sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannus 2016

Juhannus on joulun lisäksi sellainen juhlapyhä mitä odotan erityisen paljon. Miellän sen mökkikauden avaukseksi ja ihanaksi perhejuhlaksi. Tosiaan olen viettänyt aina juhannuksen mökillä eikä tämäkään vuosi ollut poikkeus. Vietämme juhannusta itseasiassa kahdella mökillä. Juhannusta juhlitaan vanhempieni mökillä, mutta osa juhannusaatosta vietetään koko suvun voimin isovanhempieni mökillä. Perhe ja suku ovat minulle tärkeitä, joten on mahtavaa viettää läheisten kesken tätä rentouttavaa ja hauskaa mökkijuhlaa. Kiitos kaikille mukana olleille, meillä oli tosi kiva juhannus <3


Olimme mökkeilemässä kolme päivää ja käytiin uimassa jokaisena päivänä. Helmi rakastaa vesileikkejä, myös järvessä! Minä en edes joka kesä käy uimassa (jos vesi on kylmää), mutta tänä kesänä minäkin heitin talviturkin. Onneksi tänä vuonna oli poikkeuksellisen lämmin juhannus. Minusta oli todella mukavaa leikkiä Helmin kanssa vedessä, hauskaa miten tyttö nautti pienestä kumiveneestä ja uimarenkaista. (Vesileikeissä ja kuvia ottaessa on mietitty Helmin turvallisuutta. Meitä oli kolme aikuista vedessä ihan lähellä Helmiä ja vesiraja oli navan alapuolella, olemme Pekan kanssa kuvissa kyykyssä, ranta on todella matala. Ei siis syytä huoleen). Helmillä oli terassilla oma pieni allas, jonka mamma (minun äitini) oli tietysti täyttänyt leluilla. Helmistä on hurjan hauskaa läträtä vedellä. Tällä reissulla kastelukannu oli hitti, samoin pieni onki ja kalanmuotoinen pieni kumivene/uimapatja.


(Tämä on pienille lapsille suunniteltu uimarengas mistä ei voi humpasahtaa läpi)Suomen luonto on juhannuksena todella kaunis. Järvimaisema on upea, metsä on erittäin kiehtova ja kutsuu seikkailemaan. Mustikanvarvut olivat kirkkaanvihreitä, koivut heiluivat tuulessa ja satuimme näkemään joutsenia. Kävimme kävelemässä ja tutkailemassa mitä kaikkea luonnossa voi nähdä ja kokea. 


Tietysti juhannuksena täytyy olla grillaamisen, uimisen ja saunomisen lisäksi kokko. Meillä perinteinen kokko on pieni, mutta turvallinen. Tuli hehkuu kauniisti, se tuo lämpöä ja hieman lisää valoa yöttömään yöhön. Helmi ihastelikin meidän minikokkoa "vau". Kävimme Pekan kanssa yöuinnilla ja kokko lämmittikin mukavasti laiturille noustessa.
Tämä juhannus oli Helmin toinen juhannus. On mukavaa kun Helmi on jo niin iso ja taitava, voi puuhastella yhdessä kaikenlaista. Uitiin, saunottiin, käppäiltiin luonnossa, kiikuttiin, heiteltiin palloa, katseltiin lintuja, puhallettiin saippuakuplia jne. Helmi pääsi leikkimään sukulaislasten kanssa, Helmi niin viihtyy kavereiden seurassa. Oli muutenkin kiva nähdä kaikkia rakkaita. Vietettiin myös papan (minun isän) nimipäivää ja Helmi hienosti onnitteli pappaa "onnee onnee". Kaiken kaikkiaan oli todella onnistunut reissu. Helmin kanssa mökkeily sujuu hyvin. Tyttö nukkui erittäin hyvin, 8-9 tunnin unet, vaikka paikka oli "vieras", äiti ja isikin jaksoi reissun hyvin kun ei tarvinut aikaisin herätä (silti on kyllä väsynyt fiilis, hih). Mennään varmasti tänä kesänä Helmin kanssa uudestaan mökille.
(Helmi antoi papalle nimpparilahjan)

4 kommenttia:

 1. Tulipa taas pläjäys hyvää fiilistä! Tuossa kuvassa missä ootte Helmin kanssa kelta-sinisen kumiveneen kanssa, olette niin kaks marjaa kuin olla ja voi �� Aivan ihana!
  -Sande

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi miten kiva kuulla! :-) hih, kiitoksia <3 Meil oli superhauskaa lillutella tuolla järvessä!

   Poista
 2. Näyttää ja kuulostaa ihanalta.. :)
  Mukavaa kesän jatkoa koko perheelle! :)

  VastaaPoista
 3. Kiva että meidän hyvä fiilis välittyy kuvista <3 Kiitos paljon, sitä samaa myös teidän perheelle :-)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi ♡