maanantai 2. tammikuuta 2023

Vuosi 2022 oli minulle yksi vaikeimmista - Tärkeintä oli perhe ja yhdessä vietetty aika

Valitettavasti vuosi 2022 ei kohdellut minua hyvin. Vuodesta 2022 tulee pakosti jäämään mieleen heikentynyt terveydentilani, kovat kivut (lonkissa, päässä, leuassa, hampaissa, niskassa, kaulassa, selässä, sormissa, ranteissa, rintakehällä...), juurihoito, leukajumi, syömis- ja kävelyvaikeudet, astman ja allergian pahentunut oireilu, hengitysvaikeudet, useat päivystysreissut, epätietoisuus, unettomat yöt, väsymys, uupumus, fyssarilla / hammaslääkärillä / lääkärillä ravaamiset, tutkimukset, verikokeet, peruuntuneet suunnitelmat, monet pettymykset. Vuosi ei todellakaan ollut minulle helppo, vaan ehdottomasti yksi elämäni vaikeimmista. En olisi ikinä selvinnyt tästä vuodesta ilman läheisteni apua, kun pahimmillaan en pystynyt viikkoihin kunnolla kävelemään enkä poitsua nostamaan / kantamaan, en voinut kunnolla syödä enkä nukkua. Kun mietin kaikkea minulle tänä vuonna tapahtunutta en voi itkulta välttyä. Haluan niin kovasti vain jättää tuon kamalan vuoden taakseni ja koko sydämestäni toivon, että vuosi 2023 kohtelisi minua lempeämmin, voisin paremmin ja olisin terveempi. Vaikka olen saanut apua, niin minulla on vieläkin terveyteeni liittyen muutamia kysymysmerkkejä, toivon että saan niihin vastauksia. Siitä olen kuitenkin kiitollinen, että melko aikaisessa vaiheessa selvisi, että hengenhätää ei ole, vaikka tämä on ollut vaikeaa, kivuliasta ja elämää rajoittavaa. Tammikuussa kivut alkoivat, eikä vieläkään loppua näy. Onneksi kuitenkin tilanteeni on nyt paljon parempi kuin esim kesällä. Kyllä eteenpäin on menty. Asioilla on tapana järjestyä.

Onneksi minulla on taito löytää hyviä asioita aina, vaikka olisi kuinka vaikeaa. Se on ollut läheisteni lisäksi kantava voimani selvitä, keskittyä hyvään. Äitinä minulla ei ole ollut vaihtoehtoa täysin romahtaa, vaikka lähellä se on ollutkin. Perheeni on ollut koko ajan tukenani, onneksi lapset ovat sopeutuvaisia erilaisiin tilanteisiin. En ikinä olisi selvinnyt tästä vuodesta järjissäni ilman Pekkaa. Sitä se rakkaus on, vierellä seisomista, toisen tukena olemista niin myötä kuin vastoinkäymisissä. Helppoa sairasteluni ei ole ollut perheellenikään, mutta onneksi valoa on alkanut näkymään.

Vaikka vuosi 2022 oli minulle rankka, voin myös rehellisesti sanoa, että kyllä tuohon vuoteen mahtui myös paljon hyviä hetkiä. Olen niin kiitollinen läheisistäni, miten paljon iloa ja toivoa he ovat tuoneet elämääni. Kun tämän vuoden kuvia katsoo niissä näkyy monet elämän pienet ilot ja rakkaus. Tärkeintä on ollut perhe ja yhdessä vietetty aika. Kaikesta huolimatta olen onnellinen, en koko ajan, mutta tiedän, että oikeasti olen. Minulla on monta hyvää syytä olla onnellinen. Kuukauden kivoimpia juttuja -postaukset sen todistavat. Joka kuukausi on tapahtunut jotain hyvää, monia kivoja asioita, edes pieniä. Jos haluat enemmän muistella kanssani kulunutta vuotta, linkit kuukausipostauksiin löytyy tästä alta, kuvia vuoden 2022 varrelta. 

Kirjoitin vuoden 2022 aikana yhteensä 126 postausta. Kiinnostaako teitä mitkä olivat vuoden 2022 postauksista ne luetuimmat? Minä olin ainakin utelias ja siksi tutkin asiaa. Osa postauksista ehkä yllättää, osa ei. Tässä ne listattuna: 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡