sunnuntai 2. lokakuuta 2022

Nukkekodin muutos hurjan hauskaksi Halloweentaloksi

Rakas jo edesmennyt pappani teki 90-luvulla leikkeihini nukkekodin. Kun sain omia lapsia, minulle oli selvää, ottaa tämä ihana talo myös lasteni leikkeihin. Nukkekoti oli ollut meillä täällä jo monta vuotta, mutta sille ei ollut vakiintunut asukkaita eikä huonekaluja. Se on ollut joskus jossain leikeissä, mutta sillä ei ollut toivomaani käyttötarkoitusta ennen kuin alkusyksystä keksin tehdä siitä hurjan hauskan halloweentalon. Syksyisin yleensä tykkään enemmän tuunailla, askarrella, virkata ja ommella. Käyttää kylmät sadepäivät diy hommiin lastenhoidon ohella.

Halloweentalon kalusteet. Meillä oli jo pitkään kaapissa pyörineet ikeasta ostetut leikkikalusteet. Ne olivat kuitenkin aika räikeät. Keksin, että maalaamalla ne, saan osan niistä kivasti sopimaan halloweentaloon. Takka on peräisin isovanhempieni kotoa ja pahvinen laatikko/arkku lapsuudenkodistani. Maalasin kaikki nukkekodin kalusteet valkoiseksi. Jonkun mielestä ehkä tylsää, mutta ajattelin tehdä talosta ja huonekaluista mahdollisimman neutraaleja, jotta kaikki suunnittelemani koristeet tulevat paremmin esiin. Tietenkin kokovalkoinen talo vaati koristeita. Onneksi olen melko näppärä ja inspiraatiota löytyi. Taloon syntyi käsissäni monenlaisia kivoja koristeita.


Muotoilin savesta suurimman osan koristeista. Kurpitsoja, kummituspatsaita, kynttilöitä, karkkeja, kummitustikkareita, oransseja tikkareita, kurpitsakeksejä, kummituskulhot, mukeja, lautasen, ja maljakon. Pekka teki hienon noidanpadan, koska pidin sen tekemistä liian hankalana, kiitos hani. Kun savityöt olivat kuivuneet viimeistelin ne maalamalla ja/tai tussilla piirtämällä. En ollut koskaan aiemmin tehnyt savesta mitään näin pientä ja tarkkaa. Onnistuin näissä yli odotusten. Niin söpöjä juttuja! 


Virkkasin hyllyyn laatikoita, sängylle viltin ja lattialle maton kauniin värisellä syksyisellä puuvillalangalla. 


Ompelin sänkyyn petivaatteet ja tuolille tyynyn tyttöjen vanhoista legginseistä. Noidanhatun huopakankaasta.

Kartongista leikkasin pari lepakkokoristetta sekä hauskan 'boo' -viirin. Tyttöjen oma toive taloon koristeeksi oli kurpitsat ja viiri.


Askartelin lopuksi noidan luudan maalatuista koivunoksista ja narusta. Se olikin viimeinen esine minkä tein halloweentaloa varten.


Halloweentalon kruunuksi sopii kivasti meidän vanha kurpitsavalosarja mikä on yksi minun ja Pekan vanhimmista halloweenkoristeista. Hauska yksityiskohta mistä lapset erityisesti pitävät.


En osaa sanoa kuinka monia tunteja minulla on tähän urakkaan mennyt, mutta tähän meni melkein kaikki vapaa-aikani syyskuun jälkipuoliskolla. Joskus väkersin joitakin juttuja jopa yöllä. Olen niin ylpeä itsestäni ja iloinen siitä, että käsissäni syntyi jotain näin hauskaa ja inspiroivaa lasten leikkeihin. Olin aluksi ajatellut tehdä taloon asukkaatkin itse, mutta en olisi osannut tehdä niin hienoja kuin olisin halunnut. Niinpä taloon muutti söpöt Maileg hiiret. 


Vaikka kutsunkin tätä hauskaa nukkekotia nyt halloweentaloksi, niin suunnitelmissa on halloweenin jälleen muuttaa sen sisustusta ja aina kausittain vaihdella talossa olevan yksityiskohtia. Ihan niin kuin meillä kotonakin. Niin saamme tämän pappani rakkaudella tekemän nukkekodin aktiiviseen käyttöön. Ihan niin kuin olin toivonutkin. 


Tosiaan tässä teille vähän vinkkejä miten koristella nukkekotia, barbitaloa tai vaikkapa Sylvanian families taloja. Kurpitsat ja kummituspatsaat olivat ainakin helppoja ja nopeita tehdä. Toivottavasti tästä postauksesta on teille iloa ja inspiraatiota halloweeniin. Minulla oli ainakin hauskaa tätä tehdessä. Kaikista eniten minua ilahduttaa se miten paljon lapset tekeleistäni tykkäävät. Kaikki kehut tuntuvat hyvältä, mutta erityisesti heidän kommentit ja reaktiot. Kiitos jo nyt tulleista kauniista sanoista. Hurjan hauskaa halloweenin odotusta ja ihanaa syksyä! 

1 kommentti:

Kiitos kommentistasi ♡