maanantai 28. helmikuuta 2022

Helmikuun kivoimpia juttuja

Olen kertonut, että tammikuusta asti on ollut rankkaa. Helmikuun alussa selvisi syy kipuuni: TMD eli purentaelimistön kipu- ja toimintahäiriö. Vaikka helppoa ei ole ollut, niin haluan keskittyä positiivisiin asioihin. Elämässä kuitenkin tapahtuu paljon hyvää, kun vain osaa katsoa. Lapset tuovat paljon iloa, olemme nauttineet talvesta, pelanneet lautapelejä, leikkineet, katselleet monia elokuvia, olen askarrellut lasten kanssa, vähän virkannut ja vaihtanut tauluhyllyyn kuvia. Olemme vähän myös fiilistelleet Suomen menestystä Pekingin olympialaisissa. Aina tulee niin ylpeä ja yhteisöllinen fiilis, kun Suomi pärjää maailmalla. Olympiamitaleja tuli hiihdosta ja jääkiekosta, mm. Leijonat voitti olympiakultaa wuhuu 🦁🥇. Hauskaa, kun koulussa oli katsottu hiihtoa, H kertoi. Helmikuussa tapahtui monenlaista, mitkä olivatkaan niitä helmikuun kivoimpia juttuja? 👇


Leevi 8kk
4.2.2022. Hän on niin iloinen, söpö ja hymyilevä "hekottelija poika". Hänellä on suussa 6 hammasta, hän ryömii, harjoittelee konttaamista, istuu tuenvarassa ja pieniä hetkiä myös ilman tukea. Hän tykkää paljon "höpötellä" ja kiljahdella. Syö ja nukkuu hyvin. Neuvolassa hän sai mitat 70cm ja 9560g ♡


Uudet upeat villasukat
#elämänpienetsuuretilot / Olin pitkään haaveillut pitkistä villasukista. Olen aina ihastellut ystäväni upeita villasukkia mitä hänen mamma on hänelle vuosien varrella tehnyt. S yllätti minut täysin aiemmin tässä kuussa antaessaan nämä ihanat villasukat. Menin ihan sanattomaksi, hyvä ettei itku tullut. Niin onnelliseksi tulin tästä kivasta yllätyksestä. Sukat sopivat jalkoihini täydellisesti ja ne ovat vielä minun lempiväriäni ... värittömät, hih. Olen pitänyt niitä jalassani nyt melkein joka päivä. Kiitos vielä ihana S ♡


Runebergintortut
Meillä perinteisesti Pekka tekee itse Runebergintortut. Oli muuten hyvää, nam! Helmikuu on yhtä herkuttelua, kun syödään Runebergintorttuja, ystävänpäivän herkkuja ja laskiaispullia. Heh. Vaikka Pekan tekemät Runebergintortut oli herkullisia, niin tykkään kuitenkin laskiaispullista vähän enemmän. 

Ystävänpäivä
Meidän ystävänpäivään kuului herkuttelu, suukottelut, halit, kivat pienet yllätykset, punaiset ilmapallot ja muut koristeet, niin kuin esim tekemäni marimekko-sydänviiri. Arnoldsin donitsit ja Pekan tekemä pizza & rubymokkapalat. Aina on syytä juhlaan, tykkäämme juhlia myös ystävänpäivää. Se toi taas kivaa vaihtelua arkeen! Kivaa, kun saimme S-kummin meille kyläilemään. H:llä oli ystävänpäivänä koulussa teemaväri: punainen, lapsia pyydettiin pukeutumaan teeman mukaisesti. V:lla kerhossa juhlittiin ystävänpäivää ja samalla kaikkien kerholaisten syntymäpäiviä, jopa kahtena päivänä, sai pukeutua esim naamiaisasuun ja ottaa mukaan lelun. V pukeutui yksisarvisprinsessaksi ja hän otti mukaansa "puudeli" pehmon. Hän sai kerhosta ihanan ystävänpäiväkortin missä luki: "V olet ihana", tikkarin ja sydänilmapallon, hauskaa! 

Harry Potter ja Viisasten kivi
Viime syksynä, koulun aloituksen jälkeen meillä H alkoi kiinnostumaan Harry Potterista. Aloitimme loppuvuodesta lukemaan kirjaa Harry Potter ja Viisasten kivi. (Joulun aikaan pidimme taukoa kirjasta kun silloin keskityimme lukemaan joulukirjoja). Nyt helmikuussa saimme viimein sen luettua. Hauskaa! H:n innostuksen myötä myös minä olen löytänyt uudelleen Harry Potterin pariin ja minustakin on kehkeytynyt fani, hih. Kyllä omassa lapsuudessa Harry Potter oli tosi kova juttu.


Sain kaksi puuttuvaa muumimukia  kokoelmaani
Sain äidiltäni ystävänpäivälahjaksi ja piristykseksi kaksi kokoelmastani puuttuvaa muumimukia: Muumimamma marmeladi ja Vilijonkka harmaa. Nämä mukit ovat mielestäni todella kivat ja olen innoissani, kun sain ne kokoelmaani. Kiitos äiti, samalla hän toi meille herkullisia laskiaispullia vihreäkuulatäytteellä. Ihana yllätys! Nyt myynnissä olevista mukeista minulta puuttuu enää hetki sitten myyntiin tulleet Pikku Myy niityllä ja Haisuli vauhdissa -mukit. Muumikokoelmastani löytyy monia kymmeniä muumimukeja, täytyisi joskus laskea ne kaikki.


Vauvan ensimmäiset sanat
Kyllä me olemme tulleet siihen tulokseen, että poitsun ensimmäiset sanat 8.5kk iässä helmikuun puolen välin jälkeen ovat isi, vauva, äiti Hän on isi -sanaa tavoitellut niin kauan ja meidän mielestämme sanonut sen jo monia kertoja. Usein nimenomaan niin kun hän esim näkee isin. Vauva -sana oli tullut muutamia kertoja, samalla viikolla loppuviikosta hän alkoi toistaa sitä todella usein, sen jälkeen joka päivä. Aamuisin hän välillä "huutelee" pinnasängystä "äiti", muutaman kerran hän on sanonut sen muuallakin. Mutta ei ole niin usein sanonut sitä kuin sanat isi ja vauva. Muutamia kertoja on tullut myös sanat tätä, en, nii, nam ja ihan kuin yksi ilta hän olisi tavoitellut sanaa puuro. Syödessään puuroa hän sanoi "puuo". Jännittävää seurata mitä sanoja sieltä seuraavaksi tulee, hih!


Meidän kummipojan ensimmäiset syntymäpäiväjuhlat
Oli kiva juhlia meidän rakasta kummipoikaa. Juhlat toivat kivaa piristystä tähän rankkaan talveen. Lapsista oli hauskaa leikkiä serkun kanssa, vähän erilaisilla leluilla kuin kotona. Mukavaa, että meidän ostama lahja oli hitti ja pääsi heti leikkeihin. Ostimme hänelle puisen jätteidenlajitteluauton. Tarjolla oli upea kakku ja vaikka mitä muita herkkuja. Oli niin kivaa, että lapset eivät olisi halunneet lähteä kotiin, hih. 


Laskiaissunnuntai 
Kummi oli ollut meillä yökylässä, mm. herkuteltiin, piirreltiin, höpöteltiin, tytöt katsoivat kummin kanssa Perer Panin, minä nukuin päikkärit. Söimme laskiaispullia ja illalla ulkoilimme perheen kesken. Pekan tekemät laskiaispullat on mielettömän hyviä. 


Talviloma
Niin ihanaa, kun tytöillä ja Pekalla alkoi loppukuusta talviloma. 9 päivää kiireetöntä yhteistä aikaa. Tähän mennessä olemme lomailleet kolme päivää. Meidän lomaan on kuulunut mm. lepäilyä, lautapelejä, kivoja leikkejä, ulkoilua, rentoa olemista ja yhdessäoloa. Lasten serkun synttärit, kummi oli meillä yökylässä ja pienempien kanssa kävimme mammalla ja papalla. H on leikkinyt paljon myös parhaan kaverinsa kanssa. ❤


Ihana talvi - Ihana kevät 
Talvi vaihtuu huomenna kevääksi, kun maaliskuu alkaa. Olemme nauttineet tästä lumisesta talvesta. Saimme usein ihastella taianomaista lumista takapihaa ja metsää, teimme lumiukkoja, lumilyhtyjä ja jäälyhtyjä. Laskimme mäkeä ja muutenkin pulkkailimme. H luisteli ja hiihti. Lumitöitökin pääsimme tekemään oikein urakalla (varsinkin Pekka), kun lunta tuli niin hirmuisesti. Enemmän varmaan kuin koskaan aiemmin mitä olemme täällä asuneet. Emme meinanneet enää keksiä minne lunta saisi työnnettyä. Lunta tosiaan on varmaan vielä pitkään, mutta ihanaa kun kevät alkaa, kesä tulee koko ajan lähemmäs. 

Tässä vielä linkit kaikkiin helmikuun postauksiin:
Helmikuun kivoimpia juttuja


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡