tiistai 6. huhtikuuta 2021

Meidän pääsiäinen

Meillä oli ihana pääsiäinen, parasta oli kivat perinteet, hyvä ruoka, herkut, laatuaika perheen ja läheisten kanssa. Lasten ilo ja riemu! Ainut asia mikä minua vähän harmittaa on se, kun olin suunnitellut aiemmin tekeväni lapsille easterbasketit, samaan tapaan kun tein syksyllä halloweenbucketit, mutta muistin asian liian myöhään, syytän raskautta, heh.


Kiirastorstai
Hauskaa, että rairuohot ehtivät kasvaa.  Tytöt koristelivat ne muutamilla pääsiäistipuilla. Pääsin tänä vuonna helpolla, sillä tytöt olivat kylväneet rairuohot aiemmin mamman kanssa.  


Maalasimme Mignon-munia, pelasimme muistipeliä ja saimme S-kummin meille kyläilemään. Pekka vei tytöt pyöräilemään työpäivänsä jälkeen.


Pitkäperjantai
Aamupalan jälkeen oli vuorossa pääsiäismunajahti. Pääsiäispupu oli jättänyt tytöille kirjeen ja kartan minkä perusteella he löytäisivät piilotetut pääsiäisherkut. Oli ihana seurata miten innoissaan lapset olivat, etsiminen oli heistä todella hauskaa, vielä hauskempaa kuin syöminen, hih.


Iltapäivällä menimme vanhemmilleni syömään pääsiäisaterian, mm lammasta. Oli ihana nähdä läheisiä, viettää aikaa yhdessä, päästä valmiiseen pöytään ja syödä hyvin! Näimme myös isovanhempiani ja tytöt virpoivat heitä. 


Pekka vei tytöt pyöräilemään, sillä välin minä sain valmiiksi tekemiäni Marimekko pääsiäiskoristeita. Myöhemmin pelasimme lautapelejä, menimme kylpemään ja saunomaan. 


Lankalauantai
Pekalla oli työpäivä, mutta onneksi aamuvuoro. Sillä välin me tytöt mm. pelasimme Kanin loikkaa, söimme suklaata ja leikimme. Tytöt pukeutuivat trulleiksi, heillä oli mahtavat noidan käkätykset, hih. Otin pääsiäisteemaisen kuvan masusta rv 30+5. (Postauksen ensimmäinen kuva) ♡


Pääsiäissunnuntai
Pääsiäissunnuntai on meillä odotettu päivä, sillä silloin pääsiäiskukko vierailee, hih. Voi sitä riemua ja iloa, kun aamulla tytöt huomasivat kukon tuomat suklaayllätykset. Pääsiäiskukko on minulle tärkeä perinne omasta lapsuudestani, haluan pitää siitä kiinni myös lasteni kohdalla. Ehkäpä juuri siksi tykkään kukkopilleistä niin paljon?


Pekalla oli vapaapäivä, halusimme tehdä jotain kivaa yhdessä. Menimme ulkoilemaan, ihmettelimme sorsia, kävimme leikkipuistossa ja menimme katselemaan Kirkon pihalle pääsiäisikkunoita.


Tietenkin Pekka leipoi jotain pääsiäiseksi, tällä kertaa hän teki mielettömän herkullisen suklaajäätelökakun. Nam! 


Ajattelimme, että olisi hauskaa maalata pyöreään raskausvatsaani pääsiäismuna ja niin tehtiin. Pekka maalasi ja tytöt olivat vähän apulaisina. Masumunasta tuli aika kiva ja erityinen pääsiäismuisto! 


Toinen pääsiäispäivä
Pidennetty viikonloppu läheni loppuaan, mutta vielä nautimme pääsiäisestä. Kävimme Pekan vanhemmilla syömässä, oli mukavaa syödä hyvin ja viettää aikaa yhdessä. Pääsimme näkemään myös ensimmäisen kerran tyttöjen pienen ja suloisen uuden serkun. Se oli ehdottomasti pääsiäisemme kohokohta. Tytöt olivat piirtäneet vauvalle, annoimme hänelle myös pienen paketin missä oli minun virkkaama norsulelu sekä söpö muumibody ♡ 


Myöhemmin kävimme minun mamman ja papan haudalle viemässä pajunoksia ja toivottamassa heillekin hyvää pääsiäistä.  Mamma ja pappa tulevat olemaan aina muistoissani ja mielessäni. Kaipaan heitä.


Tiistaina paluu arkeen
Tänään, tiistaina oli aika jättää pääsiäinen taakse ja korjata koristeet pois. Meillä oli ihana pääsiäinen mistä jäi monta kivaa hetkeä ja kuvaa muistoksi ♡

Tässä vielä linkit kaikkiin pääsiäisaiheisiin postauksiin mitä tänä vuonna tuli tehtyä. Toivottavasti teilläkin oli ihana pääsiäinen! ♡


Meidän pääsiäinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡