torstai 31. lokakuuta 2019

Meidän halloween - Kiva perhejuhla

Meillä Halloween on lastenjuhla, vaikka toki myös me aikuiset tykkäämme sitä viettää. Olemme Pekan kanssa innostuneet halloweenin juhlimisesta vasta lasten myötä, se on kiva perhejuhla. On mukavaa luoda perinteitä joista jää lapsillemme hauskoja muistoja. Tykkäämme muutenkin juhlia ja fiilistellä kaikenlaisia juhlia, vaihtelu virkistää ja ne tuovat kivaa piristystä arkeen. Pimeään syksyyn halloween sopii paremmin kuin hyvin.


Lapsista on kiva koristella kotia, pukeutua hauskoihin vaatteisiin ja asuihin. Ainakin meillä lapset näkevät halloweenjutut kivana erikoisena juttuna, ihan samalla tavalla kuin vaikka jouluna joulukoristeet ja tonttulakit. Kun olemme aina viettäneet halloweenia, se on lapsillemme samanlainen juhla kuin mitkä tahansa muutkin juhlat. On hauskaa leikkiä naamiaisia, leipoa isin kanssa ja herkutella, askarrella, viettää aikaa läheisten kanssa ja käydä isovanhempien luona karkkikierroksella.


Minä tykkään eniten koristelusta ja tunnelmoimisesta. Kurpitsakoristeet ovat lemppareitani, ne sopivat väriltään ja teemaltaan hyvin syksyyn ja ne ovat söpöjäkin. Ihanan valokurpitsan olen saanut lahjaksi äidiltäni, se on ostettu Etolasta. Meillä on myös pari punaruskeaa kurpitsalyhtyä jotka on aikoinaan ostettu Anttilasta, valkoiset kurpitsat on ostettu tänä syksynä Clas Ohlsonilta. Flying Tiger Copenhagenissa on paljon kivoja halloweenkoristeita ja sieltä olemme ostaneet mm. luurankoviirin, pillit ja kallopillimukit (mistä H tykkää juoda maitoa, hih), Lidlistä löysimme hauskan kallokassin/pussukan mitä olemme käyttäneet koristelussa.Me fiilistelemme sadonkorjuuta ja halloweenia melkein koko lokakuun, kurpitsakoristeet laitoimme jo kuun alussa, mutta varsinaisia halloweenkoristeita esim luurankojuttuja laitoimme vasta myöhemmin. Meillä juhlinta keskittyy lokakuun loppuun ja tähän 31. päivään. H on niin iloinen, sillä hän on todella paljon odottanut halloweenin juhlimista, hän on saanut myös V:n innostumaan, meillä on tiedossa kiva ja vauhdikas päivä.
Tytöt askartelivat tänä vuonna mamman kanssa söpöt kurpitsat ja ihanat halloweenkruunut. Minä maalasin tyttöjen kanssa vaahteranlehtiä kummituksiksi ja lepakoiksi, niistä tuli aika kivoja. Pekka on taas tuttuun tapaan leiponut/tuunannut upeita halloweenherkkuja. Meillä halloween ei ole mikään pelottelujuhla, vaan hauska tapa juhlia yhdessä syksyä. Halloweenia voi mielestäni juhlia ja fiilistellä monella tavalla, kukin omalla tyylillään.Haluan toivottaa teille hurjan hauskaa ja herkullista halloweenia! Nyt hassutellaan, pyhäinpäiväksi rauhoitutaan muistelemaan edesmenneitä rakkaita, sytytetään kynttilöitä ja käydään haudoilla. Minulle halloween ja pyhäinpäivä ovat kaksi täysin eri asiaa ja niin se pitää ollakin. Tänään kuitenkin juhlitaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡