lauantai 31. joulukuuta 2022

Joulukuun kivoimpia juttuja

Rehellisesti sanottuja minulla on joulukuusta vähän ristiriitainen olo. Joulun aika on vuoden ihaninta aikaa, meillä oli mukavaa, mutta joulufiilistä varjosti meitä pitkään, yli kaksi viikkoa kestänyt flunssa. Valitettavasti jouduimme kokemaan harmitusta ja pettymyksiäkin. Joulu aiheutti stressiä, vaikka niin ei pitänyt käydä. Onneksi kuitenkin meille tapahtui paljon kivoja juttuja, harmi vain, että joulu tuntui olevan ohi liian nopeasti. Olen iloinen siitä, että joulukuu oli luminen, pääsimme leikkimään lumileikkejä ja pulkkailemaan. Erityisen hauskaa oli lasten kanssa metsässä tutkia näkyykö tontun jälkiä. Lääkäri soitti kilpirauhasen vajaatoimintaan liittyen, olin käynyt labrassa ja selvisi, että lääkeannosta täytyy nostaa. Toivottavasti olotilani kohenisi nyt isoin harppauksin. Nyt loppukuusta, kun tämä vuosi lähenee loppuaan, on tietenkin tullut mietittyä tätä kulunutta vuotta. Siitä ajatukset ovat myös ristiriitaiset, eniten sairastelujeni takia. Mutta nyt haluan keskittyä hyvään ja muistella mitkä olivatkaan niitä joulukuun kivoimpia juttuja:


Joulunodotus
Voi miten ihanaa, kun joulukuu alkoi. Pääsimme avaamaan joulukalentereiden luukkuja, koristelimme kotia jouluisemmaksi, kuuntelimme joululauluja ja tunnelmoimme. Leivoimme pipareita ja joulutorttuja. Katselimme jouluisia elokuvia ja luimme jouluisia kirjoja. Lisäsimme kausivaloja ja poltimme paljon kynttilöitä. 

Pipareiden leivonta
Piparin tuoksu ja tietysti maku kuuluu joulunodotukseen ja jouluun. Leivoimme ennen joulua neljä kertaa pipareita ja joka kerta se oli hauskaa. Edellisellä kerralla, juuri ennen joulua S-kummi oli meillä perinteisissä piparitalkoissa. Pipareita tuli tehtyä niin paljon, että niitä riittää ensi vuoteen asti. 


Äitini tekemä upea muumitalo
Äitini teki meille perinteisesti upean muumitalo-piparkakkutalon. Ensimmäisen hän teki meille 2014, kun H syntyi ja on tehnyt muumitalon siitä lähtien joka vuosi. Hän on todella taitava, muumitalo on aina ehdottomasti yksi meidän joulukodin kohokohdista.


Hiirien joulutalo
Meidän nukkekoti muuttui ihanaksi joulutaloksi ja sinne muuttivat nämä suloiset Mailegin jouluhiiret. Voi miten hauskaa oli askarrella nukkekotiin jouluisia somisteita savesta. Tein lahjapaketteja, karkkikeppejä, pipareita, lumiukkokulhot, piparkakkutalon, uunipellin, maljakon, kynttilöitä, pienen kuusen ja tonttupatsaat. Virkkasin vihreän maton, peiton ja kaksi koria. Ostin pari havukranssia, lyhdyn, pienen sängyn ja keinutuolin. Joulukuusi taloon löytyi tyttöjen lelulaatikosta. Pienellä budjetilla nukkekodista muuttui ihana ja tunnelmallinen hiirien joulutalo.


Poitsu 1.5v
Voi miten ihana pieni tonttupoika meiltä löytyykään. Kuun alussa hänestä tuli jo 1v 6kk ikäinen. Vauhti vaan kiihtyy. Hän juoksee, hyppii ja kiipeilee. Milloin on mustelma ja naarmu missäkin, äitiä välillä hirvittää. Onneksi hän viihtyy myös sylissä ja tykkää köllötellä kainalossa. Hänellä on ihana nauru ja söpöt tanssiliikkeet. Poitsun mielestä on hauskaa tyhjentää ja täyttää lelulaatikkoa, heittää ja potkia palloa, katsella kirjoja sekä leikkiä palikoilla, autoilla ja duploilla. ❤


Kivat jouluiset askartelut 
Askartelimme tyttöjen kanssa kuusenkoristeita hamahelmistä ja joulukuusia vessapaperirullista. V halusi maalata pienestä kivestä tontun, se oli täysin hänen oma ideansa. Siitä tuli niin söpö! 

Ompelin jouluisia pehmoleluja 
Ompelin käsin huopakankaasta jouluisia pehmoleluja: tontun sekä kaksi poroa Kilinän ja Helinän. Ihanaa miten paljon lapset niistä tykkäävät. 


Joulu
Meillä oli kiva ja vauhdikas joulu. Parasta oli lasten ilo ja riemu, yhteinen aika rakkaiden kanssa sekä tietysti herkuttelut ja hyvä ruoka. Meidän joulusta voi lukea enemmän täältä

Välipäivät
Välipäivät menivät herkutellen, ulkoillen, elokuvia katsellen, yhdessä leikkien, pelaten, kirjoja lukien ja legoja rakennellen. Vielä vähän kuuntelimme joululauluja ja tonttuilimme, vaikka joulu meni jo. Osa koristeista korjattiin pois, mutta mm. kuusi valojen kanssa sai vielä jäädä. 


Kuopion reissu
Olimme suunnitelleet joulukuulle kaksi reissua: Tampereelle ja Kuopioon. Tampereen reissun jouduimme flunssan takia perumaan, mutta onneksi Kuopioon pääsimme. Siitä olen erittäin iloinen, eniten siksi, että pääsimme tapaamaan Pekan isovanhempia. Teimme muitakin kivoja juttuja: kävimme Kuopion museossa,  Kauppakeskus Minnan leikkipaikalla leikkimässä, Partasen lelukaupassa ja ihastelemassa keskustan jouluvaloja, leikkipuistossa leikkimässä ja pyörähdimme myös Ikeassa. 


Uudenvuodenaatto 
Olimme aluksi ajatelleet viettää uudenvuodenaattoa mökillä, mutta kipeydyin ja väsyin loppukuun reissusta niin paljon, että kävelystä tuli hankalaa ja kipu oli tavallista kovempaa lonkissa, selässä, kaulassa ja niskassa, joten päätimmekin juhlia uutta vuotta kotona. Söimme Pekan tekemiä hampurilaisia, katsoimme elokuvaa, ihastelimme raketteja, pelasimme lautapelejä ja vähän tanssimme. Kivusta huolimatta minulla oli hauska ilta. Olen niin kiitollinen ihanasta perheestäni, yhteisestä ajastamme. Uudenvuodenjuhlintaan päättyy tämä vuosi, myös Pekan loma. Ihanaa miten paljon meillä on ollut aikaa olla yhdessä. 


Tässä vielä linkit kaikkiin joulukuun postauksiin:


perjantai 30. joulukuuta 2022

Reissu Kuopioon

Olen niin onnellinen, kun tämä meidän Kuopion reissu toteutui. Miten hauskaa oli päästä nukkumaan hotellin lakanoihin. Meillä olikin tällä kertaa parvihuone, paljon tilaa leikkeihin. Meillä oli myös kaksi telkkaria, alhaalla ja ylhäällä. Ohhoh. Kaikista hauskinta hotellihuoneessa oli ehkä se, kun oli paljon erilaisia piilopaikkoja, kun perinteisesti leikimme piilosta. Olemme melkein aina hotellireisssuilla leikkineet piilosta, myös silloin kun olemme majoittuneet ihan pieneen huoneeseen. Kotonakin tykkäämme leikkiä piilosta.Ensimmäinen reissupäivä
Reissun päätarkoitus oli mennä tapaamaan Pekan isovanhempia, lasten isomummia ja ugulia. Olipa mukava nähdä pitkästä aikaa. Poitsu innoissaan käppäili pitkin asuntoa ja tutki kaikkia tavaroita, istui isomummin sylissä. V innoissaan höpötteli mm mitä oli saanut joululahjaksi ja mitä kerhossa ovat puuhailleet. H kertoi koulukuulumisia. Lapset söivät pipareita. Otimme kivoja kuvia muistoksi. 


Kävimme ulkoilemassa, kävelemässä ja ihastelemassa jouluvaloja. Lasten kohokohta oli varmaan käydä lelukauppa Partasella ostamassa joululahjarahoilla lelut. Tytöt valitsivat ihanan pehmeät Squishmallows pehmolelut, poitsulle ostimme puhuvan vtech auton ja lentokoneen. Menimme leikkimään kauppakeskus Minnan alakerrassa sijaitsevaan ilmaiseen leikkipaikkaan mikä oli todella kiva lumottu metsä erilaisine kivoine juttuineen. Olisin halunnut käydä Kaiku Kids lastenvaatekaupassa, mutta valitettavasti se oli ehtinyt mennä kiinni. 


Toinen reissupäivä
Aamupalan jälkeen suuntasimme Kuopion museoon. Siellä oli vaikka mitä nähtävää! Lapsia kiinnosti eniten erilaiset eläimet ja leikkihuone. Hauskaa, kun poitsu näki karhun, hän alkoi söpösti karjumaan. Olipa hauskaa myös törmätä museossa Kouvolalaiseen instatuttuun. Kiva kun tulit juttusille! 

Kävimme Brahenpuistossa leikkimässä ennen pitkää automatkaa sekä ikeassa pyörähtämässä. Sitten olikin aika suunnata kotia kohti. Kiitos Kuopio. Meidän aikataulu oli aika tiukka. Kuopio on kaunis ja tunnelmallinen kaupunki, siellä olisi ollut paljon muutakin koettavaa ja nähtävää. Saa nähdä mitä seuraavalla kerralla keksitään.


tiistai 27. joulukuuta 2022

Jouluun liittyi myös stressiä, harmitusta ja pettymyksiäkin

Olin päättänyt, että joulun odottamisesta ja joulusta tulee stressittömät. No valitettavasti se päätös ei pitänyt. Stressasin ja stressaannuin kuitenkin.


Viikkoja kestänyt flunssa perheessämme rasitti niin henkisesti kuin fyysisesti. Joulukuussa saimme kohdata useita pettymyksiä. Minulla oli tarkoitus ommella ja askarrella paljon enemmän. Minun oli tarkoitus viettää pikkujouluja ystäväni kanssa. Olisimme halunneet nähdä enemmän läheisiä. Meidän piti retkeillä lumisessa metsässä. Mennä katselemaan keskustan jouluvaloja. Olisimme halunneet leikkiä lumileikkejä ja pulkkailla. Olisimme halunneet rakentaa lumiukon ja lumilyhtyjä. Olimme suunnitelleet jouluista reissua Tampereelle. 

Miten paljon olimme odottaneet yötä hotellin lakanoissa, lasten iloa Koiramäessä, joulumielen nostatusta Tampereen joulutorilla ja Tallipihalla. Pettymys oli todella kova, kun flunssan takia jouduimme perumaan reissun. Se harmitti erityisen paljon, koska sairastelujeni takia jouduimme perumaan kaikki kesän reissut ja syksy oli rankka. Olisimme kaikki tarvineet pientä irtiottoa arjesta. Olisimme sen ansainneet, mutta ei auttanut kuin niellä pettymykset ja alkaa suunnittelemaan uutta reissua. 


Flunssan takia monet jouluvalmistelut jäivät viime tippaan. Emme saaneet toimitettua kaikille läheisille lahjoja ajoissa. Toisaalta... parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Ilahduttavat lahjat joulun jälkeenkin, mutta kyllä se ärsytti. Lähetimme joulukortit ihan viime hetkellä, ne eivät välttämättä kaikille ehtineet ajoissa. Meille kasautui pari päivää ennen joulua liikaa hommia, ompelua, siivoamista, leipomista, askartelua, kaupassakäyntiä, lahjojen kuljetusta ja sellaista. Olimme paketoineet suurimman osan joululahjoista jo marraskuussa, mutta vielä aatonaattona oman perheen paketteja oli useampi paketoitavana. Huhhuh. Kiirettä piti. Harmittaa miten kiireisiä päiviä meillä oli. Tuntui että joulunodotus ja joulu olivat ohi liian nopeasti, koska suurin osa joulukuusta meni sairastellessa.

Harmittaa tuo typerä flunssa mikä pilasi monia suunnitelmia. Se vaikutti pakosti meidän jouluvalmisteluihin ja fiilikseen. Ennen joulua en halunnut valittaa, vaan keskittyä hyvään, luoda iloista joulumieltä. Jouluna kyse on kuitenkin perheen kanssa yhdessä vietetystä ajasta ja kivoista perinteistä. Kaikesta huolimatta löysin monia ilon aiheita ja meillä oli ihana joulu, nautin monista asioista. Tuntuu vain, että minun täytyi vielä käsitellä pettymyksiä ja tuutata nämä negatiiviset ajatukset ulos päästäni. Tuntui myös siltä, että haluan olla rehellinen siitä, että vaikka meillä oli ihana ja kiva joulu, oli myös stressiä, harmitusta ja pettymyksiäkin. Sellaista elämä on. Kaikki ei aina mene niin kuin on suunnitellut. 

maanantai 26. joulukuuta 2022

Meidän joulu

Jouluviikko
Alkuviikosta oli olo, että paranemme flunssasta jouluksi. Olo oli helpottunut ja toiveikas. Keskiviikkona tein joulusiivouksen, siihen meni melkein koko päivä. Ehkä rehkin liikaa, mutta joulusiivous kuuluu minun jouluperinteisiin. Joulua on kivempi viettää siistissä kodissa. Koristelimme yhdessä joulukuusen. Torstaina S-kummi tuli meille perinteisiin piparitalkoisiin. Tämä oli neljäs kerta tänä vuonna, kun meillä leivottiin joulupipareita. Hauskaa! Pipareita tuli tehtyä niin paljon, että niitä riittää varmaan ensi vuoteen asti. Meillä oli innokkaita leipojia. Leipomisen jälkeen tytöt esittivät S-kummille jouluisia esityksiä. Alkuillasta V:n kummit käväisivät tuomassa paketteja ja toivottamassa hyvää joulua! 

Aatonaatto
Aatonaatto oli aamusta iltaan touhottamista. Pekka kävi kaupassa, viemässä ja hakemassa paketteja. Minä siivosin ja järjestelin paikkoja kotona.  Samalla tietysti poitsua silmällä pitäen. Paketoin myös viimeisiä lahjoja. Luimme ja katselimme lasten kanssa jouluisia kirjoja. Leikimme lasten keksimää yllätyspukkileikkiä. Illalla paistoimme joulutorttuja, taisimme hieman innostua, torttuja tuli tehtyä liikaa. Ensi vuonna olemme fiksumpia. Koristelin hautakynttilät 'hyvää joulua' -tarroilla. Lähetin sähköisiä jouluntoivotuksia. Mietimme aattoa, mitä hommia jää seuraavalle päivälle.


Jouluaatto
Aamulla lapset hihkuivat. Tonttu oli auttanut joulupukkia ja tuonut osan lahjoista jo aamulla kuusen alle ja joulusukkiin. Aamu alkoi siis muutamien pakettien avaamisella. Söimme aamupalaa, lapset katsoivat joulupukin kuumaalinjaa. Menimme joulusaunaan ja kylpyyn. Se oli mukava vaihe päivästä, kun ei ollut yhtään kiire. Saunan jälkeen valmistelimme ruokia, lapset katsoivat Lumiukon sekä Joulupukki ja Noitarumpu elokuvan, lakkasimme H:n kanssa kynsiä ja luin lapsille joulukirjaa. H:n kummi tuli käymään tuomassa lahjoja ja toivottamassa hyvää joulua. Teimme lumitöitä ja Pekka kävi vielä apteekissa. Laitoin poitsun päiväunille. Sytytimme kynttilöitä. Lapsuudenperheeni tuli kylään, syömään jouluaterian ja odottamaan kanssamme milloin joulupukki tulee. Ruuan jälkeen joulupukki toi lahjasäkit terassille ja vilkutteli meille ikkunan takana. Voi miten lapset hihkuivat. Avasimme lahjoja ja lapset ihastelivat uusia leluja, kirjoja ja vaatteita. Voi miten mukavaa oli viettää aikaa yhdessä ja katsoa lasten jouluisia esityksiä. Illalla mummi, ukki ja P-tätsy tulivat kylään. H esitti silloinkin tunnelmallisen jouluesityksen mitä hän oli etukäteen harjoitellut. Hauskaa! Illalla lapset tutustuivat uusiin leluihin ja ennen nukkumaan menoa rauhoitumme yhdessä syömällä iltapalaa ja katsomalla yleareenasta uuden Joulun tähtitarinoita -ohjelman, siihen on koottu pohjoismaalaisia jouluanimaatioita mitkä pohjautuvat tunnettuihin lastenkirjoihin tai kansantarinoihin. Se oli meidän mielestämme hauska ja tunnelmallinen. Sen katsomisesta taitaa tulla meille uusi jouluperinne. Aatto oli kiva, mutta vauhdikas. Tärkeintä oli rakkaiden kanssa yhdessä vietetty aika, lasten ilo ja riemu.


Joulupäivä
Joulupäivänä nukuimme pitkään. Lapset leikkivät uusilla leluilla, myös isin kanssa. Pääsin käymään lenkillä 2.5viikon tauon jälkeen. Tekipä hyvää. Ulkona oli niin kaunista, kun loskapäivien jälkeen aatoksi oli satanut pakkaslunta. Söimme jouluruokia, herkuttelimme, katsoimme yksin kotona elokuvan. Kävimme toivottamassa "hyvää joulua" poisnukkuneille rakkaille, kävimme siis hautausmaalle viemässä kynttilöitä. Kotimatkalla ihastelimme keskustan jouluvaloja auton ikkunasta.


Tapaninpäivä
Meidän piti joulupäivänä keittää riisipuuroa, mutta emme yksinkertaisesti jaksaneet. Siispä söimme riisipuuroa tapaninpäivänä. Olipa hyvää! Löhösimme, pelasimme pleikkaria, söimme jouluruokia. Tytöt leikkivät kavereiden kanssa ja rakensivat pihalle lumiukon. Poitsun leikki uusilla leluilla, hänen unien jälkeen muu perhe lähti mummille ja ukille, minä jäin eläinallergian takia kotiin. Kuuntelin joululauluja, tein blogihommia ja pelasin simssiä. Illalla katsoimme jouluelokuvan. Sauna lämpeni ja lapset leikkivät kylvyssä. Meillä oli ihana joulu, harmi vain, että olin jouluvalmistelujen jäljiltä todella väsynyt. 


Saimme ihania ja kivoja lahjoja, olemme tainneet olla aika kilttejä, hih. Kiitos kaikille meitä muistaneille. Saimme myös monia ihania joulukortteja ja virtuaalisia joulutervehdyksiä. Kiitos! Olo on kiitollinen ja onnellinen meidän lähipiiristä. Miten monien ajatuksissa olemme olleet jouluna. Joulu on ihana perhejuhla, aikaa rakkaiden kanssa. Meille jäi taas monia ihania muistoja. Ihanaa, kun saimme lumisen joulun ja ehdimme tervehtyä viikkoja kestäneestä flunssasta. ♡

sunnuntai 25. joulukuuta 2022

Ihanat lapsuuden joulut

Lapsuudessani joulunodotukseen kuului askartelua ja leipomista äidin kanssa. Askartelimme esim lumihiutaleita leikkelemällä paperia, taikataikinasta teimme kuusenkoristeita, kartongista askartelimme milloin mitäkin. Leivoimme pipareita ja pullaa, äitini teki piparkakkutalon minkä koristeluun me saimme veljeni kanssa osallistua. Pipareiden leipominen ja koristelu oli jo silloin minusta hauskaa puuhaa.  Askartelimme ja leivoimme myös mamman ja papan luona. Kuusi tuotiin sisään/kasattiin ja koristeltiin aatonaattona tai päivää aikaisemmin. Kotiin laitettiin muutenkin joulukoristeita. Meillä oli veljeni kanssa pienet joulukuuset meidän huoneiden pöydällä. Myös meidän mustalla Mirri-kissalla oli oma pieni kuusi ruokakuppinsa vieressä. Jouluksi vaihdettiin punaiset tai vihreät pöytäliinat. Ikkunoihin laitettiin pahviset tontut, joulupukki ja reki. 


Lapsuudessani jouluaattona söimme aamulla riisipuuroa. Menimme joulusaunaan ja sen jälkeen katselimme veljeni kanssa jouluisia lastenohjelmia esim joulupukki ja noitarumpu, joulupukin kuumalinja ja ja lumiukko. Iltapäivällä menimme syömään jouluaterian isovanhemmilleni S-mammalle ja P-papalle (isäni vanhemmille). Sinne kokoontui "koko suku". Ennen ruokaa joku saattoi lukea jouluevankeliumin, esim joku meistä serkuksista. Vietimme aikaa yhdessä. Alkuillasta tulimme takaisin kotiin, odottamaan, koska joulupukki tulee. Katselimme ikkunasta näkyykö pukkia ja jännitimme, koska hän tulee meille jakamaan lahjoja. Joulupukki toivotettiin tervetulleeksi sisään laulamalla "joulupukki, joulupukki, valkoparta, vanha ukki..." Autoimme veljeni kanssa joulupukkia lahjojen jakamisessa. Kun lahjat oli jaettu, avasimme paketteja ja leikimme uusilla leluilla. Iskä teki aina ennen joulua paljon töitä. Miten ihanaa, kun joulunpyhinä meillä oli aikaa olla yhdessä perheenä. (Joskus joulupukin vierailua ja lahjojen avaamista tuli meille seuramaan molemmat tai toiset isovanhemmistamme.)


Lapsuudessani joulupäivänä leikimme veljeni kanssa uusilla leluilla. Kävimme koko perhe viemässä hautausmaalle kynttilöitä P-papan vanhemmille. Menimme mammalle ja papalle (äitini vanhemmille) kylään kahvittelemaan ja herkuttelemaan. Joskus joulupäivänä pappa kertoi, että joulupukki oli tuonut lahjoja vahingossa heidän kotiin  (vietimme siellä paljon aikaa veljeni kanssa). Miten hauskaa oli päästä avaamaan lisää lahjoja. Joskus joulupäivänä mamma ja pappa tulivatkin meille kylään. Silloin söimme yhdessä jouluruokaa ja myöhemmin kahvittelimme. Tapaninpäivänä ei ollut mitään erityistä ohjelmaa, silloin yleensä leikin kavereiden kanssa. 


Lapsuudessani joulupöydästämme löytyi kinkkua, joulukaloja, imellettyä perunalaatikkoa "tuunikkaa", porkkanalaatikkoa, lanttulaatikkoa, maksalaatikkoa, rosollia, vihersalaattia, makaronilaatikkoa ja lihapullia. Jälkiruokana oli usein luumu- tai lakkakiisseliä kermavaahdolla. Myöhemmin kahvipöydästä löytyi joulutorttuja luumu- ja vadelmahillolla, pipareita, suklaata, konvehteja ja pullaa. Äitini leipoi kauniita pullakuusia mitä hän joskus teki myös mm. koulun myyjäisiin ja lahjaksi.


Kiitos rakas lapsuudenperheeni (äiti, iskä ja pikkuveljeni) sekä rakkaat sukulaiset. ♡ Minulla on lämpimiä, ihania joulumuistoja lapsuudestani. Muistan yhdessäolon, perinteet ja perheen tärkeyden. Olen kiitollinen ja onnellinen ihanasta lapsuudestani. Toivon, että joskus omat lapseni muistelevat lapsuutensa jouluja yhtä iloisin mielin, rakkauden tunne sydämissään. Ainakin teen parhaani yrittäessäni luoda heille kivoja lapsuusmuistoja. Se on äitinä yksi tärkeimmistä tehtävistäni. 

perjantai 23. joulukuuta 2022

Tunnelmallinen joulu meidän joulukodissa

Ihanaa joulua meidän joulukodista! Aaton aatto. Joulusiivous on tehty, kausivaloihin on vaihdettu patterit ja kynttilöitä ostettu. Kuusi on koristeltu. Havuja haettu. Piparit ja tortut paistettu. Kotimme on täynnä kivoja jouluisia yksityiskohtia, ihania koristeita. 


Meillä joulunvärejä ovat valkoinen, punainen ja vihreä. Hopea ja kulta tuovat sopivassa määrin juhlan tuntua. Jouluiset mukit ilahduttavat. Meiltä löytyy joulupukkimuki, poromuki, uusi jouluinen Disney-muki, punaisia Iittalan Taika -mukeja sekä monenlaisia ihania Arabian ja Muurlan Muumimukeja. 


Meillä on tapana lähettää joulukortteja. Tänä vuonna lähetimme osan perinteisinä kortteina, osan sähköisenä. Laitoimme meille tulleet joulukortit tuttuun tapaan jääkaapin seinään. Siinä ne ilahduttavat loppiaiseen asti. 


Meidän joulukodista löytyy perinteisesti Marimekon Kuusikossa ja Finlaysonin joulumuumi -tyynyliinoja sekä tietysti meidän adventtikynttelikkö, minkä olemme saaneet Pekan isovanhemmilta. Keittiöön laitoimme jouluisen pöytäliinan ja makuuhuoneisiin vaihdoimme joululakanat. 


Tyttöjen huoneessa on oma hauska ja leikkisä joulutunnelma. Kohokohtana ehkä oma joulukuusi minkä he saivat koristella juuri niin kuin itse halusivat. Myös Jouluiset pehmolelut ilahduttavat, ne ovat niin söpöjä. Hauska yksityiskohta on tietysti myös tunnelmallinen jouluinen luistinrata.


Muumihyllyssä on talvisia ja jouluisia muumimukeja sekä muutamia joulukoristeita: olkipukki, Pentikin poro, äitini ostama puinen "pappatonttu", Aarikan tonttuja, Martinexin muumitarjotin sekä kaunis kuusikoriste mikä on hyvä kirpparilöytö muutaman vuoden takaa. 


Tietenkin meidän joulukodista löytyy myös äitini tekemä upea Muumi-piparkakkutalo. Tämä on jo 9. kerta kun mamma on tehnyt sellaisen lapsillemme. Se ihastuttaa joka vuosi. Mielettömän hieno ja tunnelmallinen joulukoriste. Kiitos äiti! Yleensä muumitalo on meidän muumihyllylipastolla, mutta tänä vuonna se on keittiössä, ettei poitsu tuhoa sitä ennen aikojaan, heh.


Teimme muutamia joulukoristeita itse. Ompelin jouluisia pehmoleluja: tontun sekä kaksi poroa Kilinän ja Helinän. Askartelimme tyttöjen kanssa kuusenkoristeita hamahelmistä ja joulukuusia vessapaperirullista. V halusi maalata pienestä kivestä tontun, se oli täysin hänen oma ideansa. Siitä tuli niin söpö! 


Tänä vuonna ostimme pitkään haaveissamme olleen vihreän, mahdollisimman aidon näköisen kestokuusen. Olemme kuuseen erittäin tyytyväisiä. Olin ajatellut tehdä siihen itse koristeita, mutta meitä aiemmin pitkään piinannut flunssa esti aikeeni. En jaksanut askarrella ja sitten kun voimani palasivat, en enää ehtinyt. En kuitenkaan murehdi sitä. Kuusesta tuli hieno ja tunnelmallinen meidän olemassa olevilla koristeilla, punaisilla ja hopeisilla palloilla. Kuusen koristelu oli hauskaa, meidän perheen kiva yhteinen juttu. 

 
Nyt on aika nauttia ja tunnelmoida, viettää laatuaikaa perheen kanssa. Ihanaa joulua kaikille ♡