sunnuntai 8. tammikuuta 2023

Vuoden ensimmäinen viikko

Tämä vuosi on alkanut vähän ristiriitaisissa merkeissä. Minulla leuka, hampaat, kaula, niska, selkä ja lonkat ovat kipuilleet enemmän joulukuussa sairastetun flunssan ja pitkän automatkan jälkeen. Nukkuminen on ollut jo pari viikkoa haastavaa. Yritän positiivisella asenteella mennä eteenpäin ja jumppailla. Eiköhän kiputilanne taas jossain vaiheessa rauhoitu. Täytyy vain olla kärsivällinen. 


On ollut vaikeaa nukkua ja siksi olen väsynyt. Olen kärsinyt erilaista kivuista ja kolotuksista kohta jo vuoden. Nyt on taas pahempi vaihe menossa. Marraskuussa selvisi, että minulla on kilpirauhasen vajaatoiminta. Sain siihen lääkityksen, mutta se ei ole auttanut kipuihin, sillä on kuitenkin ollut vaikutusta jaksamiseen. Olen ollut virkeämpi, paitsi nyt kun pahentuneen kiputilanteen takia nukahtaminen on vaikeaa. Onneksi tilannettani tutkitaan lisää. Saa nähdä mitä selviää vai selviääkö.

Vaikka olen väsynyt ja kipuja on, niin on tällä vuoden ensimmäisellä viikolla ja lasten viimeisellä lomaviikolla tapahtunut kivojakin juttuja. Olemme yhdessä ulkoilleet, käyneet pulkkamäessä, pelanneet lautapelejä ja pleikkaria. Esikoisella oli kaveri meillä yökylässä, mikä toi hänelle ja myös meidän keskimmäiselle paljon iloa. Ystäväni kävi meillä kylässä ja olen läheisten kanssa soitellut. Erityisen ihanaa oli, kun meidän lähipiiriin syntyi suloinen vauva! Olen käynyt lenkillä ja jumppaillut omien voimien ja jaksamisen mukaan.  Kävimme Veturissa shoppailemassa, H tuhlasi synttärilahjaksi saatuja lahjakortteja, osti mekon, avaimenperän ja paidan, V osti söpön merenneitomekon. Kävimme syömässä Lammenranta kitchen & bar ravintolassa. Ruoka oli hyvää ja ravintola viihtyisä. Ruuat tulivat pöytään nopeasti, lapsilla oli ruokaa odottaessa puuhaa kun saivat pöytään värityskuvat ja kynät. 


Loppiaisesta tietää, että joululoma lähenee loppuaan. Meillä on loppiaiseen liittyen oma erityinen perinne. Silloin meillä koittaa äitini tekemän upean muumitalon (piparkakkutalon) tuho. Se on samalla hauskaa, herkullista ja haikeaa. Muumitalosta oli meille paljon iloa. Kiitos mamma. Tämä upea luomus oli jo 9. muumitalo minkä äitini on meille tehnyt, ensimmäisen hän teki, kun H syntyi. Oli mukavaa, kun loppiaisena Pekalla oli vapaata. Kävimme yhdessä pulkkailemassa ja laskemassa mäkeä. Katsottiin illalla elokuva ja saunottiin. 


Lasten joululoma oli kiva ja vauhdikas. Ihanaa kun Pekallakin oli loppuvuodesta kaksi viikkoa lomaa. Meillä oli paljon aikaa olla yhdessä. Lomaan mahtui mm.  joulunodotusta, leipomista, askartelua, joulu, välipäivien herkuttelua, reissu Kuopioon, uudenvuodenjuhlintaa, yhteisiä peli- ja leffailtoja. Oli ihanaa kun ei ollut kiire minnekään ja saimme aamuisin nukkua pitkään. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡