sunnuntai 31. joulukuuta 2017

Ihana uutinen - Meille tulee vauva

Ihanaa, meille tulee vauva ♡ Olemme niin onnellisia ja iloisia. Jos kaikki menee hyvin, niin kesällä meidän perheemme kasvaa yhdellä pienellä ihmeellä. Sitten meitä on neljä.


Kävimme muutama päivä sitten katsomassa meidän miniä, kun meillä oli ensimmäinen ultra. Siellä hän touhusi tyytyväisenä, näimme miten pienet kädet ja jalat viuhtoivat edestakaisin, näytti siltä kuin hän olisi vilkuttanut meille. Ainakin hän teki selväksi sen, että tykkää touhuta ja on tyytyväinen masussa. Se on todella ihmeellistä miten pieni 5,5cm sikiö näyttää jo niin vauvalta. Olin niin onnellinen, liikuttunut ja helpottunut. Näin, että sisälläni oikeasti kasvaa uusi elämä. Kaikki näytti ja kuulosti juuri siltä niin kuin tässä vaiheessa pitääkin. Tätä olin odottanut, siis sitä, että saan faktoja raskaudesta ja siitä miten vauva voi.


Minusta on mukavaa kertoa tästä ihanasta uutisesta myös täällä blogissa. En malta odottaa, että vuosi vaihtuu, sillä vuosi 2018 tulee olemaan meille hyvin merkityksellinen. Haluan uskoa, että kaikki menee hyvin ja toiveemme toisesta lapsesta toteutuu. Tämä raskaus on merkityksellinen myös Helmille. Hän saa mitä tärkeimmän tehtävän: hänestä tulee isosisko ♡


Ihanaa uutta vuotta - toivottavasti toiveet toteutuvat ♡

tiistai 26. joulukuuta 2017

Meidän joulu


Meillä oli ihana ja vauhdikas joulu. Pekka tosiaan oli aattona töissä 8-12, joten me Helmin kanssa valmistelimme jouluruokia ja vielä vähän järjestelimme paikkoja. Samalla katsoimme joulupukin kuumaalinjaa, lumiukon sekä Joulupukki ja noitarummun. Pekka tuli kotiin klo 13 maissa, kävimme laittamassa pihalle roihut ja Helmi leikki vähän aikaa ulkona. Mamma, pappa (minun vanhempani) ja eno tulivat meille kahden maissa ja sitten odottelimme joulupukin tuloa. Helmi esitteli heille meidän tonttuoven. Joulutonttu muutti meille jouluviikolla, ovi on ihastuttanut Helmiä.Joulupukki tuli  muorin kanssa noin 14:15. Lauloimme "joulupukki, joulupukki... ja toivoimme heidät tervetulleiksi. Pukki toivotti hyvää joulua ja kävi istumaan tuolille. Helmiä jännitti vähän ja hän tuli syliini istumaan. Muori kaivoi nokkahuilun esiin ja soitti kauniin sävelmän. Esityksen jälkeen Helmi pomppasi pois sylistäni ja sanoi: "nyt minä keksin" ja ryntäsi omaan huoneeseen. Ajattelin, että hän käy varmaan hakemassa oman soittimen ja oikeassa olinkin. Helmi tuli huoneestaan rumpujen kanssa (joita voi itse soittaa ja/tai josta kuuluu musiikkia). Helmi laittoi rummut päälle ja esitti meille hienon tanssiesityksen, pukki ja muori ilahtuvat kovasti. Sitten olikin aika jakaa lahjoja, Helmi oli reipas apulainen ja auttoi lahjojen jakamisessa. Kun lahjat oli jaettu niin joulupukki ja muori jatkoivat matkaansa.

Availimme lahjoja ja sitten pappa huomasi, että joulupukki olikin jättänyt eteiseen vielä lisää lahjakasseja. Helmi oli todella innoissaan uusista lahjoistaan. Oli ihana huomata, että kun Helmi avasi paketin, hän tutkaili mitä paketti sisältää, ihasteli nättejä vaatteita ja leikki uusilla leluillaan. Koska Helmi tutki huolella kaikkia paketteja, niin availimmekin paketteja pitkin päivää, hih. Meistä oli hauska huomata ja taisimme kaikki vähän yllättyäkin, että tänä vuonna Helmin mielestä yksi kivoimmista asioista oli lahjakasseissa istuminen ja niiden sisällä köllöttely, hih. Välillä lahjakassi oli lentokone, välillä auto, välillä kilpuri ja vene.Kun olimme availleet Helmin kanssa muutamia paketteja oli aika syödä. Ihanaa, pöytä oli täynnä hyviä ruokia. Olimme tyytyväisiä, että joulupukki kävi meillä ennen ruokaa, niin saimme loppupäivän olla rauhassa eikä tarvinut kiirehtiä yhtään. Helmilläkin oli koko päivä aikaa tutustua uusiin leluihin. Ruuan jälkeen availimme lisää lahjoja, leikimme Helmin kanssa ja katsoimme rennosti telkkaria.


Illalla mamma, pappa ja eno olivat lähteneet kotiin. Myöhemmin meille tuli iltaglögeille mummi ja ukki (Pekan vanhemmat) sekä Helmin tätsy. Joulupukki oli toimittanut osan lahjoista heille ja saimme siis illalla vielä lisää lahjoja avattavaksi. Täytyy sanoa että olemme kaikki olleet tosi kilttejä, sillä saimme ihania lahjoja. Illalla olo oli väsynyt, mutta kiitollinen ja onnellinen. Oli ihana viettää aikaa läheisten kanssa.Joulupäivänä menimme kahvittelemaan mummille ja ukille, paikalla oli koko Pekan perhe. Helmi pääsi myös näkemään kummejaan ja saimme vielä heiltäkin paketteja. Helmistä oli hauska leikkiä koirien kanssa. Illalla kävimme haudoilla ja Pekka lähti tuulettumaan kavereiden kanssa. Tapaninpäivänä S-mamma ja P-pappa (minun isovanhemmat) tulivat meille leikkimään Helmin kanssa ja katsomaan mitä Helmi oli saanut lahjaksi. Vaihdoimme joulukuulumiset ja herkuttelimme joulutortuilla. Illalla kävimme hakemassa helppoa ja nopeaa herkkuruokaa, olimme rennosti kotona ja totesimme "aika meni todella nopeasti, mutta meillä oli ihana joulu."


sunnuntai 24. joulukuuta 2017

Luukku 24 - Neljäs adventti

Neljäs adventti - rakkauden kynttilä. ♡


Tänään on jouluaatto, neljäs adventti ja sytytämme neljännen, viimeisen adventtikynttilän - rakkauden kynttilän. Mielestäni rakkaus on suurin kaikista tuntemuksista, jokainen meistä haluaa sitä, jokainen meistä tarvitsee sitä. Se on ihanaa, kun on läheisiä ympärillä ja tuntee itsensä rakastetuksi.


Rakkaus on hyväksymistä ja ymmärrystä. Rakkaus on sitä, että ajattelee toisen etua. Rakkaus on suukkoja, haleja ja läheisyyttä. Se on sitä, että ei voi elää ilman rakkaimpia ihmisiä ja ajatus heidän menettämisestä tuntuu mahdottomalta. Rakkaus on huolehtimista, kaipuuta, muistoja ja välittämistä. Rakkaus on yhteenkuuluvuudentunnetta, luottamusta ja anteeksiantoa. Jokainen meistä tuntee rakkauden eritavalla, kukin omalla tavallaan. Rakkaus voi muuttaa muotoaan ja rakkaus on erilaista eri ihmisiä kohtaan.


Tänään vietämme joulua raikkaidemme parissa ja muistelemme lämmöllä ja kaivaten heitä ketkä eivät ole paikalla. Tämä joulu on kaikessa ihanuudessaan myös raskas, sillä tämä on ensimmäinen joulu, jolloin meidän rakas Mamma, Helmin Mammanmamma ei tule olemaan paikalla. Ikävä on kova ja valitettavasti tähän jouluun liittyy myös surua. Siksi halusin, että me sytytämme tänään tämän neljännen adventin rakkauden kynttilän sinun muistollesi Mamma. Elät, iloitset ja rakastat muistoissamme ♡

Rakkauden täyteistä joulua teille kaikille ♡ 

lauantai 23. joulukuuta 2017

Luukku 23 - Jouluisia kysymyksiä ja vastauksia


Aatonaatto, ihanaa, enää yksi yö jouluun.♡ Mietin tätä toiseksi viimeisintä luukkua ja ajattelin, että minusta olisi mukavaa saada myös Helmin ääni kuuluviin. Mitä kolmevuotias Helmi ajattelee tai toteaa joulusta ja siihen liittyvistä jutuista? Tässä kysymyksiä ja vastauksia.

Adventti? On nopea.

Joulukuusi? Joulukuusi on tähti

Joulutähti? Joulutähti on kuusen kanssa

Helmi toivoo joululahjaksi? Nalle

Mikä tonttu on? Pukki

Mitä joulupukki tekee? Syö kakkuu

Joulupukki asuu? Lumessa

Mitä jouluna tehdään? Leikitään, Helmi haluaa monta herkkuu

Mitä jouluna syödään? Piparia

Mikä joulussa on kivointa? Tulee Helmin oma lahja, pieni. Jouluna tulee paketteja. Helmi saa ison sinisen lahjan


Tulipas ihania vastauksia, hih. Kyllä tuo meidän neiti on aika kekseliäs. Mutta entäs sitten tämä bloggaaja itse? Halusin tietysti itsekin vastata muutamiin jouluisiin kysymyksiin.

Minkälaisia perinteitä jouluun kuuluu? 

Aattona: Aamupalaksi riisipuuroa, joulusauna/kylpy, syöminen yhdessä Pekan, Helmin, äitini, isäni ja veljeni kanssa (veljen vaimo on töissä), joulupukki tuo lahjat, lahjojen avaamista, rentoa yhdessäoloa, tv:n katselua (Samu Sirkan joulutervehdys, Joulupukki ja Noitarumpu jne), iltaisin saamme lisää vieraita mm. Pekan perheestä ja aikaisempina vuosina myös isovanhempani ovat olleet paikalla (en tiedä vielä tulevatko huomenna käymään). 

Joulupäivänä ja Tapaninpäivänä saatamme vielä sukuloida tai meille saattaa tulla kylään läheisiä, käymme haudoilla ja olemme rennosti, Helmi leikkii uusilla leluillaan. 

Miten tämä joulu poikkeaa viime vuodesta?

Tänä vuonna rakas mammani, Helmin mammanmamma ei tule olemaan paikalla. Tämä on ensimmäinen joulu ilman mammaa, joten en voi välttyä surulta vaikka joulu onkin täynnä ihania asioita. Onneksi kaikki ihanat muistot mammasta vähän lämmittävät mieltäni. Pekka on ensimmäistä kertaa ikinä aattona töissä, joten tänä jouluna emme mene joulusaunaan aamulla vaan ehkäpä vasta joulupäivänä. Myös riisipuuron syönti yhdessä ei onnistu. Onneksi Pekka tulee töistä kotiin jo klo:13 niin hän ehtii paikalle kun pukki tulee ja syömme jouluaterian

Mikä oli parasta lapsuuden jouluissa? 

Lahjat ja herkut.

Mikä joulussa on parasta nyt aikuisena?

Yhdessäolo, kiireettömyys, hyvä ruoka, lapsenilo

Missä vietätte joulua?

Helmin syntymästä asti olemme viettäneet joulua kotona, meille ovat kaikki läheiset tervetulleita syömään ja kahvittelemaan kukin omalla aikataulullaan. 

Missä vietitte/vietit joulua ennen Helmiä?

Me olemme Pekan kanssa viettäneet yhdessä joulua heti ensimmäisestä yhteisestä joulustamme asti. Olimme seurustelleet reilu puoli vuotta ja asuimme vielä kotona (nukuimme vuorotellen toistemme luona). Vietimme joulua sekä minun kotonani, että Pekan kotona. Jonain jouluna kävimme myös S-mammalla ja P-papalla tai kummitädilläni. Kävimme siis näissä kaikissa paikoissa aattona ja se oli ihan kauheaa kiirehtimistä paikasta toiseen. Joten päätin, että kun meille tulee lapsia niin emme kyllä rupea ravaamaan tuolla lailla. Halusin Helmille kiireettömän joulun. 

Ennen kuin olin Pekan kanssa, minun lapsuudessani vietimme joulua niin, että menimme isäni vanhemmille S-mammalle ja P-papalle syömään. Sinne oli kerääntynyt "koko suku". Vietimme siellä aikaa yhdessä ja illalla menimme kotiin, jonne joulupukki tuli tuomaan lahjat, monesti molemmat isovanhempani tulivat meille katsomaan joulupukkia. Kävimme myös haudoille viemässä kynttilöitä. 

Joulupäivänä menimme äitini vanhemille eli mammalle ja papalle kahvittelemaan ja kas kummaa pukki olikin vahingossa tuonut osan lahjoista sinne. Joten joulupäivänäkin saimme vielä availla paketteja.

Myöhemmin meitä alkoi olemaan jo niin paljon kun me veljeni kanssa ja serkkumme olimme kaikki löytäneet puolisot/saaneet lapsia, niin emme mahtuneet enää syömään yhdessä S-mammalla ja P-papalla. Sitten piti miettiä uusia jouluperinteitä ja täytyy sanoa, että se muutos oli minulle aikoinaan rankka paikka, koska olen aina rakastanut perinteitä. Onneksi kuitenkin nyt olemme voineet luoda uusia ihania perinteitä oman pienen perheemme kanssa.

Mitä annat joululahjaksi?

Kuten olen jo aikaisemmin puhunut niin, meillä on todella iso lähipiiri ja joululahjoja tulee pakosti ostettua kymmeniä vaikka antaisimme jokaiselle vain yhden lahjan. Tykkään ostaa ihmisille lahjoja, jotka sisältävät muiston Helmistä. Olemme vuosien varrella antaneet Helmistä kuvakirjoja ja kuvakalentereita. Jokavuosi teemme Helmin kanssa isovanhemmille ja/tai isoisovanhemmille jonkin kivan jouluisen askartelun. Lapsille tulee ostettua leluja, pelejä ja/tai jotain kivan näköistä, hih. Aikuisille tulee monesti ostettua jotain käytännöllistä ja/tai mitkä kuluuu pois kuten suklaa. Tänä vuonna jouduimme pihistelemään lahjoissa, kun Helmi täytti marraskuussa kolme, niin minulta loppui rahantulo, joten nyt joudumme tarkemmin miettimään miten ja mihin rahaa käytämme. Mielestäni kuitenkin ajatus on tärkein. 

Mitä teidän joulupöydästä löytyy?

Meidän joulupöytään kuuluu tietysti kinkku, vanhempani haluavat syödä rosollia ja isäni herkkua on tuunikka, siinäpä oikestaan on ne "jouluiset jouluruuat". Pöydästä löytyy myös kaloja, lihapullia, makaronilaatikkoa, salaattia, kurkkua, tomaattia, paprikaa, patonkia ja erilaisia levitteitä. Hmm unohdinkohan jotain? Mutta monenlaisia ruokia kuitenkin. Viime vuonna joulupöydästä löytyi mammaa varten myös porkkanalaatikkoa ja silliä. Ruokajuomana meillä on olutta, maitoa, vettä, vichyä. Myöhemmin kun kahvitellaan juodaan kahvia, teetä, limpparia tai mehua. Tarjolla on jouluisia herkkuja: joulutorttuja, pipareita, konvehteja ja suklaata, jos joku niitä jaksaa syödä, hih.

Mikä on jouluherkku suosikkisi? 

Kinderin suklaapukki.

Suosikki jouluelokuva?

En osaa valita vain yhtä, minun täytyy valita kolme. Rakkautta vain (Love actually) ja The Holiday sekä Joulupukki ja noitarumpu.

Oikea vai muovinen kuusi?

Lapsena meillä oli oikea kuusi, mutta kun tulin allergiseksi, niin meillä ei voinut olla sen jälkeen enää oikeaa kuusta. Joten meiltä löytyy tekokuusi.

Mihin pukeudut jouluna?

Tänä vuonna ajattelin pukea Aarrekidin ihastuttvan Buble-mekon ja Vimman punaiset lettilegginsit

Mitä jouluvalmisteluja et tee?

Me emme tee joulusiivousta, ainoastaan sellaisen perussiivouksen, niin että kaikki "romppeet" on pois pöydiltä tai lattialta, imuroimme ja pyyhimme pölyt. Ei mitään ylimääräistä hinkkaamista. En ole koskaan tehnyt itse piparkakkutaloa enkä tee (ellei mieli joskus muutu). Olen aika lyhytpinainen ja minulta tarkka näprääminen ei onnistu. Voin kyllä auttaa piparkakkutalon koristelussa tai tehdä sitä yhdessä esim. Pekan kanssa, mutta yksin en ota siitä vastuuta.


Tämän päivän luukussa oli yhteensä 23 kysymystä ja vastausta liittyen jouluun. Tätä oli itseasiassa todella hauska tehdä, Helmin vastauksista jää hauska muisto. Mitäköhän Helmi miettii joulusta vuoden päästä? Se jää nähtäväksi. Minustakin oli hauska pohtia joulua ja muistella myös niitä kultaisia lapsuuden jouluja. Olen niin kiitollinen kaikista läheisistäni, meillä tulee olemaan surusta huolimatta ihana joulu.


Tämä joulukalenteri alkaa vetelemään viimeisiään. Enää yksi luukku jäljellä. On ollut mahtavaa huomata miten monia tämä joulukalenterini on kiinnostanut, sillä pelkäsin, ettei tätä kukaan lue. Onneksi pelkoni osoittautui turhaksi. Vaikka kirjoitan itseäni varten, niin onhan se ihanaa, että kirjoituksiani lukevat muutkin kuin minä, hih. Kiitos siitä. Tätä on ollut todella hauska tehdä vaikka tämä osoittautuikin ehkä työläämmäksi mitä olin ajatellut, vaikka aloitin valmistelun jo syyskuussa. Varmaankin juuri joulukalenterin ansiosta tämä joulukuu onkin mennyt todella nopeasti, kun on ollut paljon kivaa tekemistä. Enää yksi yö, tule joulu kultainen. ♡ 

perjantai 22. joulukuuta 2017

Luukku 22 - Enää kaksi yötä jouluun


Enää kaksi yötä jouluun, ihanaa! Tämä joulukuu on mennyt todella nopeasti, vielä nopeammin mitä olin ajatellut. Monesti odottavan aika on pitkä, mutta tällä kertaa tuntuu, että tämä taianomainen aika olisi mennyt vähän liiankin nopeasti. Olemme joulukuun aikana puuhastelleet monenlaista. Olemme lähettäneet joulukortteja, koristelleet kotia, leiponeet, askarrelleet ja olemme fiilistelleet monella tapaa tulevaa joulua. 


Olen aina rakastanut joulua ja perinteitä, mutta Helmin myötä joulusta on tullut vielä tärkeämpi juttu. Lapsen ilo on yksi parhaimpia juttuja joulussa, on mukava viettää aikaa perheen kesken ja nauttia kiireettömyydestä, olla vaan ja herkutella. Olen aina pitänyt lahjojen ostamisesta, minusta on niin kiva muistaa läheisiä, kuunnella joululauluja ja paketoida. Meille on siunaantunut iso lähipiiri, joten paketoimista riittää, hih. Nyt kuitenkin melkein kaikki lahjat on paketoitu ja tarkoitus on tänään toimittaa lahjat niille, ketkä eivät meillä vietä joulua. Meillä lahjat toimittaa aattona joulupukki. Nyt sitten jäädään jännittämään, että kuinka kilttejä sitä ollaankaan oltu, hih. 


Meillä on vielä useampia jouluaskareita tekemättä ja muutama lahjakin pitää vielä ostaa. Täytyy käydä kaupassa, leipoa, valmistella ruokia ja vähän siivotakin. Päätin kuitenkin, että en aio stressata joulua ja olen pysynyt päätöksessäni. Mielestäni tärkeintä on se, että ruokaa on tarpeeksi ja että kaikki viihtyvät. Enää kaksi yötä jouluun, nauttikaa, kyllä se joulu tulee stressaamattakin, ainakin meillä, hih. Ihanaa viikonloppua!

torstai 21. joulukuuta 2017

Luukku 21 - Jouluinen askartelu

Luukusta 21 paljastuu helppo ja hauska  jouluinen askartelu.


Tähän askarteluun tarvitaan kynä, vihreää paperia/kartonkia, sakset, sormet/pensseli ja sormivärejä/maalia. Voitte piirtää joulukuusen vihreälle paperille/kartonglle, sitten leikata joulukuusen, joko lapselle valmiiksi, yhdessä lapsen kanssa tai isommat lapset voivat tehdä sen itse. (Jos teillä ei ole vihreää paperia, voitte myös värittää/maalata valkoisen paperikuusen vihreäksi. Tai jättää sen valkoiseksi, lumiseksi kuuseksi.) Painakaa sormilla tai maalatkaa pensselillä erivärisiä palloja vihreälle joulukuusen muotoiselle paperille/kartongille. Halutessanne voitte koristella kuusta tekemällä siihen muitakin koristeita. Me lisäsimme joulukuuseen pallojen lisäksi kimalleliimaa.


 Mukavia askarteluhetkiä ♡

keskiviikko 20. joulukuuta 2017

Luukku 20 - Jouluinen Helsinki


Oi, ihana jouluinen Helsinki. Täällä Kouvolassa joulukuu on ollut luminen ja mietin että tuntuuko Helsingissä yhtään jouluiselta, mutta kyllä ilman luntakin voi saada joulufiiliksen. Joka puolella oli kauniita valoja, näyteikkunat oli stailattu jouluisiksi ja Tuomaan markkinoilla soi joululaulut.
Kävimme Tuomaan markkinoilla ja vitsi miten ihana tunnelma siellä olikaan. Joululaulut soi taustalla ja alue oli täynnä kaikkia ihania jouluvaloja, söpöjä kojuja, joulukuusia ja hyvää fiilistä. Helmi oli lumoutunut ja totesi heti "vaau, hienot valot." Kun olimme vähän aikaa kierrelleet niin Helmillä oli asiaa, hän totesi, että "äiti katso, kultatähti" ja osoitti suurimman joulukuusen latvatähteä. Ihailimme myös kaunista karusellia, mutta sinne oli niin iso jono, että tällä kertaa jätimme sen väliin. 
Kävimme ostamassa joululahjoja ja ihastelimme Stockmannin kauniita jouluikkunoita. Myöhemmin menimme tutustumaan Suomen Suurimpaan Sisähuvipuistoon. Helsinki on kaunis kaupunki ja siellä on aina niin mukava vierailla. Reissussa oli kivaa, mutta kyllä oli ihana palata kotiin, meidän omaan winter wonderlandiin, Kouvolaan.

tiistai 19. joulukuuta 2017

Luukku 19 - Suomen Suurin Sisähuvipuisto + arvonta -

Meidät kutsuttiin tutustumaan Suomen Suurimpaan Sisähuvipuistoon Helsingin Messukeskukseen. Innostuin tästä heti, koska tiesin miten hauska päivä tästä tulisi Helmille, joten kutsuun oli helppo vastata myöntävästi.

Helmin mielestä parasta oli sininen iso pomppulinna, pienten alueen leikkipaikat, Ryhmä Hau pomppulinna, isot liukumäet/seikkailuradat ja pallomeri. Niissä vietettiin eniten aikaa, mutta kyllä me taidettiin käydä jokaisessa pomppulinnassa ja mäessä. Pekka testasi benjijuoksua, hän kiipesi tikkaita pitkin soittamaan kelloa ja heitti jättitikkatauluun ensimmäisellä heitolla napakympin. Lisäksi pelattiin jalkapalloa, nostalgisia nopeuspelejä, voimapeliä ja ilmakiekkoa. Ajelimme polkupyörillä ja Helmi ratsasti hevosilla. Minusta oli kiva huomata miten monenlaista tekemistä siellä on kaikenikäisille. Meillä oli todella hauska päivä!
Tämä Suomen Suurin Sisähuvipuisto on avoinna Messukeskuksessa 26.12.2017 – 7.1.2018. Klo: 10-18, perjantaina 10-20. Välipäiville hauskaa tekemistä ja mukavaa yhdessäoloa koko perheelle. Sieltä löytyy sporttialue, pelialue, pomppulinnataivas ja taaperoalue, paljon kivaa tekemistä niin lapsille kuin aikuisillekin. Lisää tietoa Suomen Suurimmasta Sisähuvipuistosta voit lukea täältä.

Nyt minulla on mahdollisuus järjestää teille arvonta, jossa joku onnekas voittaa perhelipun kyseiseen tapahtumaan. Eli kaksi aikuista ja kolme alle 18 vuotiasta lasta pääsevät ilmaiseksi huvittelemaan Suomen Suurimpaan Sisähuvipuistoon Helsingin Messukeskukseen yhtenä päivänä 26.12.2017-7.1.2018 välisenä aikana. Palkinnon arvo on 40€. Näin osallistut arvontaan: kommentoi mikä joulussa on parasta. Arvonta päättyy 24.12.2017 klo: 23:59. Voittaja ilmoitetaan tämän postauksen kommenteissa. Onnea arvontaan ♡