lauantai 3. huhtikuuta 2021

DIY pääsiäiskoristeita Marimekon serveteistä

Ihanaa pääsiäistä! Mulla jäi tämä diy pääsiäiskoristepostaus vähän viime tippaan, koska kaupasta oli aluksi laminointipaperit loppu. Mutta ehdin kuitenkin eilen askarrella, joten ajattelin, että kun tässä on pääsiäistä vielä jäljellä, niin laitan nämä kivat ja helpot diy ideat jakoon! 

TARVITSET:
• servettejä
• kynän
• laminointikalvoja + laminointikoneen
• siimaa
• teippiä
• neulan


Eli siis. Tein mallit, leikkasin niiden avulla Marimekon serveteistä pääsiäismunan ja pääsiäispupun muotoisia palasia. (Viiriä varten leikkasin isompia munia kuin pajunoksakoristeisiin).  Sitten asettelin ne laminointikalvon väliin ja laminoin ne.

PÄÄSIÄISVIIRI
Kun munat ja puput olivat käyneet laminointikoneessa leikkasin ne irti. Leikkasin myös sopivan kokoisia pätkiä siimaa ja asettelin ne pöydälle. Seuraavaksi kiinnitin teipillä puput ja munat siimoihin ja viirit olivat valmiita! Huom! Siima kannattaa kiinnittää esim teipillä pöytään, että se pysyy suorana, näin kuviot on helpompi kiinnittää siihen. Kuvioita kannattaa ensin mallailla ennen kuin ne lopullisesti kiinnittää siimaan teipillä.


ROIKKUVIA PÄÄSIÄISKORISTEITA PAJUNOKSIIN
Kun munat ja puput olivat käyneet laminointikoneessa leikkasin ne irti. Otin neulan ja tuikkasin sillä reiän pupujen/pääsiäismunien yläosaan. Sen jälkeen leikkasin siimoista sopivan kokoisia pätkiä, sujautin ne neulan tekemistä rei'istä sisään ja kiinnitin siiman puoliskot useilla solmuilla toisiinsa. Sitten koristeet olivat valmiita ripustettaviksi esim pajunoksiin.


Pidän monista Marimekon kuoseista. Näihin koristeisiin käytin Marimekon Lokki ja Räsymatto kuosin servettejä. Nämä diy koristeet ihastuttavat. Mielestäni ne sopivat meidän kotiin ja sisustukseen, tuovat kivaa ja leikkisää pääsiäistunnelmaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡