maanantai 30. huhtikuuta 2018

Meidän vappukoti

Meillä vappu, niin kuin muutkin juhlat ja sesongit näkyvät kodissamme, koristeiden myötä pääsemme paremmin juhlatunnelmaan. Olen huomannut äitinä ollessani, että koristelu ja koristeet ovat lapsestakin tärkeitä juttuja, mikä selvästi kiinnostaa. Minusta myös yhdessä koristeleminen ja yhdessä puuhastelu muutenkin luovat kivoja lapsuusmuistoja ja ihania perinteitä.


Nyt vappuna, niin kuin ehkä muulloinkin ilmapallot kiinnostavat Helmiä. Niitä on kiva ihastella ja niiden kanssa on hauska leikkiä, vaikka minua välillä hirvittää, että poksahtavatko pallot, hih. Helmiä värit kiinnostavat ja on hauska yhdessä pohtia minkä värisiä palloja meillä tällä kertaa on koristeena. Vaikka tykkään muuten aika simppelistä ja värittömästä tyylistä, niin kyllä minusta vappuun kuuluu värejä. Meiltä löytyy olohuoneesta muutamia ilmapallorykelmiä, lisäksi Pekka puhalsi useita yksittäisiä ilmapalloja, jotka pyörivät milloin missäkin. Aina siellä missä vappufiilistä milloinkin eniten kaipaa. Mielestäni myös serpentiini kuuluu vappuun ja sitäkin meiltä löytyy, hih.Pekka osti vapuksi meille ihanat pillimukit Clas Ohlsonilta, niin herkullisen näköiset ja söpöt. Vaikka nämä on nyt ostettu sillä ajatuksella, että niistä on kiva vappuna juoda, niin toki ne tulevat olemaan meillä muutenkin käytössä, varsinkin kun kesä tulee. Helmi on valinnut omaksi lempparikseen ananasmukin, vaikka tykkää näistä muistakin juoda. Kattauksesta löytyy myös ruokien puolesta vappufiilistä, herkuttelemme munkeilla, tippaleivillä ja simalla. Helmi kutsuu simaa "vappujuomaksi", mutta sitähän se juuri onkin.Meidän vappuumme, tai oikeastaan Helmin vappuun kuuluu ehdottomasti myös vappupallot, siis ne heliumilla täytetyt foliopallot. Mietimme, että tuleekohan Helmille valinnanvaikeus, kun Cittarissa oli todella paljon vaihtoehtoja, mutta Helmi oli hyvin tietoinen valinnoistaan eikä yhtään epäröinyt. Kaikki pallot katseltuaan hän valitsi itselleen Ryhmä Hausta tutun Vainu-pallon. Sitten Helmi sai valita itselleen vielä toisen pallon, sillä mamma ja pappa olivat antaneet Helmille vappurahaa, että Helmi saa ostettua sellaisen pallon kuin haluaa ja neiti valitsi toiseksi pallokseen PJ Masks:sta tutun Owlette-pallon (en tiedä kyseisen hahmon nimeä suomeksi, sillä katsomme kyseistä ohjelmaa Disney juniorilta englanniksi). Näistä palloista on ollut Helmille paljon iloa ja ne ovatkin olleet melkein koko ajan käden ulottuvilla ja monissa leikeissä mukana.


Vappupalloista puheen olleen, minustakin on muotoutunut tässä muutamien viikkojen aikana aikamoinen pallo. Tänään on menossa rv 29+6 eli huomenna vaihtuu jo rv 30. Vähiin käy tämä odottaminen, ei enää kauaa niin saamme pienen ihanan vauvan syliimme. 


Kivaa vappua! Toivottavasti toukokuusta tulee lämmin ja aurinkoinen! ♡


sunnuntai 29. huhtikuuta 2018

Vappumunkit

Leivoimme koko perhe munkkeja vapuksi. Tai no jos tarkkoja ollaan, niin lähinnä Helmi ja Pekka leipoivat ja minä olin apulaisena, hih. Minusta oli kiva huomata miten Helmi tykkäsi munkkien leipomisesta, mutta ei se minulle yllätyksenä tullut. Helmi tykkää häärätä keittiössä, olla apulaisena ja tehdä ruokaa muutenkin. Helmi sai pyöritellä juuri sellaisia munkkeja kuin halusi ja hän niin ylpeänä esitteli niitä. Kun Helmi oli omat munkkinsa pyöritellyt, niin sitten Pekka paistoi ne. Ai että miten kivoja noista Helmin tekemistä vappumunkeista tuli!Tietysti myös meidän perheen kokki, eli Pekka leipoi munkkeja, niistä tuli herkullisia, päältä hieman rapeita ja sisältä ihanan pehmeitä, nam. Minusta munkkien paistamaminen on kiva vappuperinne, samoin kuin tippaleipien syöminen, sima, ilmapallot, ja serpentiini. Mukava aloittaa vapun viettäminen herkutellen. Kaiken lisäksi Pekalla on nyt useampi päivä vapaata, ihanaa! Saamme viettää laatuaikaa yhdessä.

Pekan leipomat vappumunkit

Aika kiva, että emme ole vappua vielä mitenkään sen tarkemmin suunnitelleet. Aiomme herkutella ja nauttia kiireettömyydestä, mutta ei sitä koskaan tiedä vaikka keksisimmekin jotain kivaa tekemistä, hih. Haluamme toivottaa teille kaikille herkullista vappua!

Helmin leipomat vappumunkit

lauantai 28. huhtikuuta 2018

Äitiyspakkaus vai raha?

Äitiysavustuksen saa joko pakkauksena tai rahana. Avustusta voi hakea kun raskaus on kestänyt vähintään 154 päivää, noin viisi kuukautta. Äitiyspakkaus vai raha, kummasta me tehtiin hakemus? Minusta suomalainen äitiyspakkaus on nerokas keksintö, Suomessa yksi hienoimmista asioista ja perinteistä.


Me halusimme ehdottomasti myös tälle meidän pienelle ihmeelle oman äitiyspakkauksen. Miksi? Näen tämän ajatuksen ja historian pakkauksesta merkittävänä ja haluan olla jatkamassa tätä perinnettä. Pakkaus sisältää niin monia tarvittavia juttuja vauvaa varten. Nyt ei tarvitse olla miettimässä mitä kaikkea vauvalta vielä puuttuu, koska ne tulevat pakkauksen mukana. Nimittäin meillä ei ole enää kaikkia tarvikkeita Helmin jäljiltä tallella.


Minulle äitiyspakkauksessa on enemmän fiilistä kuin rahasummassa tilillä. Minulla äitiyspakkauksen odottaminen on yksi raskauden kohokohdista mitä odotan innolla. Odotan sitä, että pääsen tutkimaan ja hypistelemään mitä kaikkea pakkauksesta löytyy. Tällä kertaa meille tähän äitiyspakkauksen odottamiseen jännitystä tuo se, kun meillä on periaatteessa kaksi vaihtoehtoa, tuleeko meille vuoden 2017 pakkaus vai vuoden 2018 pakkaus.

Rv 29+4

Mielestäni molemmat pakkaukset ovat yhtä kivoja sisällöltään, joten minulle ei ole väliä kumpi pakkaus tulee. Ainahan sitä toivoo, että voisi molemmista pakkauksista ottaa ne parhaimmat palat, mutta tietenkään näin ei ole. Pakkaus ei voi kokonaisuudessaan varmaan koskaan kaikkia täysin miellyttää, mutta mielestäni kummassakin pakkauksessa on omalla tavallaan kivoja juttuja ja kauniita vaatteita.
Mutta laatikon ulkomuodon perusteella toivon, että saisimme vielä vuoden 2017 pakkauksen. Mielestäni uusi laatikko on liian räikeä ja sekamelska. Olemme säästäneet Helmin äitiyspakkauslaatikon mihin olemme säilöneet Helmin vauvamuistoja ja meillä on tarkoitus säästää myös tulevan heinäkuisen äitiyspakkauslaatikko. Mielestäni 2017 pakkauksen laatikko on kauniimpi ja siihen olisi kivempi säilöä tavaroita.

Ehkä tämä äitiyspakkauksen fanittaminen tulee osittain kotoa, sillä meillä äitiyspakkausta on aina arvostettu. Siitä on paljon puhuttu niin vanhempien kuin isovanhempienkin kanssa. Sekä minulla että veljelläni on ollut omat äitiyspakkaukset 90-luvulla ja on ollut hauska myöhemmin äidin kanssa muistella ja vertailla mitä kaikkea pakkaukset pitivät sisällään. Ja mitä pakkauksesta on säästetty tai säilynyt, hih. Mukavaa, että joskus voin muistella omien tyttärieni kanssa minkälaiset äitiyspakkaukset heillä on ollut ja mitkä tavarat/vaatteet olivat paljon käytössä, mitä pakkauksesta on säilynyt. ♡

Kerron teille myöhemmin kumpi pakkaus tuli ja mitä kaikkea ihanaa pakkaus pitää sisällään ja myös mitkä eivät olleet omaa silmää miellyttäviä juttuja. Mitä Helmi tuumaa tulevan pikkusiskon äitiyspakkauksesta ja mitä mieltä Pekka siitä on? Palaan asiaan toukokuussa. Mukavaa viikonloppua ♡

perjantai 27. huhtikuuta 2018

Raskaushimot

Tässä postauksessa kirjoittelen niistä kuuluisista raskaushimoista eli ruuista mitä tekee hulluna mieli nyt raskausaikana. Mitä ruokia minä olen himoinnut, mitä olen syönyt paljon, mitä minun on tehnyt todella paljon mieli? Välillä on tuntunut jopa siltä, että tiettyjä ruokia on pakko saada heti ja nyt. Joskus kun jotain tekee todella paljon mieli eikä sitä syystä tai toisesta ole heti saatavilla, niin se ärsyttää suunnattomasti, päätä särkee eikä silloin pysty ajattelemaan mitään muuta.


Ehdottomasti suurin raskaushimoni on mehujäät, niitä syön valehtelematta päivittäin. Naurattaa, että vaikka kaapit ammottaisivat muuten tyhjyytään, niin pakkasesta löytyy aina mehujäitä. Niin saa pidettyä tämän odottavan maman tyytyväisenä, hih. Tässä raskaudessa on tehnyt ehkä enemmän mieli makeita juttuja: mehujäitä, limpparia ja jäätelöä. Jostain syystä mehujäiden lisäksi olen erityisen paljon pitänyt sellaisista rouskuvista jäätelöistä, siis sellaisista missä on suklaakuori jäätelön päällä. Ennen raskautta suurinta herkkuani oli sipsit, mutta nyt raskaana ollessa ne eivät maistu. Jos Pekka on ostanut niitä olen saattanut syödä muutaman sipsin ja todeta, että ei uppoa. Ruissipsejä olen pystynyt syömään.


Mehujäiden jälkeen toiseksi eniten minun on tehnyt mieli hapankorppuja ja niitä syönkin monta kertaa päivässä. Neuvolassakin terveydenhoitaja oli erittäin tyytyväinen tähän raskaushimooni. Myös punasipulia on tehnyt kovasti mieli ja voisin laittaa sitä kaikkiin ruokiin, niin en ole kuitenkaan ihan aina tehnyt, hih. Lemppariruokiani on nyt raskausaikana ehdottomasti Kotipizzan mexi-kana kotzone, paikallisen Lehtorestan kanaburrito, Pekan tekemät hampparit ja tacot. Kaikista noista ruuista löytyy reilusti punasipulia, näitä ruokia on tullut syötyä usein, ihme että ne eivät jo kyllästytä, hih. Raskauden puolen välin jälkeen minun tehnyt kovasti mieli kananmunia ja niitä on tullut nyt usein syötyä, ihan pelkiltään, mutta kypsänä tietysti. Yhtenä yönä minun oli vain pakko saada kananmunia ja niitä sitten keiteltiin, hih.


Alkuraskaudessa kun oli vähän ällömpi olo, niin himoitsin tietysti noita mehujäitä, mutta myös paprikaa ja jäisiä murskattuja mansikoita. Alkuraskaudessa minun teki mieli välillä sunday jäätelöä kinuskikastikkeella, kerran lähdimme illalla ajamaan mäkkärin autokaistalle vain sitä varten, että saan tuota kyseistä jäätelöä, hih. Onneksi tuota sunday villitystä ei kauaa kestänyt. Alkuraskaudessa minun teki mieli myös kebabbia, mutta herkullinen kanaburrito syrjäytti sen.


Monia myös tietyt hajut ja tuoksut miellyttävät, niin minuakin. Ensimmäisenä noista tuoksuista minulla tulee mieleen pannulla tirisevä rasva, flora juokseva tai vastaava, ennen kuin ruoka heitetään siihen päälle. Myös silloin kun Pekka leipoo jotain ja laittaa kulhoon sulatettua rasvaa, niin ai että miten hyvältä se tuoksuu silloinkin. Jotenkin naurattaa, että miten sulatettu voi, rasva tai vastaava voikin tuoksua niin taivaallisen hyvälle.

Minulla ei ole ollut tässäkään raskaudessa mitään outoja tai erikoisia himoja. Mutta nämä tietyt ruuat ovat superhyviä ja niitä tekee mieli kuukaudesta toiseen. Saa nähdä maistuvatko ne enää raskauden jälkeen hih.

torstai 26. huhtikuuta 2018

Hevea - Turvallisia leluja lapsille

Hevea on tanskalainen yritys, joka valmistaa luonnonkumisia leluja ja lastentarvikkeita, jotka ovat ekologisia, täysin myrkyttömiä ja turvallisia. Tuotteet eivät sisällä BPA:ta, ftalaatteja, PVC:tä tai väriaineita. Kaikki Hevean lisätarvikkeet on tehty täysin orgaanisesta puuvillasta. Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä  Kiddex Oy:n kanssa, joka maahantuo vastuullisesti tuotettuja lastentarvikkeita, mm. näitä ihania Hevean tuotteitaOlin ajatellut ostaa Hevean tuotteita Lapsimessuilta ja olikin ihana yllätys, kun Kiddex ehdotti minulle yhteistyötä. Tähän yhteistyöhön minun oli helppo suostua tuotteiden turvallisuuden ja hygieenisyyden takia. Helmiltä löytyy ennestään ihana Polly the Fish-kylpylelu, josta neiti on todella paljon tykännyt ja se on ollut meillä ahkerasti käytössä, niin kylvyssä kuin muissakin leikeissä. Tiesin, että Hevean lelut ovat Helmin mieleen.


Miksi halusin meille Hevean kylpyleluja ja tutteja? 

Hevean kylpylelut ovat hygieenisiä, niissä ei ole reikiä, joten ne eivät kerää vettä ja likaa sisäänsä. Lelut ovat turvallisia, niissä ei ole irtoavia osia ja niiden pinta on mukavan tuntuinen. Lelut ovat suloisia ja kivan näköisiä. Helmi on leikkinyt Polly the fish-kalalla ja Fred the frog-sammakolla monenlaisia leikkejä niin kylvyssä kuin muutenkin.  Minusta on ollut hauska huomata, että silloin kun Helmi on leikkinyt sammakolla ja kalalla ammeessa, niin ne pysyvät pystyssä, eivätkä ole koko ajan hassusti kallellaan. Tykkään, että Helmiltä löytyy sellaisia leluja, joita voi yhdistellä erilaisiin leikkeihin ja mielestäni nämä ovat juuri sellaisia leluja, vaikka pääsääntöisesti meillä kylvyssä ovatkin. Kun aloin tekemään ostoslistaa siitä mitä tulevalle heinäkuiselle pitää ostaa, niin ensimmäsiä juttuja, jotka listalle päätyivät olivat Hevean  Kawan-ankka ja luonnonkumitutti. Mielestäni Kawan on vain niin suloinen ja kaunis. Vauvalle hankintoja tehdessä tärkeintä on kuitenkin se, että lelut ovat turvallisia ja mahdollisimman hygieenisiä. Kawan on kätevä ja monikäyttöinen, sillä se sopii niin kylpy- kuin puruleluksikin ja tietysti myös muihin leikkeihin. Halusin pienelle ihmeelle Kawan minin, koska ajattelen, että se sopii vauvan pieneen käteen ja leikkeihin paremmin. Tästä suloisesta ankasta on saatavilla myös pari isompaa kokoa.Helmi ei oppinut syömään tutteja, joten en tiedä varmuudella tästä pienestä ihmeestäkään, että miten käy. Mutta halusin varautua siihen, että tutti löytyy ja sitä voi tarjota vauvalle. Halusin näitä Hevean tutteja, koska tutti on turvallinen, se on yhtenäinen, siinä ei ole mitään irtoavia osia eikä tuttiin pääse kertymään likaa. Itse pidän myös siitä, että tutit ovat neutraalin värisiä, niissä on yksinkertaisen tyylikäs muotoilu ja kivoja kuvioita, mm. kuu ja tähdet, ankat ja kruunut. 
Jos haluat tietää lisää ja nähdä kaikki Hevean tuotteet, niin niitä pääset tutkimaan täältä. Jos sinua kiinnostaa mitä muita tuotemerkkejä Kiddex maahantuo, niin kurkkaa www.kiddex.fi.

tiistai 24. huhtikuuta 2018

Kolmevuotias äitin mukana neuvolassa

Äitin mukana neuvolassa. Miten kolmevuotias tyttäreni koki yhteisen reissumme äitiysneuvolaan, mitä Helmi siellä teki? Jos tämän äidin kuulumiset viime viikkoisesta neuvolakäynnistä kiinnostaa, niin niitä pääsee lukemaan täältä. Tässä postauksessa keskitytään Helmin näkemykseen äitiysneuvolakäynnistä.


Helmi odotti innoissaan sitä, että pääsee mukaani neuvolaan, näkemään kun äitiä tutkitaan ja kuulemaan miten vauvan sydän jumpsuttaa. Lupasin, että hän saa ottaa mukaansa yhden pehmolelun ja hän valitsi matkaseurakseen valkoisen pupun. Jo neuvolaan kävellessämme hän innoissaan höpötti miten kiva on mennä äitin kanssa neuvolaan ja miten hauskaa, että pupukin pääsee neuvolaan mukaan.

Perille päästyämme Helmi ehti vähän aikaa leikkiä neuvolan leluilla ja sitten meidät kutsuttiinkin sisään. Helmi tervehti iloisesti ja meni heti reippaasti tuolille istumaan. Sillä välin kun äiti jutteli "neuvolantädin" kanssa, niin Helmi haki myös pupulle oman tuolin, sitten hän ihmetteli ja katseli kaikkia neuvolan seinällä olevia kuvia ja julisteita ja välillä totesi "äiti katso tuota" jne. Hän katseli välillä myös ulos ikkunasta, mistä näkyi viereisen päiväkodin pihalla leikkiviä lapsia.


Helmistä se oli mielenkiintoista, kun hemoglobiinia mitattiin, hän tiesi että äiti mittaa, koska on nähnyt minun mittaavan samalla tavalla sokereita kotona. Kun verenpainetta mitattiin, niin Helmi kysyi, että mitä äitille tehdään, kerroin hänelle että taas mitataan ja että hänellä on oma (lelu)verenpainemittari kotona, millä olemme yhdessä mittailleet. Neiti hyväksyi vastauksen ja meni jälleen katselemaan neuvolan seinällä olevia kuvia. Minusta oli niin söpöä kun kävin vaa'lla, niin hän halusi minun jälkeeni nähdä oman painonsa.

Kun "neuvolantäti" meni laboratorioon tutkimaan hemoglobiinitulokset ja virtsanäytteeni, niin Helmi olisi halunnut mennä hänen apulaisekseen, sanoin Helmille, että hän voi ovelta katsoa mitä "neuvolantäti" tekee, mutta ei voi mennä huoneeseen. Helmi katseli hyvin kiinnostuneena mitä laboratoriossa tapahtui ja selosti minulle mitä "neuvolantäti" siellä tekee.


Sitten olikin aika laittaa verhot kiinni (koska neuvolan vieressä on päiväkoti) ja kuunnella vauvan sydänääniä. Olin kertonut Helmille, että äiti käy pötköttämään ja että laitteesta saattaa kuulua melko kova ääni, mutta se ei haittaa mitään. Helmi meni "neuvolantädin" viereen seisomaan, katseli ja kuunteli kiinnostuneena mitä tapahtuu. Selvästi tämä kuuntelulaite kiinnosti häntä ja olisi ollut kiva päästä sitä kokeilemaan, hih. Vähän aikaa katseltuaan ja kuunneltuaan hän meni kurkkaamaan tuolilla istuvaa pupua ja katselemaan taas seinällä olevia kuvia ja julisteita.

Sitten me kaikki pelästyimme, kun yksi rullaverhoista avaantuikin yllättäen. Helmi oli aluksi hämillään kunnes rupesi kikattaman tapahtuneelle. Kun nousin pois tutkimuspöydältä, niin Helmi sanoi "neuvolantädille" että kaikki verhot täytyy avata, kun yksi oli jo auennut. Sitten he menivät yhdessä avaamaan loputkin verhot.


Minusta oli niin kiva seurata Helmiä ja huomata miten tarkasti ja kiinnostuneena hän katsoi ja kuunteli mitä minulle tehdään ja mitä neuvolassa tapahtuu. Helmi totesi myös moneen väliin "äitiä tutkitaan, äitin masussa on pieni vauva". Helmillä oli "neuvolantädille" paljon asiaa ja höpötteli meille monia juttuja. Minusta oli kiva huomata miten ihanasti terveydenhoitaja otti Helmin huomioon, jutteli Helmin kanssa ja myös hän kertoi ja selitti Helmille aina mitä tapahtuu. Ja vaikka Helmillä olikin paljon asiaa niin myös minä sain hyvin kerrottua terveydenhoitajalle kaikki mitä halusinkin ja pystyimme keskustelemaan. Vaikka täytyy myöntää, että kyllähän siihen neuvolakäyntiin pystyy paremmin keskittymään silloin, kun sinne menee yksin/Pekan kanssa.


Lähtiessämme neiti niin iloisesti hymyili ja heipatti "neuvolantädille" ja totesi "oli kivaa neuvolassa. Äiti, pupullakin oli kivaa neuvolassa". Menimme kaupasta ostamaan jätskit ja sitten suuntasimme kotia kohti. Neuvolan jälkeen soitettiin Mammalle ja Helmi niin ylpeästi kertoi "minä olin äitin kanssa neuvolassa. Oli kivaa neuvolassa". Neuvolareissu on ollut niin hauska ja mieleenpainuva, että hän on muistanut kaikille kertoa siitä. "Olin äitin kanssa neuvolassa, äitiä tutkittiin". Kiva että ensimmäinen yhteinen äitiysneuvolakokemuksemme oli molemmille hyvä, että Helmi viihtyi neuvolassa, hänellä oli kivaa siellä ja minä sain keskusteltua terveydenhoitajan kanssa.

lauantai 21. huhtikuuta 2018

Lapsimessut 2018

Lapsimessut on minulle yksi vuoden kokohokohdista, tapahtuma mitä odotan suurella mielenkiinnolla. Laskin päiviä messujen alkamiseen ja jo etukäteen tutustuin näytteilleasettajiin ja ohjelmaan. Odotin, että pääsen tekemään ihania ostoksia Helmille ja pienelle ihmeelle. Tämä postaus on toteutettu yhteistyössä Lapsimessujen kanssa, kerron messukokemuksistamme, mitä ostoksia teimme ja mikä Helmiä messuilla kiinnosti, mikä fiilis messuista jäi. Jos et ole vielä käynyt Lapsimessuilla, niin messuilemaan ehtii vielä tänään lauantaina 9-18 ja huomenna sunnuntaina 9-17 Helsingin messukeskuksessa.

Menin messuille perheeni kanssa, mietin kun olen jo raskauden viimeisellä kolmanneksella, että miten jaksan messuilla, jännitin myös sitä kun tiesin että messuilla tulee olemaan paljon ihmisiä, mielessä pyöri myös se, miten tuon uhmaikäisen kanssa tälläinen reissu sujuu, varsinkin kun päätimme lähteä messuilemaan ilman rattaita. Aluksi perille päästyämme mietin, että apua onpa paljon porukkaa ja tuntui, että iski pieni valinnan vaikeus, minne menemme ensin. Lähdimme kuitenkin vaan rennosti kiertelemään ja melko pian jännitys helpotti.


Millä osastoilla teimme hankintoja?

Olin etukäteen ajatellut mitä lastenvaatteita haluaisin messuilta ostaa, mutta tällä kertaa harmikseni huomasin, että kaikkea ei ollut tai ei ollut enää saatavilla. Suurin osa vaatteista mitä olin etukäteen ajatellut vauvalle ostaa jäi hankkimatta, koska niitä ei ollutkaan. Onneksi löysin Helmille ne vaatteet mitä olin etukäteen ajatellutkin. Vauvalle ostin kauniin mustavalkoisen Yo Zen:n mekon. Helmille ostin Kaikolta mustan pitkähihaisen ja vaaleanpunaisen lyhythihaisen cross paidan. For Minis and Mommies osastolta puolestaan tarttui mukaan ihana pompulakuosinen t-paita Helmille ja vauvalle Nature Bubzin risti purulelu.


Messuilla olisi ollut paljon muitakin ihania vaatteita mitä olisin voinut Helmille ostaa, mutta tein jo etukäteen tietoisen valinnan siitä mitä Helmi tarvitsee, en ostanut mitään vaatetta ns. turhaan, vain sen takia että ne ovat kauniita ja kivoja. Vaatteet ja asusteet  mitä en vauvalle messuilta löytänyt, niin ajattelin tilata ne joku päivä yritysten verkkokaupasta, mm. Ominilta housut, Gugguulta pari bodya ja Valkamalta pikkuinen rusettipanta.


Minulla oli Kiddex:n osastolle ostoslista valmiina muutamista PlanToysin ja Hevean tuotteista. Osastolle oli kiva tulla kun sai heti lämpimän vastaanoton ja iloiset tervehdykset. Halusin kotiuttaa meille lisää PlanToysin kumipuuleluja, mistä sekä minä, että Helmi olemme todella paljon tykänneet. Osastolla oli ihana leikkipaikka, jossa Helmi viihtyi hyvin ja siellä syntyikin kivat leikit. Ostin Helmille musiikkileluja: haitarin ja pöllökastanjetin. Se oli minulle ihana yllätys, kun Kiddex ehdotti minulle ennen messuja yhteistyötä ja sain heidän osastoltaan mukaani ihanan Luman pussukan missä oli Hevean luonnonkumisia leluja ja tarvikkeita Helmille ja pienelle ihmeelle. Näistä Hevean tuotteista on tulossa myöhemmin blogiin oma postaus.


Minulla tarttui kotiinviemisiksi myös ihania LukLabelin tuotteita, mm. suloinen pandajuliste. Osastolla oli niin kiva fiilis, tuli heti tervetullut olo, meillä oli osastolla mukava juttutuokio, hih. Tuli oikeasti sellainen olo, että olen asiakkaana tärkeä ja merkityksellinen.


Messuilla jaetaan ilmaisia BabyBoxeja ja BabyBageja, johon olin itse jo tutustunut ennen messuja Lastentervikkeen sivuilla. Riitti, että rekisteröityi, niin pakkauksen sai mukaansa. BabyBoxissa oli vaikka mitä tarpeellisia tarvikkeita vauvalle mm. vaippoja, kosteuspyyhkeitä, tuttipullo ja meitä vanhempia ajatellen Viaplayn lahjakortti.Mikä Helmiä kiinnosti messuilla?

Helmi halusi mennä katsomaan kivoja pienoismalleja junista, laivoista ja autoista, näytillä oli myös hienoja legorakennelmia, Helmi sai muistoksi pienen legohahmon. Helmiä kiinnosti myös tänä vuonna Muumimaailman osastolta löytyvä muumitalo, Kiddexin leikkipaikka ja bObles leikkialue, jossa oli tänä vuonna lisäksi kivoja pomppupupuja. Näimme kivan satuhahmokulkueen, jossa oli mm. Puppe-koira, mikä kiinnosti Helmiä todella paljon. Oli kiva katsoa satuhahmojen kokoontuminen Vekarat-lavalla ja mennä yhteiskuvaan Pupen kanssa, siitä jäi Helmille kiva muisto. Helmi osallistui myös hauskaan onnenpyörä peliin ja voitti sieltä pienen discopallo avaimenperän, hih. Kävimme myös tervehtimässä Arksien väkeä ja katsomassa ihania eläinhaalareita ja pupuhuppareita. Helmi oli niin suloinen pieni kettu, hih. 


Olin etukäteen ajatellut, että kierrän kaikki osastot läpi ja, että minulla olisi enemmän aikaa viipyä osastoilla, mutta toisaalta kuten arvata saattaa meno oli tuon meidän kolmevuotiaan kanssa aika vauhdikasta, paikasta toiseen juoksemista, enkä valitettavasti ehtinyt käydä kaikilla osastoilla. Ajattelin, että ensi vuonna olisi kiva mennä messuille aikuisten kesken, sitten saisimme rauhassa kierrellä ja tutkia mitä kaikkea ihanaa Lapsimessuilta löytyy, saisin rauhassa tehdä ostoksia ja jutella ihmisten kanssa ilman kiirettä. Vaikka pientä väsymystä ja kiukkua oli meidän neidillä havaittavissa, emmekä olleet messuilla niin kauan mitä olin etukäteen ajatellut, niin kuitenkin meillä kaikilla oli kivaa messuilla. Helmin mielestä hauskinta oli Puppe-koiran tapaaminen, kivat leikit ja uudet lelut. Vaikka meno oli vauhdikasta eikä osasoilla ehtinyt niin kauan viipymään, tein silti monenlaisia kivoja löytöjä, hih. Yllätyin siitä miten hyvin jaksoin, vaikka tämä masu on jo aikamoinen, hih.

www.lapsimessut.messukeskus.com