perjantai 15. heinäkuuta 2016

Kesäkuulumisia: Markkinat, reissu Jyväskylään, leikkipäivä + leffa

Taas tämmöinen sekalainen postaus meidän kuulumisista. Tosiaan oltiin viime viikonloppuna Kotkassa käymässä. Käytiin hakemassa Pekan työvuorot ja Pekan työkaverit pääsivät ihastelemaan Helmiä. Kerroin Helmille että "täällä isi on töissä" ja Helmi katsoi minua kummallisesti ja tokaisi "ei isi töissä". Sitten vastasin tietysti Helmille että "niin oikeassa olet, ei isi ole nyt töissä, isi on vielä lomalla, mutta tänne isi tulee sitten töihin loman jälkeen", hih. Seuraavaksi suunnattiin Kotkan Kansainvälisille suurmarkkinoille. Ajateltiin että kun täällä Kotkassa ollaan niin käydään katsomassa minkälainen meno on markkinoilla. Olin ihan ihmeissäni siitä että markkinat tosiaan olivat oikeasti kansainväliset, kojunpitäjiä oli jokaisesta maailman kolkasta ja tarjolla oli erilaisia herkullisia ruokia, herkkuja ja upeita käsitöitä. Periaatteessa jokaisesta kojusta olisi voinut jotain ostaa, mutta tällä kertaa tyydyimme ainoastaan englantilaisiin toffeisiin (ja ne oli superhyviä ja ihanan pehmeitä).Reissattiin tällä viikolla Jyväskylään Helmin isomummua (Pekan mummua) katsomaan. Oli mukava käydä kylässä ja nähdä pitkästä aikaa. Helmistä oli hurjan hauskaa isomummun luona. Helmi juoksenteli paikasta toiseen, kiipeili ja ihmetteli, tottakai piti päästä kaikki paikat tutkimaan. Virtaa riitti pitkän automatkan jälkeen, vaikka Helmi nukkuikin suurimman osan matkasta. Käytiin myös Pandan tehtaanmyymälässä Vaajakoskella hakemassa vähän herkkuja kotiinviemisiksi. Minusta on mukava käydä paikoissa mistä Pekalla on kivoja lapsuusmuistoja. Vietiin Helmi isomummun lähellä olevaan leikkipuistoon missä Pekka on pienenä leikkinyt ja käynyt pulkkamäessä. Tykkään siitä kun Pekka esittelee minulle tärkeitä paikkoja lapsuudestaan. Näin toista oppii tuntemaan vielä paremmin ja ymmärtää toisen lapsuutta ja sitä mitä toinen on kokenut. Minusta on tosi romanttista kun Pekka on esitellyt minulle myös entiset kotinsa Kuopiossa ja Lahdessa + muita tärkeitä paikkoja hänen elämästään. 


Meillä oli Helmin kanssa tällä viikolla tosi kivaa kun Helmi pääsi pikkuserkkujensa kanssa leikkimään. Minulle oli samalla seuraa serkustani. Oli mukava nähdä ja jutella, lapsilla oli tosi kivat leikit. Helmi niin pitää muista lapsista ja minusta on mukavaa että Helmi tottuu olemaan muiden lasten seurassa, oppii jakamaan ja leikkimään porukoissa. Touhuttiin kaikenlaista ja leikittiin monenlaisia leikkejä: autoleikkejä, kotileikkejä, leikittiin hiekkalaatikolla ja pihalla sekä käytiin vielä läheisellä uimarannalla. Serkkuni teki vielä meille ruokaa, saatiin masut täyteen ja lapset sai jälkkäriksi jätskitkin. Voi miten onnelliselta Helmi näytti syödessään jätskiä. Päivä oli todella onnistunut ja minulle jäi tosi hyväfiilis, oli ihanaa että Helmillä oli leikkikaveri ja minusta oli todella mukavaa nähdä serkkuani ja jutella lapsista ja tietysti myös muitakin kuulumisia. Minusta on ihanaa miten paljon minulla on läheisiä. Olen todella onnekas. Kiitos kivasta päivästä, otetaan pian uusiksi, hih!
Käytiin Pekan kanssa myös pitkästä aikaa elokuvissa kun voitin JYSK:in arvonnasta lipun. Olihan meidänkin pakko käydä katsomassa Angry Birds leffa ja oli muuten ihan superhyvä, hih. 


3 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♡