tiistai 31. lokakuuta 2023

Lokakuun kivoimpia juttuja

Kiitos lokakuu ja spooky season monista kivoista hetkistä. Mieleen jäi erityisesti kaunis ruska, ulkoilu Hiidenvuorella, erilaiset askartelut, meidän reissu Tampereelle, Pekan ja lasten serkun synttärit, V:n 5v heiluva hammas sekä tietysti monenlaiset hauskat halloweenjutut ja hetket läheisten kanssa. Tässä vielä tarkemmin lokakuun kivoimpia juttuja:


Halloweenkoristeet
Oi että miten hauskaa oli, kun lokakuun alussa pääsimme koristelemaan meidän kotia halloweenia varten. Halloween on yksi meidän perheen lemppari juhlista. Fiilistelemme halloweenia aina koko lokakuun. Tänä vuonna uusia koristeita meidän kodissa ovat olleet mm. pehmoiset kurpitsat, Jack Skellington pehmolelut, lepakkopehmolelu, halloweenlaskuri sekä mustakissamuki.
 

Ruska
Se on joka vuosi yhtä ihmeellistä, kun puut vaihtavat väriä. Ruska on niin kaunis ilmiö mikä ihastuttaa aina, niin nytkin. Voi miten paljon nautin syksyn väriloistosta. 


Halloweenaskartelut
Tänä vuonna askartelin monenlaista, yksin ja yhdessä lasten kanssa: ompelin halloweennoita Helkan, Mikki-lepakoita, Mikki-Frankestainin ja yhden Mikki-kummituksenkin. Askartelin Maileg Hiirille halloweenasut huopakankaasta, kummituksia siivousliinoista ja lasten kanssa maitopurkeista söpöt kummitustalot. Maalasimme lehtiä ja teimme niistä viirejä. Muovailimme savesta miniatyyrikoristeita. Piirsimme ja maalasimme monenlaista.


Reissu Tampereelle
Yksi lokakuu kohokohdista oli ehdottomasti meidän kiva ja vauhdikas reissu Tampereelle. Sitä muistelemme hymyssä suin varmasti pitkään. Otimme varaslähdön syyslomaan, lähdimme matkaan H:n koulun ja Pekan töiden jälkeen. Illalla hotellilla söimme, herkuttelimme, kävimme uimassa, katselimme telkkaria ja ihastelimme maisemia. Lapset rakensivat huoneeseen majan. Seuraavana päivänä kävimme leikkimässä Pikku Kakkosen puistossa, ostoksilla Tallipihan suklaapuodissa ja huvittelemassa Särkänniemen Karmivassa Karnevaalissa. Kiitos Tampere monista kivoista jutuista. 

Karmiva Karnevaali 
Yksi meidän perheen haaveista toteutui, kun pääsimme Tampereelle fiilistelemään Särkänniemen koko perheelle sopivaa Karmivaa Karnevaalia. Näimme erilaisia klovneja tekemässä temppuja ja tervehtimässä, kalloja kukkaistutuksissa, erilaisia värikkäitä pinjatoja ja luurankoja. Kaiuttimista kuului sopivan karmivaa musiikkia ja pahisnaurua, myös iloista karnevaalimusiikkia. Huvipuistoa kiertänyt tanssiva kulkue oli hieno ja pieniä se kiinnosti kovasti. H 8v oli rohkea ja ennen kotiinlähtöä halusi käydä Zombie Zonella katsomassa zombeja ja oli siitä innoissaan. Lapset saivat ostaa muistot reissusta, he ostivat söpöt halloweenaiheiset pehmolelut, iso kiitos mammalle ja papalle, lelut olivat heidän sponsoroimat. Kaupassa oli söpöjen pehmolelujen lisäksi monenlaisia hauskoja ja hurjia halloweenkoristeita sekä asusteita. Minä olisin halunnut ostaa istutuksissa näkyviä värikkäitä kalloja, mutta sellaisia ei ollut myynnissä.


Lasten halloweenjuhlat
Tyttöjen toiveesta järjestimme hurjan hauskat halloweenjuhlat muutamille lasten kavereille. Jännitimme tuleeko juhliin kukaan syyslomalla, mutta onneksi melkein kaikki pääsivät paikalle. Kerrankin maanantaista tuli superhauska päivä, heh.  Juhlissa lapset diskoilivat, katselivat freeze dance videoita ja liikkuvat niiden tahdissa, herkuttelivat, heittelivät ilmapalloja, värittivät kurpitsavärityskuvia, nappasivat noidanpadasta omat pienet hämähäkit ja leikkivät. Meillä oli kivat ja vauhdikkaat juhlat! Kiitos mamma ja Pekka monista teemaan sopivista herkuista ja mummi ja ukki hurjan kivoista lasten halloweenvaatteista. 


Retki Hiidenvuorelle 
Syyslomalla Pekan vapaapäivänä teimme retken Iittiin Hiidenvuorelle. Ihastelimme maisemia ja söimme vähän eväitä. Voi miten kaunista siellä olikaan. 


Hiiritalon halloween
Paljon onnea 1-vuotias hiiritalo! Tiesitkö, että tämä meidän hiiritalo otettiin tähän käyttötarkoitukseen Maileg hiirien kodiksi ensimmäisen kerran lokakuussa 2022? Ensimmäinen teema hiiritaloon on siis ollut halloween. Hiiritalossa on nähty vuoden aikana erilaisia ihania juhlia/teemoja sekä monenlaisia itsetehtyjä koristeita. Tältä näyttää hiiritalon halloween 2023. 


Ensilumi
No onko tullut joulu, nyt halloweenin keskelle? Hehe. Ensilumi satoi tänne Kouvolaan 30.10. Lunta tuli niin vähän, että ei edes nurmikko peittynyt, mutta voi sitä lasten iloa ja riemua. "Lunta,  lunta, vau!" Tulisipa pian lisää lunta, lumi toisi mukanaan niin paljon iloa ja valoa. 


Halloweenkoriste lapsuudestani
Mökiltä löytyi minun vanha halloweenkoriste 2000-luvun alusta. Aika raju, mutta pakkohan se oli kotiin tuoda. H ihastui siihen täysin ja se onkin ollut hänen huoneessaan koristeena.


Halloween
Lokakuu on niin kiva päättää halloweenia juhlien. Saimme lasten isovanhemmat ja S kummin meille kylään. Pekka oli tehnyt vaikka mitä herkkuja. Lapset leikkivät ilmapalloilla ja tanssivat, pukeuduimme ja hassuttelimme sekä tietysti myös herkuttelimme. Tällä kertaa emme tehneetkään perinteistä halloweenkarkkikierrosta isovanhemmille, vaan kutsuimmekin isovanhemmat meille herkuttelemaan. Olipa meillä kiva ja vauhdikas päivä, hurjan hauska halloween.

Lokakuu on yksi minun lempparikuukausista. Tälläkin kertaa nautin siitä niin hyvin kuin pystyin. Tässä lopuksi vielä linkit kaikkiin lokakuun postauksiin: 🧡🍂











Lokakuun kivoimpia juttuja 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi ♡