maanantai 7. lokakuuta 2019

Neuvolakuulumisia -1v 3kk

Meidän pikkuinen on jo 1v 3kk ikäinen. Miten nopeasti kuukaudet menevätkään, vastahan hän täytti vuoden? Tosiaan lokakuun alussa kävimme pitkästä aikaa taas neuvolassa kertomassa mitä meille kuuluu ja katsomassa miten V on kasvanut.


Menimme hyvillä mielin neuvolaan, koska meillä ei ole mitään syytä miksi V:n kohdalla tarvitsisi huolestua. Hän syö hyvin, nukkuu ihan ok ja muutenkin hän voi hyvin. Hän oppi kävelemään 10kk ikäisenä ja nyt jo juoksee, sanoja tulee paljon ja osaa hän tehdä tornejakin ja hänellä on tarkka pinsettiote. Neuvolassa palikkalaatikko kiinnosti erityisen paljon ja leikkivasara, hih.


Sai V yhden rokotteenkin, joka kuuluu rokotusohjelmaan, hän otti rokotteen hienosti. Vähän harmitti, niin kuin asiaan kuuluu, mutta halit ja silittelyt riitti lohdutukseksi. Ihana ja reipas pieni tyttö. V on 79 cm pitkä ja painaa 12.740 kg. päänympärys 47.4 cm, iho hyvä, kuulo hyvä. Terveydenhoitaja ihasteli miten suloinen V on ja totesi kaiken olevan hyvin. Seuraava neuvolapäivä onkin sitten tammikuussa kun V on 1v 6kk ikäinen.


Nämä kolme kuukautta ovat menneet todella nopeasti. V on vauhdikas taapero, joka tykkää tanssia, riehua, juosta, kiipeillä ja aukoa ovia. Uusia sanojakin on tullut mm. pomppii ja kauppaan. Hän osaa matkia hauvan, leijonan, apinan ja possun ääniä. V tykkää katsella telkusta Pipsa possua ja lastenlauluvideoita, lempikirjoja on sanakirja, eläinkirja sekä Muumi- ja Puppe -kirjat. Hän on voimakastahtoinen pieni tyttö. Tahtoa löytyy koko ajan enemmän ja enemmän, meille ei jää epäselväksi jos häntä suututtaa, kiukuttaa, turhauttaa tai harmittaa jokin. Samalla hän myös näyttää muitakin tunteitaan selvemmin esim kun hän hymyilee ja nauraa, on iloinen ja hihkuu, hän tykkää halia ja antaa pusuja. Ihana pieni kulta, meille niin rakas ja tärkeä.


Kiitos Pekka, kun viimeistelit tämän luonnoksissa olleen neuvolakuulumisia -postaukseni, niin sain nyt julkaistua, vaikka en oikeaa kättäni pystykään tällä hetkellä käyttämään jännetulehduksen/rasituksen takia.

2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi ♡