perjantai 4. helmikuuta 2022

Leevi 8kk

Meidän rakas poitsu on jo 8kk ikäinen. Niin iloinen hymyilevä "hekottelija poika". Hänellä on suussa 5 hammasta, hän ryömii, harjoittelee konttaamista, istuu tuenvarassa ja pieniä hetkiä myös ilman tukea. Hän tykkää paljon "höpötellä" ja kiljahdella. 


Hän oppi ryömimään tammikuun alussa 7kk ikäisenä ja nyt helmikuussa hän liikkuu jo kovaa vauhtia. Menee myös konttausasentoon ja heijaa itseään. Hauskaa!  On kiva seurata hänen puuhasteluja, katsoa miten innoissaan hän ryömii pitkin lattioita. Toisaalta nyt täytyy olla entistä tarkempi, ettei hän löydä lattialta mitään pieniä juttuja eikä mene hankaliin paikkoihin jne. Tuleepahan siivottua useammin, hih. 


8kk kun tuli täyteen, hän sai taas maisteltavakseen enemmän erilaisia ruokia. Olemme 7-8kk aikana harjoitelleet vähän sormiruokailua. Myös maistelututti ollut käytössä. Hänestä on hauskaa syödä itse, mutta äitiä välillä hirvittää, hih. Hän tykkää edelleen kaikista muista ruuista paitsi maissisoseesta. Maitoa menee kerrallaan n.110-120ml. Hän on maistellut myös vettä, mutta ei ole oikein vielä innostunut sen mausta, heh. 

Poitsu nukkuu edelleen hyvin. Nukkuu usein koko yön omassa sängyssä tai saattaa herätä yöllä 1-2 kertaa (silloin hän siirtyy viereen nukkumaan). Hän nukkuu kahdet tai kolmet päiväunet. Yleensä kahdet, kestoltaan n.1.5-3 tuntia. Päiväunet nukutaan vaunuissa. 


Poitsulla on hurjasti leluja, osa siskojen vanhoja, osa äidin ja isin vanhoja, osa äidin tekemiä, loput hänelle hankittuja. Minua viehättää vauvanleluissa todella paljon luonto/eläinaiheiset lelut ja niitä häneltä löytyykin monenlaisia. 

Siskot ovat hänelle tärkeitä, kaikista parhaimpia hauskuuttajia. Siskot saavat hänet isosti nauramaan ja hymyilemään. Poitsu saa joka päivä haleja ja suukkoja  Siskot tykkäävät myös pitää häntä sylissä, välillä syöttää ja leikittää. Meidän vauvalla on kyllä maailman parhaimmat isosiskot. Olen niin onnellinen ja kiitollinen meidän lapsista ja siitä miten tärkeitä he ovat toisilleen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡