sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Äitiyspakkaus 2021 - Iloinen yllätys!

Uusi Kelan äitiyspakkaus esiteltiin maaliskuun puolen välin tienoilla. Usein uusia pakkauksia on aloitettu jakamaan loppukeväästä. Olimme siksi varmoja, että saisimme vuoden 2020 pakkauksen, mutta yllätyimmekin iloisesti, kun saimme meidän kesäkuiselle hänen syntymävuotensa 2021 äitiyspakkauksen maaliskuun loppupuolella. Minun mielestäni molemmat pakkaukset olisivat olleet omalla tavallaan kivoja ja sopineet meidän kesäkuiselle, mutta onhan se aika hauskaa, että hän sai oman syntymävuotensa äitiyspakkauksen. Tämän postauksen ensimmäinen kuva ja viimeinen kuva: Kela / kela.fi/aitiyspakkaus. Muut postauksen kuvat olen ottanut itse.


Pakkaus yllätti iloisesti, sillä monien vaatteiden ja makuupussin värit olivat livenä kivempia miltä ne olivat kuvissa näyttäneet. Isoin positiivinen yllätys oli makuupussi. Olin nimittäin luullut, että 2021 makuupussissa olisi vaaleanpunaisia/vaaleanpunaiseen taittavia hylkeitä, siksi olin meidän poikavauvalle aluksi toivonut vuoden 2020 pakkausta. Kun saimme uuden pakkauksen ja huomasin hylkeiden olevan beigejä/ruskeita innostuin. Makuupussissa on kiva kuosi, tykkään siitä todella, mielestäni se on kivempi kuin 2020 pakkauksen makuupussi. (Pakkauksen laatikko on livenä vähän tummempi kuin tässä kuvassa)


Myös toppahaalari yllätti positiivisesti. Luulin sen olevan sininen, mutta se onkin tosi kivan värinen tummanharmaa kauniilla valkoisella eläinkuosilla. Molemmat sekä makuupussi että toppahaalari tulevat meillä varmasti käyttöön. ( H:n 2014 pakkauksen makuupussia ei käytetty, mutta toppahaalari oli paljon käytössä. V:n 2017 pakkauksen makuupussi oli paljon käytössä, mutta toppahaalari ei.)


Pekka totesi 2021 äitiyspakkauksesta kivasti, että "tässähän ei taida olla yhtään huteja". Pakkaus on meidän mielestä todella kiva niin ulkoisesti kuin sisällöltään. Sisällöltään kivoin mitä meidän perheeseen on tähän mennessä tullut. Ainut asia mikä meitä vähän ihmetytti oli se, kun kevyttoppapukua ei ollut, sillä se on tytöillä ollut vauvana paljon käytössä. Onneksi olemme V:n jäljiltä säästäneet kevyttopan niin eipä haittaa, vaikka tässä pakkauksessa sitä ei ollutkaan.


Kivoja lisäyksiä, uusia juttuja äitiyspakkauksessa on minun mielestäni useat kuosilliset/värilliset harsot, t-paitabody ja silikoninen vihreä ruokalappu. Niitä ei ole ollut 2014 eikä 2017 pakkauksissa mitkä tytöt ovat saaneet. Pidän myös tuosta kankaisesta ruokalapusta, siinä on söpö kuosi. Tykkään tämän pakkauksen collegeasusta ja nallenkorvajumpsuitista. Hauskaa, että monet vaatteet ovat väreiltään sellaisia, että niitä on helppo keskenään yhdistellä ja niitä voi yhdistellä myös muihinkin kuin äitiyspakkauksen vaatteisiin.


Tällä kertaa myös värikkäät vaatteet miellyttävät silmääni. Vaatteet eivät ole liian räikeitä. Oransseista vaatteista ajattelin heti miten kivoja ne ovat syksyä ja halloweenia ajatellen mitä aika isosti juhlimme. Ne saattavat mahtua vielä meidän kesäkuiselle silloin, heh. Vaatteissa oli myös kauniita vihreän sävyjä. Raikkaat kuosilliset vaatteet sopivat hyvin meidän kesävauvalle, hih. 


Unilelu on tosi söpö ja helposti halittava. Mielestäni kivempi kuin 2020 pakkauksen lelu. V sai omasta 2017 pakkauksestaan samantyyppisen koiralelun ja se oli yksi hänen vauvavuoden lempileluistaan. H sai 2014 äitiyspakkauksen mukana purulelun. Saa nähdä minkälaiseen suosioon tämä söpö laiskiainen pääsee. Meillä tyttöjen kohdalla äitiyspakkauksen mukana tulleita kirjoja on paljon luettu, uskon, että niin käy myös meidän kolmannen kohdalla. 


Pidän tosi paljon äitiyspakkauksen eläinteemasta, niin vaatteissa kuin tarvikkeissakin. Ajattomia, kauniita ja kivalla tavalla lapsenmielisiä. Kokonaisuudessaan pidän ehkä kuitenkin enemmän tästä 2021 pakkauksesta kuin 2020 pakkauksesta, vaikka molemmat ovat omalla tavallaan kivoja. Olen siis pakkaukseen todella tyytyväinen. Vaikka tuotteita on nykyään vähän vähemmän se ei haittaa, kun tiedän, että vastuullisuuteen ja laatuun on panostettu. 


Tiedän, että kaikki äitiyspakkaukset eivät voi kaikkia aina täysin miellyttää. 2021 pakkaus on mielestäni hitti meidän poitsulle! Ja vaikka 2014 ja 2017 pakkauksissa kaikki vaatteet eivät olleet mieleemme, niin niissäkin pakkauksissa oli kuitenkin myös kivoja ja paljon käytettyjä vaatteita sekä hyödyllisiä tarvikkeita.


Olen halunnut kaikille lapsillemme omat äitiyspakkaukset. Minusta suomalainen äitiyspakkaus on nerokas keksintö, Suomessa yksi hienoimmista asioista ja perinteistä. Näen tämän ajatuksen ja historian pakkauksesta merkittävänä ja haluan olla jatkamassa tätä perinnettä. Pakkaus sisältää monia tarvittavia juttuja vauvaa varten. Äitiyspakkauksen odottaminen on aina yksi raskauden kohokohdista mitä odotan innolla. Ihanaa, kun odotus palkittiin ja pääsimme hypistelemään pakkauksen sisältöä. Pakkaus oli kaiken kaikkiaan ihana yllätys! Myös tulevat isosiskot ihastuivat pakkaukseen ja halusivat heti tutkia mitä kaikkea sieltä löytyy. He iloisesti kommentoivat "kaikki jutut on kivoja", hauskaa! He tykkäsivät erityisesti kuola- ja ruokalapuista, eläinharsoista ja -bodeista, kirjasta sekä laiskiaislelusta. 


Ajattelin, että olisi hauska vertailun vuoksi vielä laittaa tähän postaukseen kuva missä näkyy lastemme äitiyspakkaukset kokonaisuudessaan. Kuvassa alhaalta ylöspäin vuoden 2014 äitiyspakkaus, vuoden 2017 äitiyspakkaus ja vuoden 2021 äitiyspakkaus. Kuvat: Kela / kela.fi. Kun painat kuvaa näet sen selkeämpänä.

1 kommentti:

  1. Mä en ole ottanut äitiyspakkausta nuorimmille lapsilleni.
    Liikaa värejä ja liikaa vaatteita jotka jää käyttämättä kokonaan.
    Rumat lelut ja kirjat..
    en tykkää.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡