sunnuntai 31. lokakuuta 2021

Lokakuun kivoimpia juttuja

Voi että miten paljon olin odottanut lokakuuta. Se on yksi minun lemppari kuukausista. Nautin niin paljon syksyn sävyistä. Kaunis ruska inspiroi, luonnosta saan voimaa ja energiaa. Ihastelin meidän pihakoivun lehtisadetta, se näytti niin upealta auringonpaisteessa. Olemme ulkoilleet mm suolla ja lähimetsässä, käyneet leikkipuistossa. Maalailleet vaahteranlehtiä, kaivertaneet kurpitsoja. Minun rakas veljentyttö täytti vuoden. Ruskan lisäksi parasta lokakuussa on tietysti halloweeniin liittyvät jutut. Koululaisella sujuu koulussa kivasti ja kerholainen viihtyy kerhossa, vauva oppi kääntymään. Nautimme syyslomasta. Pieni harmitus oli siinä, että lokakuussa meidän perheessä on oltu myös flunssaisia ja ruska tuntui olevan ohi ihan liian nopeasti, mutta niin kuin aina haluan keskittyä kivoihin asioihin:


Halloweenkoristeet
Halloween on yksi meidän perheen lemppari juhlista. Kiva piristys ja hauska hassuttelujuhla pimeän syksyn keskellä. Kuun alussa koti puettiin halloweenasuun erilaisilla koristeilla, monet niistä ovat meidän itse tekemiä. Tänä vuonna olemme askarrelleet itse paljon Disney teemaisia halloweenkoristeita.


Leevi 4kk 
Voi että, meidän rakas poitsu täytti kuun alussa  4kk. Hän on aikamoinen touhottaja, höpöttelijä, kuolakone, hih. Hän oppi kääntymään ja on siitä niin innoissaan, hän iloisena köllöttelee vatsallaan ja ihmettelee leluja. Pieni pyörijäpoika. Poitsulta jäi 4kk neuvola väliin flunssan takia emmekä saaneet uutta aikaa, koska aikoja ei ole. Surullista. Onneksi kohta on sitten 5kk neuvola.


Pekan synttärit
Meidän rakas super-isi täytti 29 vuotta. Tällä kertaa juhlittiin oman perheen kesken. Meillä oli spessu ja kiva päivä. Tilattiin ruokaa, tytöt koristelivat kakun ja herkuteltiin. Isi sai heiltä hauskat kortit, meiltä kaikilta suukkoja ja haleja. Lahjaksi ostimme hänelle muumitermosmukin.



Ruskaretki repovedelle
Tein ystäväni kanssa pienen ruskaretken Repoveden kansallispuistoon ihailemaan kauniita suomalaisia maisemia. Tarkoitus oli päästä kuvaamaan puiden väriloistoa:ruskaa. Inspiroitua ja hengittää raitista ulkoilmaa. Viettää ystäväni kanssa laatuaikaa yhdessä ilman ylimääräistä hälyä. Meillä oli kiva ja rento retkipäivä, kiitos seurasta S ♡


Koululaisen syysloma + Pekan 4 päivän vapaat
Lomalla tietenkin parasta on yhdessä vietetty aika ja se kun saa nukkua pitkään, herätyskelloa ei tarvita. Yksi loman kohokohdista oli se, kun teimme reissun Tampereelle. Kävimme Muumimuseossa, Pikkukakkosen puistossa, Tampereen pienessä lelukaupassa, Tallipihalla ja Ikeassa. Yövyimme Hotelli Tornissa. 


Halloween
Yksi vuoden kivoimmista juhlista on täällä: Hurjan hauskaa halloweenia! Tänään me herkutellaan, katsotaan Halloween leffa, pukeudutaan ja käydään isovanhempien luona karkkikierroksella. Ihastellaan vielä meidän halloweenkoristeita mm. kaiverrettuja kurpitsoja. 


Tässä alla vielä linkit kaikkiin lokakuun postauksiin:













Lokakuun kivoimpia juttuja

lauantai 30. lokakuuta 2021

Meidän tekemät kurpitsat

Teimme tänä vuonna ensimmäistä kertaa kurpitsakoristeet itse. Eli siis Pekka suunnitteli oman kurpitsan, tytöt piirsivät kasvot omille kurpitsoilleen. Pekka kaiversi niistä upeat lyhdyt! Lyhtyjen sisälle emme laittaneet oikeita kynttilöitä paloturvallisuus syistä. 


Pekka on kyllä luonnonlahjakkuus kaikessa mihin hän ryhtyy. Hän kaiversi kurpitsoja ensimmäistä kertaa ja niistä tuli näin upeita! Muutamia Pekan huomioita: homma on aika sotkuista, täytyy muistaa kaapia kurpitsa sisältä mahdollisimman hyvin ennen kasvojen kaivertamista. 


Minä halusin tehdä vähän erilaisen kurpitsan. Maalasin omani meidän Disney teemaan sopivalla tavalla. Kartongista tein korvat, tein niille viillot kurpitsaan ja  kiinnitin ne +silmät, nenän ja suun kuumaliimalla. Tästäkin tuli aika hauska halloweenkoriste. Minni sai päähänsä huovasta tehdyn rusetin.


Saa nähdä miten käy. Tuleeko tästä meille uusi halloweenperinne? Aika näyttää! Kurpitsan kaivertaminen oli sen verran hurjan näköistä hommaa, että minä en sitä uskalla tehdä. Toisaalta ei minun tarvitsekaan, kun Pekka osaa homman noin hyvin, hih. Lapsista tämä oli kivaa, he suunnittelivat kyllä tosi kivat kurpitsat. Kaiverretut kurpitsat olemme pitäneet ulkona, maalatun kurpitsan sisällä, ne ovat nyt kestäneet viikon hyvinä. Mielenkiintoista seurata kauan ne säilyvät, jos vaikka ensi vuonna tekisimme kurpitsakoristeet aiemmin, että niistä olisi iloa pidempään.  Hauskaa halloweenia! 

perjantai 29. lokakuuta 2021

Hurjan hauskaa halloweenia!

Halloween viikonloppu on täällä! Hurjan hauskaa! Tänä viikonloppuna me herkutellaan, pukeudutaan, H kutsuu kaverin meille juhlimaan ja käydään isovanhempien luona karkkikierroksella. Tässä postauksessa vielä viime hetken vinkkejä halloweenin juhlintaan ja postauksen lopussa linkit kaikkiin halloween aiheisiin postauksiin mitä olen tänä syksynä tehnyt. Vielä ehtii esim askartelemaan, keksimään herkkuja ja kaivertamaan kurpitsoja!


Pekka on tuunannut Oreo pipareita meidän Disney halloweenteemaan sopivaksi. Hän aikoo tuunata mandariineista ja kurkusta hauskoja kurpitsan näköisiä välipaloja. Lisäksi hän on ostanut monenlaisia halloweenaiheisia karkkeja. Hän on tehnyt hauskoja muumionakkeja ja aikoo paistaa meille vielä pizzaa. Nam!


Lapset pukeutuvat halloween teemaan sopivalla tavalla, hih. Heistä se on kivaa ja niin minustakin. Toisaalta poitsun mielipiteestä ei vielä voi olla varma, heh. Näin ihanilta he näyttivät, kun kävivät mammalla ja papalla halloweenjuhlissa. 



Tytöt piirsivät omille kurpitsoilleen kasvot, sitten Pekka kaiversi ne, lisäksi hän kaiversi vielä oman kurpitsan. Niistä tuli tosi kivoja ja tunnelmallisia halloweenkoristeita. Tosi hienoja, Pekka on kyllä luonnonlahjakkuus kaikessa mihin hän ryhtyy. Hän kaiversi kurpitsoja ensimmäistä kertaa ja niistä tuli näin upeita! Muutamia Pekan huomioita: homma on aika sotkuista, täytyy muistaa kaapia kurpitsa sisältä mahdollisimman hyvin ennen kasvojen kaivertamista. (Kurpitsojen sisällä ei ole oikeita kynttilöitä)


Minä halusin tehdä vähän erilaisen kurpitsan. Maalasin omani meidän Disney teemaan sopivalla tavalla. Kartongista tein korvat, tein niille viillot kurpitsaan ja  kiinnitin ne +silmät, nenän ja suun kuumaliimalla. Tästäkin tuli aika hauska halloweenkoriste. Minni sai päähänsä huovasta tehdyn rusetin.


Aiomme vielä katsella halloweenaiheisia lastenohjelmia ja elokuvia. Mm Painajainen ennen joulua. Aiomme katsella myös youtubesta löytyviä Super Simple Songs englanninkielisiä halloween lauluvideoita ja tanssia niiden tahdissa. Unohtamatta Disneyn the skeleton dance/Andrew Goldin Spooky scary skeletons videota! Noissa Super Simple Songs halloween videoissa on laulujen lisäksi kivoja kuvituksia mitkä ilahduttavat. Ne kiinnostavat perheen pienimpien lisäksi myös kouluista, joka koulussa harjoittelee englantia. 


Lapset saivat hauskat halloweenyllätykset, halloweenbucketit mitkä sisälsivät halloween namusia sekä ihastuttavat Disney pehmolelut. Vauvalle oli pehmon lisäksi oma herkku: kasvissosepurkki mikä sisälsi mm. kurpitsaa, hih. Tämä on jo toinen vuosi, kun olemme ilahduttaneet lapsia hauskoilla halloween yllätyskoreilla. (Paitsi tämä oli tietysti vauvalle ensimmäinen kerta)


Unohdin kokonaan aiemmin tekemässäni halloween askartelu postauksessa mainita, että tein tosiaan tälläisen söpön mukinlämmittimen Disney tyyliin. Innostuin tekemään tämän jo elokuussa enkä harmikseni enää muista mistä bongasin mukinlämmitinohjeen. Glitteröity Mikki on virkattu omasta päästä. Googlettamalla virkattu mukinlämmitin löytyy perusohjeita mitä jokainen voi omalla tavallaan halutessaan soveltaa.


Tässä vielä linkit kaikkiin tänä syksynä tekemiini halloween postauksiin. Hurjan hauskaa halloweenia ja kivaa lokakuun viimeistä viikonloppua! 






Hurjan hauskaa halloweenia!



keskiviikko 27. lokakuuta 2021

Syyslomareissu Tampereelle

Teimme pienen syyslomareissun Tampereelle. Oli kyllä kiva tehdä jotain arjesta poikkeavaa ja vähän seikkailla. Päästä hotellin lakanoihin nukkumaan. Ai että. 




Kävimme Muumimuseossa, Pikku kakkosen puistossa, Tampereen pienessä lelukaupassa, Tallipihalla ja Ikeassa. Yövyimme Hotelli Tornissa, kerroksessa 2, mutta silti meillä oli ihan kiva maisema ikkunasta. Pekka ja tytöt kävivät ihastelemassa Tamperetta hotellin 25. kerroksesta. Minäkin olisin halunnut, mutta kammoan hissejä, joten sillä välin me köllöttelimme vauvan kanssa huoneessa, hih. Hotellissa oli lapsille kivaa tekemistä puuhavihkojen ja kynien lisäksi: aarrejahti. H selvitti sen Pekan kanssa ja he saivat palkinnoksi lakun, tarratatuointeja ja muistipelikortit. Aika hauskaa! Parasta oli kuitenkin vihjeiden selvittäminen. 





Kävimme Muumimuseossa sunnuntaina, milloin vielä myös paikallisilla oli syysloma, joten museossa oli järjestetty syyslomalaisille pieniä puuhapajoja. V kävi askartelemassa noita aiheisen piirrustuksen ja molemmat tytöt askartelivat leikkejä varten pienet noidan luudat. Hauskaa! Lasten kanssa kierros museossa oli aika vauhdikas eli nopeasti katsottu ja kierretty. Toisaalta olen käynyt museossa pari kertaa aiemminkin, joten en antanut sen haitata. Meidät ottettiin ilolla vastaan museossa, mutta pajoilla saimme osittain tympeää kohtelua. Se kummastutti. Museossa oli silti kiva käydä, onhan se tunnelmallinen paikka ja siellä on paljon mielenkiintoista nähtävää. 




Pikku Kakkosen puisto oli kohde mitä lapset olivat ehkä odottaneet eniten. Siellä olikin monenlaista tekemistä ja hauskoja härpäkkeitä kiipeilyyn, tutkimiseen ja liukumäkien laskemiseen. Vauvakin pääsi vähän kiikkumaan isin sylissä ennen kuin nukahti päikkäreille, hih. 


Tallipiha on niin tunnelmallinen ja kaunis paikka. Minulle pakollinen vierailukohde Tampereella, varsinkin ihana Tallimiehen puoti missä on tullut tehtyä ostoksia monta kertaa. Tytöt kävivät sieltä tällä kertaa ostamassa Ottiilian suomessa käsityönä tehdyille hevosilleen porkkanat. Tytöt leikkivät pihalla olevassa leikkipuistossa ja ihastelimme aitauksessa olleita poneja. Se oli tytöistä yksi reissun kohokohdista. 



Tällä reissulla emme monessakaan kaupassa käyneet, mutta pitihän meidän lelukaupassa käydä ihmettelemässä ja tekemässä vähän ostoksiakin, hih. Tytöt ostivat muutamia Sylvanian families juttuja: bussin, kaksi siilivauvaa sekä huvipuistolaitteen minkä mukana tuli pieni kissa. Poitsu sai söpön pupuhelistimen mistä hän kovasti ilahtui. Ikeassa kävimme lähinnä ihmettelemässä, mutta kyllä sieltä muutama juttu tarttui mukaan: pieni kenkäteline lasten kengille ja punotut korit eteiseen, päditeline ja pari juomalasia. Enemmänkin ostettavaa olisi ollut, mutta ne eivät olisi tällä kertaa mahtuneet autoon, heh.



Hotelli oli vilkas ja yöllä kuului ajoittain kolinaa mikä vaikutti tämän herkkäunisen äidin yöuniin. En nukkunut niin hyvin kuin olin toivonut. Lapset ja Pekka nukkuivat hyvin. Vauva heräsi ensimmäisenä yönä syömään kerran, toisena yönä kaksi kertaa. Eli hän söi yön aikana saman verran tai jopa harvemmin kuin kotona, heh.  

Oli hassua, kun poitsu ei tällä reissulla nähnyt juuri muuta kuin hotellihuoneen, hih. Hän nukkui päiväunia yleensä silloin kun kävimme jossain. Muumimuseoon mentäessä hän oli hereillä, mutta melkein heti kun astuimme museon ovista sisään hän nukahti. Myös puistossa hän oli jonkun aikaa hereillä ennen kuin nukahti, heh. Mutta muuten meidän seikkailuilla hän oli unten mailla. Hänen kanssa oli kyllä helppoa ja hauskaa olla reissussa, heh.