sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Meidän juhannus - Osa perheestä kotona, osa mökillä

Juhannus ei tuntunut juhannukselta kotona, vaikka meillä olikin tilanteestani huolimatta kiva viikonloppu. Koska minulla lonkat, vatsa ja selkä ovat niin kipeänä en kyennyt lähtemään mökille, vaikka sitä viimeiseen asti toivoin.Onneksi kotonakin syntyy kivoja juhannusmuistoja. Parasta oli yhdessä vietetty aika, saunominen, grillaus, mansikkakakku ja muu herkuttelu. Tein meille koivuseppeleet, Pekka keräsi lasten kanssa kukkia kukkajalkakylpyä varten. Lapset leikkivät vesileikkejä.  Hauskaa! 

Tytöt pääsivät lauantaina mamman ja papan kanssa mökille. Hauskaa, että he pääsivät viettämään perinteistä mökkijuhannusta. He leikkivät ja polskuttelivat järvessä ja paljussa, näkivät myös pientä ihanaa serkkua. Tekivät monenlaisia kivoja mökkipuuhia. Oli kuulemma kiva myös syödä grilliruokaa ja herkkuja, katsoa elokuvia ja leikkiä mökkileluilla.


Olipas jännää, kun meidän kanssa kotona olikin vain poitsu. Täällä oli aika hiljaista, mutta toisaalta ihan mukavan rauhallista. Oli kiva seurata poitsun leikkejä. Lauantainakin lämpeni sauna ja kesäherkut maistuivat.


Kokeilin koristella lasin kukilla juhannukseksi. Hauska idea kesäjuhliin tai ihan muuten vain fiilistelyyn. Tämä lasin koristelu on hyvä esimerkki niistä elämän pienistä iloista mistä nautin. Pieni juttu mikä toi minulle kuitenkin paljon iloa.  Omalta pihalta löytyi kukkia myös kukkajalkakylpyyn. Miten kivaa oli lilluttaa varpaita lämpimässä vedessä ja rentoutua. Kukkien tuoksu oli ihana! 


Minulla oli laatuaikaa perheen kanssa ja teimme perinteisiä juhannusjuttuja kuten saunottiin, grillattiin ja syötiin mansikkakakkua. Meillä oli kivaa, ei pitäisi valittaa, mutta kaipasin vain niin kovasti järvimaisemaa, mökkijuttuja ja sukulaisia, mutta ei tälle kiputilanteelleni voinut mitään. Kyllä minä varmaan vielä tänä kesänä mökille jossain vaiheessa pääsen. Ja se onkin sitten varmasti aivan ihana elämys. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡