tiistai 31. lokakuuta 2017

Halloween

Nyt on taas se aika vuodesta kun vietetään Halloweenia. Harmi, että tätä hauskaa juhlaa ei vietetty Suomessa vielä silloin kun itse olin lapsi, mutta onneksi tämän Suomessa melko uuden perinteen voi opettaa omalle lapselle. Me tykkäämme juhlia kaikkia erilaisia juhlapyhiä ja sesonkeja, kodin koristelu ja pukeminen juhla-asuun on meistä hauskaa, eikä ollenkaan työlästä. Tänä vuonna laitoimme koristeet jo melkein kaksi viikkoa sitten. Kun kerta laitamme paljon koristeita, on ne kiva laittaa ajoissa, silloin niistä on enemmän iloa. Itse ainakin pääsen paremmin juhlafiilikseen kun kotona on koristeltu. Yritin googletella, että milloin Halloweenia Suomessa yleensä vietetään, niin vastaan tuli neljä vai viisi eri päivää, joten menin hämilleni. Siksi me olemme aina juhlineet halloweenia 31.10, niin kuin jenkkilässä. Helmi on käynyt karkkikierroksella isovanhemmilla ja olemme herkutelleet halloween herkuilla.

Suurin osa koristeista on ollut meillä jo useamman vuoden, minusta Flying Tigerissa on paljon kivoja halloween koristeita mm. nämä meilläkin näkyvät kurpitsa- ja lepakkoviirit ovat sieltä. Nuo hauskat, suuret kurpitsapallot ostettiin Cittarista. Kesällä meille muutti tuo kaunis String Pocket hylly, jonka sisältöä on kiva vaihdella sesonkien ja fiiliksen mukaan. Nuo kurpitsalyhdyt ostin vuosia sitten Anttilan alesta ja tuo suloinen kummituslamppu on A Little Lovely Companyn ja niitä saa erilaisista lastentarvikkeisiin ja -sisustukseen erikoistuneista kaupoista. Tuo muovinen kurpitsakoriste on ostettu jokunen vuosi sitten Tokmannilta. Meillä halloween koristeet ja yleensä muutkin koristeet ovat lähinnä olohuoneessa/keitiö-ruokailutilassa, toki joskus teemme poikkeuksia hih.

Tänä  vuonna herkuttelimme Pekan tekemällä hämiskakulla ja hurjan hauskoilla kummitusmuffinsseilla. Ostimme myös halloween aiheisia namusia Lidlistä hih. Helmi kävi isovanhemmillaan ja minun isovanhemmillani karkkikierroksella ja sai tuttuun tapaan muhkean saaliin, hih. Helmillä oli halloween asunaan viimevuotinen H&M:ltä ostettu luurankohuppari ja -housut. Ostimme Flying Tigerista luurankokäsipussin, johon karssut sai hyvin jemmaan. Helmi on ahkerasti pitänyt päässään myös noita aiemmin nähtyjä kissankorvia, jotka nekin H&M:ltä ostettu. Ne ovat olleet melkein joka päivä leikeissä mukana. Ahkerasti on myös leikitty vanhempieni Helmille ostamalla lepakkotaskulampulla sekä Tiimarista ostamallamme kissatikkupallolla. (Kyllä, täällä Kouvolassa on Tiimari). Haluatko tietää minkälainen Halloween meillä oli viime vuonna? Täältä pääset näkemään vuoden takaisen Halloween postauksen.


Toivottavasti teilläkin on ollut hurjan hauska halloween 2017 ♡

torstai 26. lokakuuta 2017

Kansallismuseossa

Tänään ajelimme räntäsateessa Helsinkiin päämäränämme oli Kansallismuseo. Siitä oli todella kauan aikaa, kun olin viimeksi käynyt kyseisessä museossa ja Pekka ei muista edellistä käyntiään, eli siitäkin on jo vuosia, Helmille tämä oli ensimmäinen kerta Kansallismuseossa. Oli mukava kiertää näyttely, vaikka se olikin melko vauhdikasta tämän meidän tyttösen kanssa. Siksi kiersimmekin näyttelyn kahteen kertaan, jotta saimme siitä enemmän irti. Olen aina ollut kiinnostunut historiasta ja taiteesta, joten tämä näyttely oli mieleeni. Oli mukava perehtyä maamme historiaan, upeisiin esineisiin keski-ajalta 1800-luvulle. Monet huonekalut ja astiat olivat koristeellisia ja todella kauniita, näytillä oli paljon maalauksia mielenkiintoisista henkilöistä. Helmiä kiinnosti eniten jäljitelmät erilaisista huoneista menneisyydestä, hän uteliaasti kyselikin "Mikä tuo on? Mikä tämä on?". Helmi ihasteli vanhoja karttoja ja piirroksia linnoista.

Mielestäni Kansallismuseon yläkerrassa oleva Vintti oli mahtava paikka. Lapsille suunnattu huone oli täynnä mielenkiintoisia juttuja, jotka leikinvarjolla opettivat historiasta. Helmi meni ensimmäiseksi "nukkekodin" luokse, jossa asusteli puisia eläimiä. Oli kiva leikkiä eläimillä ja ihastella "vanhaa taloa", pirttiä. Seuraavaksi Helmi huomasi vieressään olevan palikkalaatikon ja rupesi rakentamaan talon viereen tornia. 


Sitten piti kokeilla talonrakentamista. Helmi tarttui tuumasta toimeen ja rupesi rakentamaan linnaa yhdessä muiden lasten kanssa. Siitä tuli hieno! Helmi olisi kovasti halunnut pitää rakennuskypärää päässään, mutta valitettavasti se oli liian iso, eikä oikein tahtonut pysyä päässä. Sen jälkeen leikittiin kotileikkiä, jossa oli astioita eri aikakausilta ja Helmiä viehättivät eniten 70-luvun muoviastiat. Hän kattoi pöydän ja me Pekan kanssa saimme nautiskella herkuista. Sitten kävimme vielä ihastelemassa ja silittämässä heppaa ja jatkoimme matkaamme. Helmillä oli ollut Vintissä niin kivaa, että ei olisi millään halunnut lähteä. 
Helsingissä oli todella märkä keli, niin emme viitsineet lähteä kiertelemään, otimme muutamat kuvat Kansallismuseon edustalla ja muutamat kuvat eduskuntatalon liepeillä muistoksi reissustamme ja sitten kiiruhdimme autolle räntäsateelta suojaan. Ikeasta teimme muutamia ostoksia mm. lahjapaperirullia, muutamat ihanat "neulos"astiat, harmaan pussikalanakasetin sekä viherkasveja. Mamma (äitini) oli antanut Helmille mukaan vähän reissurahaa ja Helmi valitsi itselleen muutaman lelun: pandan, hauvan ja jalkapallon. Meillä oli mukava päivä pääkaupunkiseudulla. Oli ihana tulla kotiin kauniiseen lumiseen maisemaan Helsingin räntäsateen jälkeen. Toivottavasti lumet pysyisivät mahdollisimman pitkään täällä Kouvolassa.


maanantai 23. lokakuuta 2017

Ensilumi

Ensilumi on syksyn tai talven ensimmäinen maahan satanut lumikerros. Ilmatieteen laitoksen mukaan ensilumi on satanut silloin, kun aamukahdeksalta säähavaintoasemalla havaitaan maassa vähintään yksi cm lunta. Itse miellän ensilumen sataneeksi silloin, kun maa on valkoinen ja lunta on satanut. Ja tänään täällä Kouvolassa meidän pihalla oli valkoista märkää lunta, ihan vähän vain, mutta oli kuitenkin! Menimme ulos fiilistelemään valkoista maata ja toivottiin, että lunta sataisi lisää. Valitettavasti (niin kuin osasimme odottaa) melkein kaikki lumet on jo sulanut pois meidän pihalta, mutta aamulla oli nähtävästi pieni valkoinen lumikerros. Lunta lisää kiitos, me odotetaan jo talvea, sitä, että pääsemme pulkkailemaan ja tekemään lumiukkoja!