maanantai 12. joulukuuta 2022

DIY Joululahjoja


Olen aina ajatellut joululahjojen suhteen, että ajatus on tärkein. Toisen muistamiseen ja ilahduttamiseen ei tarvita suuria summia vaan suuri sydän. Itsetehdyissä lahjoissa on sanoma: olen tehnyt tämän juuri sinua varten. Se on mielestäni erityistä ja antaa lahjalle tunnearvoa mitä ei voi rahassa mitata. 

Vinkit talteen! Haluan näyttää teille minkälaisia diy lahjoja tämä tonttu on tänä vuonna tehnyt.  Hauskaa, jos tämä postaus inspiroi sinuakin askartelemaan lahjoja rakkaillesi. 


Kauniit ja herkulliset suklaakuuset
Tarvitset: stryroksikartion, 1-2 boxia kääreellisiä suklaita, kuumaliimapyssyn. Liimaa suklaakonvehteja kiinni toisesta päästä styroksikartion ympärille. Helpointa on aloittaa liimaaminen alhaalta ylöspäin. Koristele herkkukuusen latva esim ruusukkeella. 

Näppärät sytykelastut
Voisi kai sanoa, että sytykelastujen tekemisestä on tullut meille jo jonkinlainen jouluperinne. Olemme jo useana vuotena antaneet niitä lahjaksi ja niitä on meiltä toivottu myös tänä vuonna. Sytykelastujen tekeminen on helppoa ja näin saa kätevästi vanhat kynttilänjämät hyötykäyttöön. Tarvitset: vanulappuja, servettejä, sakset sekä kynttilöitä/kynttilänjämiä. Me käytimme tänä vuonna Pentikin servettejä. Aseta vanulappujen päälle sopivan kokoiset servetinpalat, sulata kynttilät teräsastiassa esim vesihauteessa,  dippaa vanulaput kynttilämassassa pihtien avulla ja laita ne sitten leivinpaperille jähmettymään. Valmista!


Hauskat joulupukkipussit
Sain ajatuksen tehdä lapsille lahjaksi hauskoja joulupukkipusseja. Niiden tekeminen oli helppoa ja nopeaa. Pussin sisään voi laittaa esim pieniä leluja, herkkuja, tarroja. Lapset voivat myöhemmin käyttää joulupukkipusseja leikeissä tai tulevaisuudessa vaikkapa jättää sinne kirjeet joulupukille? Joulupukkipussia voisi käyttää myös joulusukkien tapaan. Minusta pienet söpöt joulupukkipussit toimivat kivasti koristeena tuomaan jouluista tunnelmaa. Ompelin joulupukkipussit käsin pehmeästä huopakankaasta. Tupsun takana on lenkki, että pussin saa halutessaan roikkumaan esim naulakkoon tai ovenkahvaan. 


Ihanat joulupukkikädet 
Selasin aiemmin pinterestiä ja siellä tuli vastaan tämä ihana idea! Tehdä söpöt joulupukkikoristeet mistä jää samalla ihana muisto meidän lapsista. Lapset painoivat kädenjälkensä saveen, sen jälkeen painoin pillillä niihin aukot, jotta koristeet saa myöhemmin helposti roikkumaan. Kun kädenjäljet olivat kuivuneet, minä maalailin niihin söpöt joulupukit, lopuksi kiinnitin kuumaliimalla tupsut. Tämä oli melko aikaavievä homma, kun teimme näitä tosiaan aika monille läheisille ja tietysti myös meillekin. Tämä oli kuitenkin kaiken vaivan arvoinen projekti. Joulupukkikäsistä jää monille rakkaillemme aika ihania muistoja lapsistamme. Mielestäni hyvin merkityksellinen lahja. 

Söpö pehmolelu
Mikä olisikaan ihanampi lahja, kuin rakkaudella tehty pehmoinen lelu tai koriste. Niinpä! Täytyy myöntää, että ensimmäisen joulupehmon tein itselleni/meille, postauksen alussa näkyneen "Kilinän", joulupukin poron. Olen selaillut Pinterestiä saadakseni inspiraatiota. Esimerkiksi hakusanoilla Felt Christmas tulee vastaan monenlaisia ideoita, jopa valmiita kaavojakin miten tehdä huopakankaasta söpöjä leluja tai koristeita. Innostuin tekemään Kilinän kaveriksi tontun ja ehkäpä joku pehmo päätyy myös kääreisiin. 


Jouluiset koristeet hamahelmistä 
Me olemme tässä vuosien varrella tehneet hamahelmistä / nabbihelmistä magneetteja, avaimenperiä, lasinalusia, juomalasin kansia, joulukuusenkoristeita, paketointikoristeita, ja korujakin. Lapset ovat käyttäneet valmiita hamahelmitöitä leikeissä ja huoneensa koristeluissa. Niistä voi keksiä vaikka mitä kivaa! Tänä vuonna olemme tehneet joulukuusenkoristeita. Täällä lisää kuvia meidän jouluisista hamahelmikoristeista ja linkki hauskoihin tonttulakkikirjaimiin.


Täällä ja täällä lisää DIY joululahjaideoita aiemmilta vuosilta. Mukavia askarteluhetkiä ja ihanaa joulun odotusta! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡