tiistai 31. lokakuuta 2023

Lokakuun kivoimpia juttuja

Kiitos lokakuu ja spooky season monista kivoista hetkistä. Mieleen jäi erityisesti kaunis ruska, ulkoilu Hiidenvuorella, erilaiset askartelut, meidän reissu Tampereelle, Pekan ja lasten serkun synttärit, V:n 5v heiluva hammas sekä tietysti monenlaiset hauskat halloweenjutut ja hetket läheisten kanssa. Tässä vielä tarkemmin lokakuun kivoimpia juttuja:


Halloweenkoristeet
Oi että miten hauskaa oli, kun lokakuun alussa pääsimme koristelemaan meidän kotia halloweenia varten. Halloween on yksi meidän perheen lemppari juhlista. Fiilistelemme halloweenia aina koko lokakuun. Tänä vuonna uusia koristeita meidän kodissa ovat olleet mm. pehmoiset kurpitsat, Jack Skellington pehmolelut, lepakkopehmolelu, halloweenlaskuri sekä mustakissamuki.
 

Ruska
Se on joka vuosi yhtä ihmeellistä, kun puut vaihtavat väriä. Ruska on niin kaunis ilmiö mikä ihastuttaa aina, niin nytkin. Voi miten paljon nautin syksyn väriloistosta. 


Halloweenaskartelut
Tänä vuonna askartelin monenlaista, yksin ja yhdessä lasten kanssa: ompelin halloweennoita Helkan, Mikki-lepakoita, Mikki-Frankestainin ja yhden Mikki-kummituksenkin. Askartelin Maileg Hiirille halloweenasut huopakankaasta, kummituksia siivousliinoista ja lasten kanssa maitopurkeista söpöt kummitustalot. Maalasimme lehtiä ja teimme niistä viirejä. Muovailimme savesta miniatyyrikoristeita. Piirsimme ja maalasimme monenlaista.


Reissu Tampereelle
Yksi lokakuu kohokohdista oli ehdottomasti meidän kiva ja vauhdikas reissu Tampereelle. Sitä muistelemme hymyssä suin varmasti pitkään. Otimme varaslähdön syyslomaan, lähdimme matkaan H:n koulun ja Pekan töiden jälkeen. Illalla hotellilla söimme, herkuttelimme, kävimme uimassa, katselimme telkkaria ja ihastelimme maisemia. Lapset rakensivat huoneeseen majan. Seuraavana päivänä kävimme leikkimässä Pikku Kakkosen puistossa, ostoksilla Tallipihan suklaapuodissa ja huvittelemassa Särkänniemen Karmivassa Karnevaalissa. Kiitos Tampere monista kivoista jutuista. 

Karmiva Karnevaali 
Yksi meidän perheen haaveista toteutui, kun pääsimme Tampereelle fiilistelemään Särkänniemen koko perheelle sopivaa Karmivaa Karnevaalia. Näimme erilaisia klovneja tekemässä temppuja ja tervehtimässä, kalloja kukkaistutuksissa, erilaisia värikkäitä pinjatoja ja luurankoja. Kaiuttimista kuului sopivan karmivaa musiikkia ja pahisnaurua, myös iloista karnevaalimusiikkia. Huvipuistoa kiertänyt tanssiva kulkue oli hieno ja pieniä se kiinnosti kovasti. H 8v oli rohkea ja ennen kotiinlähtöä halusi käydä Zombie Zonella katsomassa zombeja ja oli siitä innoissaan. Lapset saivat ostaa muistot reissusta, he ostivat söpöt halloweenaiheiset pehmolelut, iso kiitos mammalle ja papalle, lelut olivat heidän sponsoroimat. Kaupassa oli söpöjen pehmolelujen lisäksi monenlaisia hauskoja ja hurjia halloweenkoristeita sekä asusteita. Minä olisin halunnut ostaa istutuksissa näkyviä värikkäitä kalloja, mutta sellaisia ei ollut myynnissä.


Lasten halloweenjuhlat
Tyttöjen toiveesta järjestimme hurjan hauskat halloweenjuhlat muutamille lasten kavereille. Jännitimme tuleeko juhliin kukaan syyslomalla, mutta onneksi melkein kaikki pääsivät paikalle. Kerrankin maanantaista tuli superhauska päivä, heh.  Juhlissa lapset diskoilivat, katselivat freeze dance videoita ja liikkuvat niiden tahdissa, herkuttelivat, heittelivät ilmapalloja, värittivät kurpitsavärityskuvia, nappasivat noidanpadasta omat pienet hämähäkit ja leikkivät. Meillä oli kivat ja vauhdikkaat juhlat! Kiitos mamma ja Pekka monista teemaan sopivista herkuista ja mummi ja ukki hurjan kivoista lasten halloweenvaatteista. 


Retki Hiidenvuorelle 
Syyslomalla Pekan vapaapäivänä teimme retken Iittiin Hiidenvuorelle. Ihastelimme maisemia ja söimme vähän eväitä. Voi miten kaunista siellä olikaan. 


Hiiritalon halloween
Paljon onnea 1-vuotias hiiritalo! Tiesitkö, että tämä meidän hiiritalo otettiin tähän käyttötarkoitukseen Maileg hiirien kodiksi ensimmäisen kerran lokakuussa 2022? Ensimmäinen teema hiiritaloon on siis ollut halloween. Hiiritalossa on nähty vuoden aikana erilaisia ihania juhlia/teemoja sekä monenlaisia itsetehtyjä koristeita. Tältä näyttää hiiritalon halloween 2023. 


Ensilumi
No onko tullut joulu, nyt halloweenin keskelle? Hehe. Ensilumi satoi tänne Kouvolaan 30.10. Lunta tuli niin vähän, että ei edes nurmikko peittynyt, mutta voi sitä lasten iloa ja riemua. "Lunta,  lunta, vau!" Tulisipa pian lisää lunta, lumi toisi mukanaan niin paljon iloa ja valoa. 


Halloweenkoriste lapsuudestani
Mökiltä löytyi minun vanha halloweenkoriste 2000-luvun alusta. Aika raju, mutta pakkohan se oli kotiin tuoda. H ihastui siihen täysin ja se onkin ollut hänen huoneessaan koristeena.


Halloween
Lokakuu on niin kiva päättää halloweenia juhlien. Saimme lasten isovanhemmat ja S kummin meille kylään. Pekka oli tehnyt vaikka mitä herkkuja. Lapset leikkivät ilmapalloilla ja tanssivat, pukeuduimme ja hassuttelimme sekä tietysti myös herkuttelimme. Tällä kertaa emme tehneetkään perinteistä halloweenkarkkikierrosta isovanhemmille, vaan kutsuimmekin isovanhemmat meille herkuttelemaan. Olipa meillä kiva ja vauhdikas päivä, hurjan hauska halloween.

Lokakuu on yksi minun lempparikuukausista. Tälläkin kertaa nautin siitä niin hyvin kuin pystyin. Tässä lopuksi vielä linkit kaikkiin lokakuun postauksiin: 🧡🍂Lokakuun kivoimpia juttuja 

maanantai 30. lokakuuta 2023

Ensilumen riemua

Voi sitä iloa ja riemua, kun avasimme aamulla kaihtimet ja näimme ulkona lunta! Lapset juoksivat kaikista ikkunoista katsomaan miltä maisema näyttää. V alkoi heti laulamaan joululauluja. Minäkin mietin "no onkos tullut joulu, nyt halloweenin keskelle", heh. 


Lunta tuli niin vähän, että ei edes nurmikko peittynyt. Silti tuli niin kauniin ja raikkaan näköistä. Lapset saivat tehtyä lumipalloja ja H teki pihalle oman pienen lumimarsun. Siitä tuli söpö. Harmi, että oli silloin jo niin pimeää, että sitä ei tullut kuvattua. Toivottavasti saisimme lunta pian lisää. Lumi tuo ympärilleen niin paljon iloa ja valoa. ♡

lauantai 28. lokakuuta 2023

Meidän halloweenkoti

Meidän halloweenkodissa pätee sanonta more is more, heh. Ymmärrän, että se ei ole kaikkien mieleen, mutta meitä runsas koristelu ilahduttaa. Lokakuussa meidän koti muuttuu aina söpöksi kurpitsa-kummitustaloksi. Minun lemppari halloweenvärit ovat oranssi ja musta.


Varsinkin lasten mielestä koristelu on tärkeää ja tuo paljon iloa. Lapset saavatkin itse päättää mm mitä koristeita he haluavat omiin huoneisiinsa. Me myös yhdessä askartelemme koristeita itse.


Halloween tuo niin paljon iloa syksyyn ja me tosiaan otamme siitä kaiken ilon irti. Koristelemalla, askartelemalla ja herkuttelemalla. On muutamia ostoksiakin tehty. 


Tilasin Disney shop eu:sta meille pitkään haaveilemani halloweenlaskurin. Koko perhe tykkää siitä, samoin kuin näistä The Night before christmas Jack Skellington pehmoista. 


Ostin Flying Tigerista hurjan hauskan kissamukin, pehmeän lepakkotyynyn ja  violetin sekä mustan noidanpadan.


Yksi meidän halloweenkodin kohokohdista on ehdottomasti tämä hurjan söpö hiiritalo. Tiesitkö, että tämä meidän hiiritalo otettiin tähän käyttötarkoitukseen Maileg hiirien kodiksi ensimmäisen kerran lokakuussa 2022? Ensimmäinen teema hiiritaloon on siis ollut halloween. Hiiritalossa on nähty vuoden aikana erilaisia juhlia/teemoja sekä monenlaisia itsetehtyjä koristeita. Vaikka hiiritalo on ollut meillä tällä tapaa käytössä, vaihtuvine teemoineen vuoden, on nukkekoti paljon vanhempi. Sen on tehnyt minulle rakas pappani (äitini isä) 90-luvulla. Nukkekodillla on minulle paljon tunnearvoa. Ihanaa, että nyt siitä jää myös omille lapsilleni kivoja lapsuusmuistoja.


Meidän halloweenkodissa on nähty ja syöty monenlaisia halloweenherkkuja. Saa nähdä mitä muuta me vielä keksitään. 

Meillä oikeastaan kaikkiin juhliin kuuluu ilmapallot, niin myös halloweeniin ja voi että miten paljon iloa niistä on ollut. 

Täytyy sanoa, että kun lokakuu loppuu ja on aika korjata nämä hauskat halloweenkoristeet pois, niin kyllä varmaan aluksi meidän koti tuntuu tyhjältä ja tylsältä. Mutta ei onneksi kauaa, sillä joulu lähestyy, heh. Hauskaa halloweenin aikaa kaikille ♡

tiistai 24. lokakuuta 2023

Jokainen voi tehdä halloweenista omannäköisen, juuri sellaisen kuin haluaa

Jokainen voi tehdä halloweenista omannäköisen. Juuri sellaisen kuin itse haluaa. Toinen tykkää vain kurpitsoista, toinen tykkää kauhusta ja toinen taas monenlaisista leikkisistä koristeista. Meidän perheessäkin mielipiteet halloweenkoristeista vähän vaihtelevat ja siksi jokainen saa toteuttaa halloweenia omalla tavallaan. Minä tykkään monenlaisista halloweenkoristeista, minun lemppari halloweenvärit ovat musta ja oranssi, kaikki syksyiset sävyt. Meidän kotoa ei kuitenkaan kauhua, verta eikä oikeasti pelottavia juttuja löydy. Sellaisista koristeista en tykkää yhtään. H ja V saivat itse päättää minkälaisia koristeita huoneeseensa haluavat. 


H tykkää perinteisistä halloweenväreistä mustasta, violetista ja oranssista, koristeiden suhteen mm. kurpitsoista ja hämähäkeistä. Hän tykkää omasta Pluto halloweenpehmosta sekä tekemistäni Disney halloweenkoristeista. Tänä vuonna hän on pukeutui koulun halloweenjuhliin piruksi ja tykännyt mm tästä minun vanhasta piru halloweenkoristeesta, se on peräisin 2000-luvun alusta, n 20 vuoden takaa. Pirujutut eivät ole minun mieleen, mutta minusta on hauskaa, että H:llä on oma halloweentyyli. HV halusi ehdottomasti huoneeseensa hempeän halloweenin. Hänen huoneeseen päätyi vaaleanpunaisia ja violetteja halloweenkoristeita ripauksella oranssia, hih. Mm maalaamani hempeä lehtiviiri, ompelemani vaaleanpunainen kurpitsatyyny ja valkoinen Mikki-kummitus, violetti noidanpata, virkkaamaan oranssi Minni-kurpitsa, maalamani vaaleanpunainen kurpitsa sekä söpö mummin ja ukin ostama Sylvanian famielies kummitustalo. Vaaleanpunaisia halloweenkoristeita en esim olohuoneeseen haluaisi, mutta minusta on ollut aivan ihanaa toteuttaa V:n toive söpöstä hempeästä halloweenista hänen omassa huoneessaan. V tykkää pukeutua noidaksi, hämähäkki- tai kurpitsaprinsessaksi. Miksi yksisarvinen on halloweenkuvassa? No siksi, kun V sai sen ensimmäisenä halloweeninaan 2018 mammalta ja papalta lahjaksi, ollessaan vain muutaman kuukauden ikäinen. Se on kulkenut V:n matkassa vauvasta asti. 

Poitsusta ei vielä oikein tiedä minkälainen halloweentyyli hänelle muodostuu. Hän on kuitenkin tykännyt tekemästäni pehmokurpitsasta, mamman antamasta muovikurpitsasta ja foliopallosta, meidän lepakkotyynystä, Disney halloweenpehmostaan sekä minun hauskoista Jack Skellington pehmoleluista (niistä kyllä tykkää meillä koko perhe). Toistaiseksi hän on ihmetellyt ja ihastellut meidän kaikkia halloweenkoristeita. Hiiritalo kiinnostaa, välillä hän menee viltin alle ja pitää kummitusääniä "huu uu huu u". Hän mielellään pukeutuu söpöön kummituspaitaansa ja luurankovaatteisiin aina kun ne sattuvat olemaan puhtaina. 


maanantai 23. lokakuuta 2023

Hurjan hauskat lasten halloweenjuhlat

Tyttöjen toiveesta järjestimme hurjan hauskat halloweenjuhlat muutamille lasten kavereille. Jännitimme tuleeko juhliin kukaan syyslomalla, mutta onneksi melkein kaikki pääsivät paikalle. Kerrankin maanantaista tuli superhauska päivä, heh. 


Voi että miten hienoja asuja ja vaatteita kaikilla juhlijoilla oli ja mikä tärkeintä: kaikilla oli iloinen mieli. Herkut maistuivat kaikille, hyvä niin. Iso kiitos mammalle (äidilleni), hän oli käynyt H:n kanssa halloweenostoksilla, ostanut juhliin sipsejä, karkkeja ja koristeeksi hämähäkkejä ja foliopallot. Kaikenlisäksi hän leipoi juhliin mokkapaloja ja tuunasi hauskat hämähäkkipiparit, hän myös huomioi allergiset ja teki heille omat versiot. Vau! Kiitos. Tiedän miten kovasti myös äitini tykkää juhlien järjestämisestä ja leipomisesta, oli mukavaa, kun hän halusi osallistua järjestelyihin.
Pekka teki juhliin muumionakkeja ja lisäsi viinirypäleille hassut sokerisilmät. Ostimme juhliin myös poppareita, vesimelonia ja mehua.  Pilkoin vesimelonin palat halloweenpiparkakkumuoteilla lepakon, kummituksen ja kurpitsan muotoisiksi. Pekka puhalsi juhliin ilmapalloja koristeeksi, minä lisäilin vähän "hämähäkinseittiä". Meidän ei kauheasti tarvinut juhlia varten koristella, sillä meillä on lokakuun alusta asti ollut muutenkin paljon halloweenkoristeita esillä. 
Iso kiitos mummille ja ukille (Pekan vanhemmille) lasten upeista halloweenvaatteista. Aivan ihanat, juuri heidän näköiset vaatteet. Oli selvää, että lapset halusivat pukea ne juhliin. Uskon, että he haluavat pukeutua niihin aina kun ne sattuvat olemaan puhtaana. Kiitos myös muista ihanista vaatteista.
Juhlissa lapset diskoilivat, katselivat freeze dance videoita ja liikkuvat niiden tahdissa, herkuttelivat, heittelivät ilmapalloja, värittivät kurpitsavärityskuvia, nappasivat noidanpadasta omat pienet hämähäkit ja leikkivät. Meillä oli kivat, mutta vauhdikkaat juhlat, tiedän jo nyt, että huomenna minulla on lepopäivä, heh. 


torstai 19. lokakuuta 2023

Otimme varaslähdön syyslomaan, kun teimme pienen reissun Tampereelle

Me otimme varaslähdön syyslomaan, kun teimme alkuviikosta pienen reissun Tampereelle. Näimme matkalla auton ikkunoista hevosia aitauksissa, hanhia ja kauriita pelloilla, lintuauran taivaalla, mustia sarvekkaita lehmiä, koiria pihalla, söpöjä pieniä poneja aitauksessa, sekä viimeiseksi ketun juoksemassa tien yli. Näimme paljon kaunista ruskamaisemaa, väriä vaihtaneita puita, metsää, vesistöä ja peltoja sekä kauniin auringonlaskun. Takapenkiltä kuului monta kertaa "vau". Sitä ei koskaan tiedä mitä edessään näkee, kun muistaa pitää silmät auki, heh. Tällä automatkalla näimme kyllä erityisen paljon kaikkea hienoa. 

Pääsimme lähtemään reissuun vasta H:n koulun ja Pekan töiden jälkeen. Ensimmäisenä reissupäivänä, tai oikeastaan iltana söimme, löhöilimme ja herkuttelimme hotellilla. Lapset rakentivat huoneeseen majan ja kävimme leikkimässä vesileikkejä hotellin uima-altaalla. Allasalueella oli lastenallas, syväuima-allas sekä poreallas. Ennen unia lapset vielä kylpivät hotellihuoneen omassa ammeessa. Yövyimme sokos hotel Ilveksessä. 
Halusimme yöpyä Ilveksessä, koska siinä lähellä sijaitsee Pikku Kakkosen puisto. Sinne suuntasimmekin toisena reissupäivänä heti aamupalan jälkeen leikkimään. 

Oli aika käydä luovuttamassa hotellihuone ja mennä meidän seuraavaan kohteeseen: ihastuttavalle Tallipihalle. Tallipiha on meille aina pakollinen käyntikohde Tampereella, siellä on niin tunnelmallista, ihania puoteja ja söpöjä eläimiä. Olemme usein tehneet ostoksia Tallipihan puodissa, mutta tällä kertaa tutustuimmekin Suklaapuodin tarjontaan. Vau miten ihana puoti se olikaan. Hyllyt notkuivat toistaan upeampia suklaa ja -herkkuluomuksia. Olisimme voineet ostaa sieltä vaikka mitä, mutta tällä kertaa päätimme ostaa söpöjä halloweenherkkuja.

Ihastelimme tallipihan kaunista ympäristöä, lapset leikkivät leikkipuistossa, katselimme aitauksissa olevia ponia ja lampaita, voi miten söpöjä ne olivatkaan. Kesällä alueella olisi ollut myös kanoja, mutta ne olivat lähteneet viettämään talvea maatilalle. Tallipihalta suuntasimme suoraan meidän the retkikohteeseen eli Särkänniemen Karmivaan Karnevaaliin. Voi että miten iloisia olimme, sillä olimme odottaneet tätä elämystä kesästä asti. Oli hauskaa päästä fiilistelemään hurjan hauskaa karnevaalitunnelma sirkus ja Dia De Los Muertos hengessä. Lasten mielestä tietysti kaikista kivointa oli käydä isin kanssa monissa hauskoissa huvipuistolaitteissa. Hurjan hauskan päivän jälkeen suuntasimme kotia kohti monien kivojen muistojen, kuvien ja tuliaisten kera. 


Tein Karmivasta Karnevaalista oman postauksen, täältä löytyy Karmiva Karnevaali 2023 meidän silmin. Kiitos Tampere! 

Perjantaina meillä täällä Kouvolassa alkaa syysloma, saa nähdä mitä kaikkea kivaa keksitään!