lauantai 29. helmikuuta 2020

Helmikuu 2020

Meillä helmikuu on ollut vauhdikas. Olemme tehneet monenlaisia kivoja juttuja, reissuja ja retkiä. Olemme viettäneet aikaa läheisten kanssa ja kyläilleet. Meillä on ollut Pekan kanssa treffipäiviä ja olen saanut viettää myös omaa-aikaa. Meitä on aika paljon harmittanut se, että lunta ei ole ollut (kuin päivän tai pari) emmekä ole päässeet leikkimään lumileikkejä. Onneksi kuitenkin olemme saaneet nauttia auringosta ja olemme keksineet muuta kivaa tekemistä. Ihanaa kun päivät pitenee ja kevättä kohti mennään.


Helmikuun alussa V täytti 1v 7kk ♡ Tästä kuvasta tuli niin ihana. V:lla on päässään sama diy kukkapanta kuin 1v kuvissa. Sama mekko mitä minä olen pitänyt yksivuotiaana, mekko on isäni isoäidin tekemä, niin kaunis ♡


V tykkää juosta, pomppia ja kiipeillä. Leikkiä siskon kanssa mm. majassa, duploilla, pehmoleluilla ja järjestää teekutsuja. Hän tykkää monenlaisista ruuista, mutta usein ainakin osa päätyy suoraan lattialle. Hänellä on aika paljon omaa tahtoa ja valokatkaisimia on kiva rämpyttää. Vaikka yöt ovat edelleen vaihtelevia, hän on yleensä päivisin hyväntuulinen, V:lla on niin ihana hymy ja suussa jo paljon hampaita! Hän tykkää suukottaa, halittaa ja vilkuttaa. Ihana pieni kulta. ♡


Helmikuussa on vietetty Runebergin päivää ja syöty Runebergin torttuja, vähän koristeltu kotia ja juhlittu ystävänpäivää, laskiaisena herkuttelimme laskiaispullilla. Tammikuussa aloitimme lettupäivä perinteen ja myös nyt helmikuussa jokaisena perjantaina olemme paistaneet lettuja.


Olen taas vähän innostunut ompelemisesta ja olen tehnyt tytöille ihania rusettiponnareita ja pinnejä, tietysti myös itse niitä käytän ja olemme antaneet niitä kavereillekin, hih.


Helmikuussa teimme lomareissun Kuopioon ja Jyväskylään, vierailimme Pekan isovanhempien luona ja samalla kävimme tutustumassa upeaan Muumijääluolaan Leppävirralla. Minä, S-kummi ja H teimme isojen tyttöjen reissun Lahteen, kävimme Hoplopissa ja kiersimme kirppareita. Loppukuusta teimme hiihtolomareissun Helsinkiin ja kävimme Sea Lifessa ihastelemass kaloja ja muita mereneläviä.


Retkeilimme myös täällä Kouvolassa tutuissa maisemissa, meidän lähimetsässä ja suolla, mutta myös minun lapsuudenkodin metsämaisemissa. Ajattelimme, että olisi hauskaa mennä käymään mökillä ja niin me teimmekin. Ulkoiltiin, nautittiin auringosta ja saunottiin. Mielestäni mökkeily oli aika ihana lopetus helmikuulle.


Tässä linkit helmikuun postauksiin:


perjantai 28. helmikuuta 2020

Ihastelimme kaloja ja muita mereneläviä Sea Lifessa

Kävimme ihastelemassa kaloja ja muita mereneläviä Sea Lifessa Helsingissä. Oli ihana nähdä miten innoissaan tytöt tutkivat akvaarioita. Vaikka erilaisia kaloja oli paljon, heidän lempparikseen muodostui kilpikonnat. Niitä ihmeteltiin aika kauan ja kahteen kertaan, hih. Leikkipaikka oli myös heidän mielestään kiva.
Minusta oli mielenkiintoista katsella isoja akvaariota, minkälaisia kaloja niissä on ja mitä ne tekevät. Merihevoset ja meduusat olivat kauniita. Hait kiinnostivat meitä kaikkia ja näimme myös söpöjä ihan pieniä hainpoikasiakin. Tunneli oli hieno, siinäkin riitti ihmeteltävää!

Meillä oli kiva päivä! Onneksi myös automatkat Helsinkiin ja takaisin sujuivat hyvin (n. 1.5h yhteen suuntaan). V nukkui suurimmat osat matkoista ja istui tapenkillä muuten ihan hyväntuulisena. Loppumatkasta hän hermostui, mutta onneksi olimmekin jo melkein kotona.  
Olemme käyneet Sea Lifessa kerran aiemmin, siitä kerrasta on aikaa jo kolme vuotta. Sen postauksen pääsee näkemään täältä. Koska silloin kuvasin todella paljon, päätin, että tällä kertaa kuvaan vähän vähemmän, heh. 

tiistai 25. helmikuuta 2020

Laskiaispullat saa hymyn huulille, vaikka lunta ei olekaan

Kauhea pettymys, kun ei laskiaissunnuntaina eikä nyt laskiaistiistainakaan päästy pulkkailemaan. Harmittaa erityisen paljon, koska vuosi sitten laskiaisena olimme kipeitä, nyt taas ei ole lunta, meiltä on tavallaan siis kaksi laskiaista jäänyt väliin. Koska lunta ei ole eikä pulkkamäkeen päässyt, me menimme leikkipuistoon laskemaan liukumäkeä. Onneksi kuitenkin aurinko on paistanut ja laskiaispullat saa hymyn huulille, vaikka lunta ei olekaan.


Meidän laskiaisperinteisiin kuuluu ehdottomasti laskiaispullat! Viime vuonna Pekka teki herkullisen laskiaispullakranssin, ohjeen siihen pääset näkemään täältä. Tänä vuonna Pekka teki tyttöjen kanssa perinteisiä laskiaispullia, hillolla. Me olemme tottuneet syömään laskiaispullat hillolla ja minä en mantelimassaa voisi syödä vaikka haluaisinkin, koska olen nykyään allerginen manteileille. 


Pulla on aina hyvää, mutta laskiaispullat erityisen hyvää, hih. Vielä ei ole kyllästymistä tullut, vaikka näiden päivien aikana on tullut syötyä jo monta pullaa. Ihanaa kun Pekka tykkää tehdä ruokaa ja leipoa, hemmotella meitä tyttöjä.

maanantai 24. helmikuuta 2020

Talvilomasuunnitelmia

Meillä on tälle talvilomaviikolle tiedossa monenlaista kivaa ohjelmaa. Nähdään sukulaisia ja ystäviä, tehdään pieni kiva päiväreissu ja jos on ihan ok keliä, niin saatetaan mennä vaikka mökillekin. ♡


H:llä on kerhosta lomaa tämä viikko. Lomalla tärkeintä on viettää aikaa yhdessä, olla rennosti ja tehdä kivoja juttuja. Teimme jo aiemmin helmikuussa viikonloppureissun Kuopioon ja Jyväskylään.  Kävimme myös Leppävirralla Muumijääluolassa. Ajattelimme, että nyt olisi hauska tehdä joku pieni kiva päiväreissu jonnekin.


Ajattelimme ajella joku päivä Helsinkiin, Sea lifeen katselemaan kaloja ja muita mereneläviä. Uskon, että se voisi olla meistä kaikista mielenkiintoinen elämys. Olemme Pekan ja H:n kanssa käyneet siellä kerran aikaisemmin, H oli silloin kaksivuotias eli siitä on jo aikaa. Hauskaa mennä sinne nyt myös V:n kanssa.


Mökkeilemme enimmäkseen keväällä ja kesällä, mutta ajattelimme, että nyt lomalla voisi olla hauskaa mennä käymään mökillä pitkästä aikaa. Pekka uhkasi mennä uimaan ja minua jo pelkkä ajatuskin hirvittää. 


Lomalla on hauskaa päästä tekemään arjesta poikkeavia kivoja juttuja, mutta myös viettää aikaa läheisten kanssa ja kyläillä, leikkiä yhdessä, katsella elokuvia, herkutella, ulkoilla ja pelata lautapelejä. Toivottavasti me pysymme terveinä, että meidän kivat talvilomasuunnitelmat onnistuvat, edes osa niistä. 


En tykkää sanasta hiihtoloma, varsinkaan nyt kun ei ole lunta. Talviloma kuulostaa mielestäni paremmalta ja tykkään käyttää mielummin sitä. Se on minusta loogisempikin, kun miettii että muut lomat ovat nimeltään kesäloma, syysloma ja joululoma. Mielestäni talviloma sopii paremmin niiden jatkoksi, hih.

torstai 20. helmikuuta 2020

Retki suolle - Nyt pitäisi olla talvi, mutta kyllä tämä enemmän keväältä tuntuu

Tänään oli niin kaunis päivä, että päätimme lähteä retkeilemään läheiselle suolle, samalla kävimme leikkipuistossa. Ilma oli ihana, mutta kyllä lunta olisi kaivattu. Tämä on niin outo talvi. Nyt on helmikuu ja keli on kuin huhtikuussa, ei lunta, ei pakkasta. Onneksi sentään aurinko paistoi.


Meidän pihalla ei ole lunta, mutta talon vieressä on vielä suht iso lumikasa auran jäljiltä. H:stä oli hauska mennä siihen kiipeilemään. Hyvä, että tällä kertaa otin kuvan, sillä kohta varmaan tämäkin lumikasa muuttuu vedeksi. Yleensä talvisin yksi meidän lempipuuhista on lumikasoissa kiipeily. Valitettavasti tämä hupi on jäänyt tänä talvena todella vähäiseksi. Kiipeilyjen jälkeen pääsimme suolle. Lapset ihmettelivät jäisiä lammikoita. Oli hauskaa heitellä kiviä, käpyjä ja keppejä, katsoa mikä niistä rikkoo jään ja mitkä vaan liukuvat. 

Näitä kuvia katsoessa ei millään uskoisi, että nyt on helmikuu. Nyt pitäisi olla isot kinokset lunta ja pakkasta, nyt pitäisi talvi olla parhaimmillaan. Lunta ja pakkasia ei ole tänä talvena juurikaan näkynyt, ihan pikkuisen vain, surullista. Aivot ei millään meinaa käsittää, että tosiaan nyt on talvi eikä kevät. Sillä kyllä tämä keli enemmän keväältä tuntuu.
Kun se "kunnon talvi" ei näytä tulevan niin tämä tilanne on nyt vain hyväksyttävä ja löydettävä iloa jostain muusta kuin lumesta. Tänään iloa toi aurinko ja lasten riemu leikkipuistossa. Oli kiva kiikkua, keinua keinulaudalla, kiipeillä ja laskea mäkeä. Nähdä lasten iloiset kasvot ja kuulla riemunkiljahduksia.Vaikka lunta kaipaankin, niin mielestäni suolla oli silti omalla tavallaan kaunista. Näimme ihanan auringonlaskunkin, vaikka se ei kuvissa näytä oikein miltään. Meillä oli kiva päivä, oli ihana ulkoilla auringonpaisteessa ja kiva leikkiä kun oli kuivaa, vaatteet eivät kaatuneet, heh. Huomenna onkin jo viikonloppu, H:llä alkoi kerhosta talviloma, saa nähdä mitä kaikkea kivaa keksitään.

keskiviikko 19. helmikuuta 2020

Isäni isoäidin tekemä yksivuotismekko - Sitä on pitänyt minun lisäkseni myös molemmat tyttäreni

Minulla on monenlaisia esineitä millä on minulle todella paljon tunnearvoa. Suvussa kulkeneita aarteita tai juuri minulle tehtyjä juttuja. Yksi näistä ihanuuksista on tämä isäni isoäidin tekemä yksivuotismekko.


Isäni isoäiti "Pii" on menehtynyt minun ollessani n.viisivuotias. Valitettavasti minulla ei ole hänestä kauheasti muistikuvia, mutta olen nähnyt hänestä valokuvia ja kuullut monia tarinoita. Sen tiedän, että hän oli taitava ompelija. Ajattelen, että hänen muistonsa elää hänen tekemissään käsitöissä.


Tämä mekko on mielestäni todella kaunis ja taitavasti tehty. Se on melkein 30 vuotta vanha ja edelleen ajaton ja kaunis. Hempeä kukkakuosi on ihanan tyttömäinen ja hihoissa on kauniit yksityiskohdat.


Arvostan sitä, että mekko on juuri minulle tehty, tunnearvoa on lisännyt se, että myös molemmat tyttäreni ovat pitäneet tätä samaa mekkoa 1-vuotiaina. Nämä asiat tekevät mekosta erityisen.

3/1992

11/2015

2/2020

Olen kirjoittanut isäni isoäidin tekemistä käsitöistä ennenkin. Hän on tehnyt myös mm. minun kastemekkoni, mikä on ollut myös molempien tyttöjen päällä heidän ristiäisissä. Kastemekko on päässyt jopa esille Kansallismusoon. Täältä pääset lukemaan siitä enemmän.


Olen säästänyt molempien tyttöjen vaatteita sillä ajatuksella, että, jos he saavat joskus omia lapsia, niin he voivat pukea lapsilleen jotain samaa kuin mitä he ovat itse lapsina pitäneet. Tietysti olen säästänyt heidän vaatteita ja tavaroita myös siksi, että ne ovat ihania lapsuusmuistoja. Toivon, että tytöt arvostavat tätä. ♡

perjantai 14. helmikuuta 2020

Ystävänpäivä

Ihanaa ystävänpäivää ♡ Muistakaa teidän rakkaita, tämä on hyvä päivä sanoa heille jotain kaunista.


Meidän ystävänpäivään kuuluu pienet koristelut, herkuttelu ja korttien tekeminen. Osaa läheisistämme muistamme kortein ja lähetämme myös whatsapp-viestejä. Mielestäni ajatus on tärkein. 


Ostimme punaisen sydänviirin ja muutaman ilmapallon, somistin olohuonetta ja lastenhuonetta punaisilla yksityiskohdilla. H halusi sydämiä hänen huoneeseen, joten osa sydänviiristä päätyi sinne. Myös muumihylly päivitettiin ystävänpäivään sopivaksi. Minusta on hauskaa koristella kotia erilaisten juhlien ja sesonkien mukaan, se tuo kivaa vaihtelua arkeen. Me juhlimme aina kun on tilaisuus, hih.


Tuttuun tapaan Pekka teki ihania herkkuja, H on toiminut apulaisena. He tekivät sydämenmuotoisia pizzoja ja keksejä. Ja koska perjantai on meillä lettupäivä, niin paistoimme tänään myös lettuja.
Tytöt tekivät muutamia ystävänpäiväkortteja. Taitoin talouspaperirullan sydämen muotoiseksi, tytöt kastoivat sen maaliin ja painoivat sydämien kuvia paperille. Aika ihania kortteja. Hauskaa, H on tehnyt tälläisen askartelun edellisen kerran ihan pienenä tyttönä, kolme vuotta sitten, nyt V ihan ensimmäisen kerran.Ystävänpäivänä tulee paljon mietittyä ja ajateltua kaikkia rakkaita ja miten kiitollisia heistä olemme. Meillä on ihana lähipiiri ja paljon rakkaita ihmisiä ympärillämme ♡


Erityisen kiitollinen olen sinusta rakas ystäväni S. ♡ Se on ihanaa kun tykkäät minusta juuri sellaisena kuin olen, tytöt ovat sinulle äärimmäisen rakkaita, olet aina tukenamme ja läsnä elämässämme. Olet hauskaa seuraa ja meillä on aina paljon juteltavaa, tunnit meinaavat loppua kesken silloin kun nähdään. Autat meitä kun sinulla on mahdollisuus, tykkäät hoitaa ja viettää aikaa tyttöjen kanssa. Olet maailman paras kummi V:lle ja siitä syystä halusimme lisätä sinut myös H:n kummiksi. Olet hoitanut H:n kohdalla jo vuosia "kummin tehtäviä", joten meistä tuntui oikealta ja luontevalta tehdä varakummista ihan oikea kummi. Olet sen ansainnut. Ihanaa ystävänpäivää ♡