lauantai 31. lokakuuta 2020

Lokakuu 2020

Tuntuu, että lokakuu meni todella nopeasti. Minusta se on syksyllä vain hyvä asia, joulu tulee koko ajan lähemmäksi, hih. Lokakuussa tapahtui monenlaista, juhlimme Pekan synttäreitä ja myös sitä kun P-pappa täytti 80 vuotta. Nautimme ruskasta, kiipesimme Hiidenvuorelle, kävimme mökillä ja ensilumi satoi. Vietimme tyttöjen kanssa syyslomaa, pääsimme tapaamaan ihanan pienen vauvan ja sylittelemään häntä, meillä oli myös kiva leikkipäivä kavereiden kanssa ja vietimme muutenkin aikaa läheisten seurassa. 


Lokakuun alussa pääsin järjestämään ihanalle odottavalle äidille yllätysjuhlat. Hauskaa, että onnistuimme pitämään juhlat salassa! Pääsin taas tekemään suloisen vaippakakun ja hän sai meiltä muitakin lahjoja mm. vauvakirjan. Vaikka itse olen jäänyt tälläisestä yllätysjuhlasta paitsi, niin ajattelen, että toiselle järjestetyt kivat vauvajuhlat eivät ole minulta pois. Meillä lokakuu keskittyy aika paljon halloweeniin, koti koristellaan, katsellaan teemaan sopivia lastenohjelmia ja luetaan teemaan sopivia lastenkirjoja. Tytöistä on hauska pukeutua erilaisiin asuihin ja herkutella, hih. 31.10 Meillä on tapana käydä isovanhempien luona karkki vai kepponen kierroksella, tänä vuonna tytöt haluavat pukeutua noidiksi, hih.


Minusta oli hauskaa tänä vuonna yllättää tytöt hurjan hauskoilla halloweenkoreilla mikä sisälsi yllätyksiä: herkkuja, lelun, hiuspannan ja pinnin. Tytöt olivat yllätyksistä innoissaan, niiden parissa menikin tänään melkein koko aamu, hih. He halusivat ottaa uudet kurpitsakorit mukaan karkkikierrokselle, hih.  Vaikka lokakuussa halloween on aina yksi odotetuimmista jutuista, niin tänä vuonna odotimme jotain vielä enemmän... nimittäin sitä, että minusta tuli täti ja tytöt saivat ensimmäisen serkun! ♡ Odotan niin paljon sitä, että pääsen tapaamaan hänet, jo nyt niin rakkaan pikkuisen. ♡Vaikka lokakuussa meillä oli paljon kivaa tekemistä, niin harmittaa, että täällä Kouvolassa todettiin useampia koronavirustartuntoja. Myös kaupungissa mihin olimme suunnitelleet menevämme on ollut useampia tartuntoja. Sen takia jouduimme perumaan yhden kivan reissun. Josko tilanne taas vähän helpottuisi, että uskaltaisi reissailla. Vaikka korona on taas ollut mielessä ja se vähän inhottaa, niin otan marraskuun vastaan luottavaisin mielin. Ihanaa, että silloin voin aloittaa joulufiilsitelyn.Tässä vielä linkit kaikkiin lokakuun postauksiin


Lokakuu 2020

keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Inspiraatiota ja ideoita halloweeniin - Meidän koristeita ja tapoja

Minusta on hauskaa, että halloween tuo iloa syksyn pimeyteen. Syksylläkin on joku kiva juhla mitä odottaa, koska jouluun on vielä pitkä aika. 🎃Meillä halloween ei ole mikään pelottelujuhla. En pidä esim. oikeasti karmivista koristeista. Meillä halloween on kiva lastenjuhla. Lapsille halloween on yhtä merkityksellinen kuin muutkin kausijuhlat omine perinteineen ja tapoineen. He odottavat sitä innolla! Ymmärrän, että kaikki eivät halua halloweenia viettää, mutta ajattelen, että meidän juhliminen ja fiilistely ei ole muilta pois. 🎃
Meidän halloween-perinteisiin kuuluu kodin koristelu, askartelut, teemaan sopivat lastenkirjat (esim. Mauri Kunnaksen Hui kauhistus!) ja lastenohjelmat (esim. Disney+ suoratoistopalvelussa). Pukeutumiset erilaisiin asuihin, tanssiminen, leikit, ilmapallot, herkuttelu ja 31.10 karkki/keppos kierros isovanhempien luona. Lapset myös oma-aloitteisesti leikkivät halloweenia. He esimerkiksi koristelevat majan kurpitsavaloilla ja leikkivät noitia. On ihana seurata lasten iloa ja riemua. Miettiä sitä miten kivoja lapsuusmuistoja heille halloweenista jää. 🎃
Viime vuonna maalasimme vaahteranlehdistä hauskoja kummitus- ja lepakkokoristeita. Tänä vuonna sovelsimme ohjetta ja teimmekin maalatuista vaahteranlehdistä söpöjä kummitusviirejä. Helppo, kiva ja edullinen halloweenkoriste. Taapero halusi vielä maalata ylimääräisiä lehtiä ja niistä tulikin tosi hienoja! Vau! 🎃

Hurjan hauskaa halloweenia kaikille! 🎃

maanantai 26. lokakuuta 2020

Meidän syysloma

Meillä tytöillä oli viime viikolla syysloma, ei ollut eskaria eikä perhekerhoa. Oli ihanaa nauttia kiireettömistä aamuista, saimme nukkua pitkään ja olla rennosti. Pekallekin sattui lomalle onneksi kolme vapaapäivää, niin meillä oli aikaa olla myös yhdessä perheenä.Kysyimme mitä H haluaisi syyslomalla tehdä. Hän ehdotti, että tekisimme jonkun pienen reissun. Ajeltiin Lahteen Launeen perhepuistoon missä oli paljon kivaa tekemistä. Toinen toive oli ostaa pehmolelut. Molemmat tytöt valitsivat söpöt pienet kissapehmot.
Näimme V:n kummeja ja tyttöjen S -kummia. Tytöt olivat leikkimässä mammalla ja papalla sekä mummilla ja ukilla. Pääsimme lomalla myös ihastelemaan ja sylittelemään suloista pientä vauvaa! Se oli varmasti meille kaikille yksi loman kohokohdista. 


Loman aikana saimme kokea myös ensilumen (siitä lisää täällä). Harmi, että lunta tuli vähän ja se suli nopeasti pois. Lapset ottivat kuitenkin vähäisestäkin lumesta kaiken ilon irti! 


Ennen kuin loma loppui halusimme vielä viettää aikaa yhdessä, nauttia luonnosta ja retkeillä. H:n  toiveesta suuntasimme taas Hiidenvuorelle, lapsista oli hauskaa kiipeillä ja ihastella maisemia, näimme myös yhden leppäkertun. 
Koska Hiidenvuorelta lähtiessämme olimme melko lähellä mökkiä, kävimme vielä siellä katsomassa mammaa ja pappaa, saunomassa ja syömässä! Tietty myös leikittiin yhdessä. Aika kiva loman lopetus. ♡


Kaikki olimme loman tarpeessa. Oli ihanaa olla yhdessä, nähdä läheisiä, nukkua pitkään, tehdä pieniä retkiä, leikkiä, pelata, ulkoilla metsässä, mökkeillä, katsoa elokuvia, piirtää ja maalata. Meillä oli meidän näköinen kiva kiireetön loma. ♡

keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Ensilumen riemu

Pari päivää sitten tänne Kouvolaan satoi pieni hento kerros lunta, muutamassa tunnissa lumi kuitenkin katosi pihalta. Eilen lunta satoi vähän enemmän, sen verran, että pääsimme leikkimään kivoja lumileikkejä.Vaikka lunta tuli aika vähän lapset keksivät ulkona monenlaista puuhaa. Piti kaivaa esiin pulkka, lumilapiot ja kola. Oli hauskaa, kun jalanjäljet jäivät näkyviin. H alkoi heti tekemään lumipalloja, tytöt tekivät myös lumienkeleitä ja alkoivat lapiointihommiin.
Tietenkin meidän piti tehdä tämän "talven"  ensimmäinen lumiukko! Lapset ahkerasti auttoivat lumiukon pyörittelyssä ja lisäsivät sille lopuksi kädet. Minä kipaisin sisältä hakemassa lumiukolle porkkananenän ja -silmät sekä hatun.  Siitä tuli aika söpö. Kun lumiukko oli valmis tytöt halusivat sen vieressä nakertaa porkkanat välipalaksi ja se sopi oikein hyvin.


Mitä lumileikit olisivat olleet ilman pulkkailua? Hih. Vaikka lunta oli tosi vähän, pystyi nurmikolla pulkkaa vetämään. Välillä lapioitiin ja kolattiin, sitten taas pulkkailtiin. Teimme pihalle lumikasan, josta tuli myöhemmin pulkalle hyppyri. H:stä se oli tosi hauskaa, minustakin se oli kiva idea. Kävimme myös metsässä ihmettelemässä lunta, siellä näytti kauniilta, vaikka lunta olikin vähemmän kuin meidän pihalla. Tytöt löysivät pienen kuusen minkä oksille he laittoivat lumipalloja ja lehtiä koristeeksi, leikin nimi oli joulukuusen koristelu, hih. H totesi, että lumesta tulee jouluinen fiilis, niin minustakin. Kohta, kuun lopussa kun halloweenia on juhlittu, niin sitten voimmekin aloittaa joulufiilistelyn. 
tiistai 20. lokakuuta 2020

Lokakuun perhekerhokuulumiset

Lokakuussa ei ollutkaan tällä kertaa kuin vain yksi perhekerhopäivä, koska tänään, syyslomaviikolla ei ole kerhoa. Harmi, että kerhosta tulee melkein kuukauden tauko, mutta onneksi meillä on muuta kivaa tekemistä. 


On ollut ihana huomata miten V on tullut koko ajan rohkeammaksi kerhossa. Hän rupeaa iloisena leikkimään, on kiva myös katsella mitä kaverit puuhaavat, istua heidän vieressä kuuntelemassa kirjaa ja seurata hartaushetkeä.


Kerhossa oli kiva leikkiä autoilla, laskettaa niitä parkkitalon "liukumäestä", sen jälkeen laittaa ne riviin ja laskea kuinka monta autoa on. "Yssi, kassi, neejä, viisi, kuusi, see, kaa, yy". Kivoimpia oli punaiset autot. Oli myös hauska leikkiä junaradalla. 


Askartelu oli taas yksi odotetuimmista jutuista. V saa kerhossa tehdä omannäköisiä askarteluja, minä vain tarvittaessa vähän auttelen, hih. Tällä kertaa hän askarteli söpön lampaan. Saa nähdä mitä kaikkea marraskuussa kerhossa puuhataan. 


keskiviikko 14. lokakuuta 2020

Ruskaa ihastelemassa Hiidenvuorella

Kävimme Pekan kanssa ensimmäisen kerran Hiidenvuorella kesällä, kun vietimme meidän 7.hääpäivää. Ajattelimme jo silloin, että haluamme tulla tänne uudestaan syksyllä ihastelemaan ruskaa. 
Kannatti käydä! Maisema oli taas huikea ja näytti ruskan ansiosta uudenlaiselta. Tämä oli lasten ensimmäinen kerta hiidenvuorella ja hekin olivat vaikuttuneita näkemästään "vau, täältä näkee tosi kauas". 

Meillä oli kiva retki päivä, keli suosi meitä ja lapset viihtyivät ja jaksoivat! Myös meidän 2v jaksoi kulkea rappuset molempiin suuntiin. Vau! Oli hauska kiipeillä, leikkiä "majassa" ja kerätä keppejä. 

Nyt olemme nähneet nämä upeat maisemat kesällä ja syksyllä. Miltäköhän Hiidenvuorella näyttää talvella?