torstai 29. helmikuuta 2024

Helmikuun kuulumisia

Tammikuu tuntui kestävän tooodella kauan, kun taas helmikuu tuntui olevan ohi yhdessä hujauksessa. Lisääntynyt valo on piristänyt minua, mutta ei helmikuukaan meitä helpolla päästänyt. 2/5 Kärsi norosta ja 3/5 flunssasta. Että sellaista.


Onneksi helmikuussa tapahtui paljon hyvääkin. Herkuttelimme Pekan tekemillä Runebergin tortuilla ja laskiaispullilla. Saimme maistaa myös lasten serkun ja mamman tekemiä laskiaispullia. Hyvää oli! Lapset olivat mammalla ja papalla sekä V:n kummeilla leikkimässä. Me saimme Pekan kanssa pitkästä aikaa treffipäivän, olipa kivaa! H:n luokka keräsi rahaa luokkaretkeä varten myymällä herkkutukun herkkuja. H sai onneksi helposti oman osuutensa myytyä, iso kiitos kaikille ketkä osallistuivat! 
Laskiaiseen kuului tietenkin pullan lisäksi myös mäenlasku. Helmikuussa laskimme liukureilla niin omalla pihalla, pulkkamäessä kuin Muumi jääluolassakin.
Nautimme vielä viimeisistä kivoista talven ulkoleikeistä. Pekka yritti lasten kanssa ehostaa meidän "ukkokultaa" eli joulusta saakka meidän pihalla ollutta lumiukkoa, mutta taitaa olla aika sanoa sille pian heipat.  Alunperin se oli melkein 2m korkea, nyt se on kutistunut pikkuruiseksi.

Yksi helmikuun kohokohdista oli ehdottomasti ystävänpäivä mikä on kiva iloinen juhla keskellä talvea. Askartelimme monenlaisia kortteja kavereille ja sukulaisille, leikimme ilmapalloilla sekä herkuttelimme. Pekka hemmotteli meitä mm sydänpizzoilla ja Brunbergin suukoilla. Nam!  Mummi ja ukki kävivät meillä kylässä, he toivat lapsille tuliaiseksi niin söpöt ystävänpäivänpehmot ja minä sain ensimmäisen legokukkapakkaukseni. Oi! Poitsulla oli päällään isin vanha nalleliivi 90-luvulta. Niin ihana! 


Loppukuusta olikin aika lomailla koko perheen voimin. Ihanaa! Parasta talvilomalla oli yhteinen aika ja kiireettömyys sekä pieni reissumme Pohjois-Savoon ja Keski-Suomeen. Kävimme mm. Leppävirran Muumi jääluolassa, Kuopion Museossa ja Vaajakoskella Pandan tehtaanmyymälässä. Loman aikana vierailimme V:n kummien ja Pekan isovanhempien luona sekä juhlimme vielä meidän rakkaan kummipojan 3v synttäreitä. Hauskaa! 


Vaikka tuntuu siltä, että meillä oli lomalla paljon ohjelmaa, ehdimme olla rennosti ja kotoilla, pelata yhdessä lautapelejä, katsoa elokuvia, herkutella ja saunoa. Talvilomalla on ollut kiva tehdä talvisia puuhia kuten laskea mäkeä ja juoda kaakaota, mutta nyt on aika katsoa eteenpäin ja fiilistellä kevättä. 🤍

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡