sunnuntai 30. huhtikuuta 2023

Huhtikuun kivoimpia juttuja

Huhtikuussa lumet katosivat meidän pihalta, teimme pihahommia kuten haravointia, Pekka kasasi trampoliinin, leikimme hiekkalaatikolla, piirsimme katuliiduilla ja siivosimme leikkimökkiä. Kävimme pyöräilemässä, söimme tämän vuoden ensimmäiset pehmikset ja grillasimme. Ihastelimme ensimmäisiä kukkia, söpöjä leppäkerttuja ja perhosia, kuuntelimme lintujen laulua. Näimme ystäviä ja ja sukulaisia, meidät yllätettiin ja kuulimme ihania uutisia. Lapset tekivät hauskoja aprillipiloja, mm H säikäytti minut hurja naamari päässään. Juhlimme pääsiäistä ja vappua, niihin liittyy monia kivoja perinteitä. Askartelimme monenlaista, virkkasin ja ompelin. Huhtikuusta jäi hyvä mieli. Minun kiputilanteeni on pysynyt siedettävänä ja olen saanut ihan hyvin nukuttua, tosin näen todella paljon unia, välillä ne ovat sekopäisiä, välillä kamalia, onneksi useimmiten vain hupsuja. Huhtikuu oli vauhdikas ja oli ohi yhdessä hujauksessa... hyvä niin, koska kesä tulee koko ajan lähemmäs. Jee! Tässä muutamia huhtikuun kivoimpia juttuja vähän tarkemmin:


Poitsu 1v 10kk
Meidän vauhdikas poitsu tykkää todella paljon leikkiä ulkona. On hauskaa heittää palloa, juosta, auttaa pihahommissa, kurkkia leikkimökistä ja leikkiä hiekkalaatikolla. Leikkiruohonleikkuri kiinnostaa. Trampalla on hauska pomppia, puistossa hän laskee itse liukumäestä ja tykkää kiikkua, mitä kovemmat vauhdit, sen hauskempaa. Sisällä on hauskaa riehua, kiipeillä, tehdä palapelejä, leikkiä autoilla, pienillä pehmoeläimillä, työkaluilla ja dubloilla. Telkkarista hän tykkää katsoa Pipsa possua, Ralliryhmää, Kuormuri Leoa ja Ryhmä Hauta. Yleensä hän syö ja nukkuu hyvin.  Meillä on ihana, söpö ja nauravainen pieni poika, joka on meidän koko perheelle niin rakas ja tärkeä.


Hiiritalon pääsiäinen
Meidän nukkekoti muuttui Maileg hiirien iloiseksi pääsiäistaloksi. Virkasin sinne mattoja, peiton ja koreja. Tein savesta ja maalasin miniatyyriesineitä kuten pupupatsaita, pupukuppeja ja -kulhoja, porkkanoita, leivonnaisia ja pääsiäismunia. Lasten toiveesta pääsiäistalo tuotiin keittiön lipaston päälle koristeeksi. Hiirien iloisesta pääsiäistalosta oli iloa koko perheelle. Oli hauska leikkiä sillä, asetella hiiriä tekemään erilaisia puuhia ja ihastella pieniä söpöjä yksityiskohtia. 


Pääsiäinen 
Meillä oli ihana pääsiäinen, parasta oli herkuttelu, läheisten seura, hyvä ruoka, lasten ilo ja riemu. Oli hauska koristella kotia ja askarrella. Meillä kävi pääsiäiskukko munimassa ja pääsiäispupu järjesti lapsille aarrejahdin. Ulkoilimme ja söimme tämän kevään ensimmäiset pehmikset.


H:n esiintyminen teatterilavalla
Olen niin ylpeä meidän esikoisesta. Hän esiintyi hienosti ja rohkeasti. Olen niin onnellinen, että hän on löytänyt omannäköisen harrastuksen mistä hän nauttii ja mikä tekee hänet iloiseksi. Meillä asuu upea näyttelijä, luonnonlahjakkuus.


Askartelimme monenlaista
Huhtikuu oli oikea askartelukuukausi. Teimme monenlaisia pääsiäisaskarteluja mm. maalasimme tipuja ja munia ja myös vapuksi askartelimme mm. maalasimme vappupellet ja askartelimme pahvinaamateita. Minä ompelin pehmoleluja ja barbeille vaatteita, virkkasin muutamia leluja kuten söpöjä pupuja ja mustekaloja. Kaikista isoin projekti oli tämä ihastuttava pelle minkä ompelin meille vapuksi. 


Hiiritalon vappujuhlat
Laitoin hiiritaloon koristeeksi serpentiiniä. Keksimme puhaltaa vesi-ilmapalloihin vähän ilmaa, joten saimme niistä sopivan kokoisia ilmapallokoristeita hiiritalon vappuun. Muovailin askartelusavesta hiirien herkkupöytään munkkeja ja tippaleipää. Silkkipaperista ja hammastikuista tein muutamia vappuhuiskuja ja askartelin hiirille naamarin ja ylioppilaslakit. Pienillä jutuilla sai hiiritaloon luotua hauskan ja iloisen vapputunnelman. Lapsilla on ollut hauskoja leikkejä sen parissa. 


Vappu
Meillä on ollut hauska ja riehakas vappu.  Koristelimme kotia serpentiinillä ja ilmapalloilla. Tänään hassuttelimme ja pukeuduimme erilaisiin asuihin. Ulkoilimme, lapset viettivät vappujuhlat leikkimökissä kavereiden kanssa. Pekka paistoi munkkeja ja tippaleipää, herkuttelimme, söimme myös tämän vuoden ensimmäiset grillimätöt, sauna lämpeni. Voi miten paljon lapset iloitsivat mummin ja ukin sekä mamman ja papan ostamista vappupalloista. Huomenna vappuhulinat vielä jatkuvat. Hauskaa!

Tässä vielä linkit kaikkiin huhtikuun postauksiin:Huhtikuun kivoimpia juttuja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡