juttuja vauvaa varten. Äitiyspakkauksen odottaminen on aina yksi raskauden kohokohdista mitä odotan innolla. Ihanaa, kun odotus palkittiin ja pääsimme hypistelemään pakkauksen sisältöä. Pakkaus oli kaiken kaikkiaan ihana yllätys! Myös tulevat isosiskot ihastuivat pakkaukseen ja halusivat heti tutkia mitä kaikkea sieltä löytyy. He iloisesti kommentoivat "kaikki jutut on kivoja", hauskaa! He tykkäsivät erityisesti kuola- ja ruokalapuista, eläinharsoista ja -bodeista, kirjasta sekä laiskiaislelusta. 


Ajattelin, että olisi hauska vertailun vuoksi vielä laittaa tähän postaukseen kuva missä näkyy lastemme äitiyspakkaukset kokonaisuudessaan. Kuvassa alhaalta ylöspäin vuoden 2014 äitiyspakkaus, vuoden 2017 äitiyspakkaus ja vuoden 2021 äitiyspakkaus. Kuvat: Kela / kela.fi. Kun painat kuvaa näet sen selkeämpänä.

tiistai 6. huhtikuuta 2021

Meidän pääsiäinen

Meillä oli ihana pääsiäinen, parasta oli kivat perinteet, hyvä ruoka, herkut, laatuaika perheen ja läheisten kanssa. Lasten ilo ja riemu! Ainut asia mikä minua vähän harmittaa on se, kun olin suunnitellut aiemmin tekeväni lapsille easterbasketit, samaan tapaan kun tein syksyllä halloweenbucketit, mutta muistin asian liian myöhään, syytän raskautta, heh.


Kiirastorstai
Hauskaa, että rairuohot ehtivät kasvaa.  Tytöt koristelivat ne muutamilla pääsiäistipuilla. Pääsin tänä vuonna helpolla, sillä tytöt olivat kylväneet rairuohot aiemmin mamman kanssa.  


Maalasimme Mignon-munia, pelasimme muistipeliä ja saimme S-kummin meille kyläilemään. Pekka vei tytöt pyöräilemään työpäivänsä jälkeen.


Pitkäperjantai
Aamupalan jälkeen oli vuorossa pääsiäismunajahti. Pääsiäispupu oli jättänyt tytöille kirjeen ja kartan minkä perusteella he löytäisivät piilotetut pääsiäisherkut. Oli ihana seurata miten innoissaan lapset olivat, etsiminen oli heistä todella hauskaa, vielä hauskempaa kuin syöminen, hih.


Iltapäivällä menimme vanhemmilleni syömään pääsiäisaterian, mm lammasta. Oli ihana nähdä läheisiä, viettää aikaa yhdessä, päästä valmiiseen pöytään ja syödä hyvin! Näimme myös isovanhempiani ja tytöt virpoivat heitä. 


Pekka vei tytöt pyöräilemään, sillä välin minä sain valmiiksi tekemiäni Marimekko pääsiäiskoristeita. Myöhemmin pelasimme lautapelejä, menimme kylpemään ja saunomaan. 


Lankalauantai
Pekalla oli työpäivä, mutta onneksi aamuvuoro. Sillä välin me tytöt mm. pelasimme Kanin loikkaa, söimme suklaata ja leikimme. Tytöt pukeutuivat trulleiksi, heillä oli mahtavat noidan käkätykset, hih. Otin pääsiäisteemaisen kuvan masusta rv 30+5. (Postauksen ensimmäinen kuva) ♡


Pääsiäissunnuntai
Pääsiäissunnuntai on meillä odotettu päivä, sillä silloin pääsiäiskukko vierailee, hih. Voi sitä riemua ja iloa, kun aamulla tytöt huomasivat kukon tuomat suklaayllätykset. Pääsiäiskukko on minulle tärkeä perinne omasta lapsuudestani, haluan pitää siitä kiinni myös lasteni kohdalla. Ehkäpä juuri siksi tykkään kukkopilleistä niin paljon?


Pekalla oli vapaapäivä, halusimme tehdä jotain kivaa yhdessä. Menimme ulkoilemaan, ihmettelimme sorsia, kävimme leikkipuistossa ja menimme katselemaan Kirkon pihalle pääsiäisikkunoita.


Tietenkin Pekka leipoi jotain pääsiäiseksi, tällä kertaa hän teki mielettömän herkullisen suklaajäätelökakun. Nam! 


Ajattelimme, että olisi hauskaa maalata pyöreään raskausvatsaani pääsiäismuna ja niin tehtiin. Pekka maalasi ja tytöt olivat vähän apulaisina. Masumunasta tuli aika kiva ja erityinen pääsiäismuisto! 


Toinen pääsiäispäivä
Pidennetty viikonloppu läheni loppuaan, mutta vielä nautimme pääsiäisestä. Kävimme Pekan vanhemmilla syömässä, oli mukavaa syödä hyvin ja viettää aikaa yhdessä. Pääsimme näkemään myös ensimmäisen kerran tyttöjen pienen ja suloisen uuden serkun. Se oli ehdottomasti pääsiäisemme kohokohta. Tytöt olivat piirtäneet vauvalle, annoimme hänelle myös pienen paketin missä oli minun virkkaama norsulelu sekä söpö muumibody ♡ 


Myöhemmin kävimme minun mamman ja papan haudalle viemässä pajunoksia ja toivottamassa heillekin hyvää pääsiäistä.  Mamma ja pappa tulevat olemaan aina muistoissani ja mielessäni. Kaipaan heitä.


Tiistaina paluu arkeen
Tänään, tiistaina oli aika jättää pääsiäinen taakse ja korjata koristeet pois. Meillä oli ihana pääsiäinen mistä jäi monta kivaa hetkeä ja kuvaa muistoksi ♡

Tässä vielä linkit kaikkiin pääsiäisaiheisiin postauksiin mitä tänä vuonna tuli tehtyä. Toivottavasti teilläkin oli ihana pääsiäinen! ♡






Meidän pääsiäinen