tiistai 29. marraskuuta 2016

Lapsen Maailma + arvonta

Sain mahtavan tilaisuuden tehdä yhteistyötä Lapsen Maailma -lehden kanssa. Postaus sisältää kivan arvonnan.


Mikä Lapsen Maailma? Lapsen Maailma on visuaalisesti kaunis lehti, joka käsittelee tärkeitä asioita: lasten ja nuorten kasvatusta sekä asiaa lastensuojelusta. Lehti sisältää myös tarinoita mielenkiintoisista henkilöistä ja erilaisista perheistä. Lapsen Maailma -lehteä kustantaa Lastensuojelun Keskusliitto ja lehden tuotto menee Keskusliiton toimintaan. Lehti ilmestyy 11 kertaa vuodessa. Jos haluat tietää lisää, niin klikkaa www.lapsenmaailma.fi Lapsen Maailma -lehden löytää myös Facebookista, Instagramista ja Twitteristä. 


Olen kestotilannut Lapsen Maailma -lehteä jo viisi vuotta. Tutustuin lehteen opiskellessani kasvatusalaa.  Valmistumiseni jälkeen ehdin olla työelämässä pari vuotta (ennen kuin minusta tuli äiti) ja lehti kulki mukanani myös silloin. Koen lehden hyödylliseksi ja lukemalla olen oppinut  paljon uutta.  Lasten asiat, kasvatus, koulunkäynti ja lasten hyvinvointi ovat aina kiinnostaneet minua. Mutta nyt kun olen äiti ihanalle pienelle tytölle, niin nämä asiat kiinnostavat vielä enemmän ja ne tuntuvat nyt henkilökohtaisilta.


Lapsen Maailma -lehdessä on paljon hyviä kirjoituksia, kuten esimerkiksi : mielenkiintoiset kuukauden henkilöt, monipuolinen tietotulva,  tärkeää asiaa sisältävä tutkittua tietoa osio ja lopussa Sami Parkkisen ottama kaunis kuva lapsen/nuoren harrastuksesta, muotokuva. Olen lehteä lukemalla oppinut lisää erilaisista perheistä, erityislapsista,  lastensuojelusta sekä saanut lisätietoa kasvatusasioihin. 
Pidän valokuvaamisesta ja valokuvista. Lehden visuaalinen ilme tekee minuun vaikutuksen. Kansikuvat ovat niin kauniita, taiteellisia ja niissä on jotenkin satumainen fiilis. Lehti on muutenkin täynnä kivoja inspiroivia kuvia.Olen viihtynyt lehden parissa ja toivon että sinäkin viihdyt. Järjestämme Lapsen Maailma  -lehden kanssa kivan arvonnan. Yksi lukijoistani voittaa itselleen Lapsen Maailma -lehden 6kk:n määräaikaisen lehtitilauksen. Mahtava tilaisuus voittaa mielenkiintoista lukemista puoleksi vuodeksi!


Näin osallistut arvontaan:

- Kerro miksi haluaisit voittaa tai mikä Lapsen Maailma -lehdessä kiinnostaa sinua. 

- Arvonta on voimassa kaksi viikkoa eli 29.11-13.12.2016. Ilmoitan voittajan tämän postauksen loppuun keskiviikkona 14.12. 

Onnea arvontaan! :-) 

maanantai 28. marraskuuta 2016

Pekan viimeiset isyysvapaat

Pekan viimeiset isyysvapaat on nyt pidetty. Aika on mennyt todella nopeasti, vähän liiankin nopeasti. Olisimme nimittäin Helmin kanssa pitäneet isin vielä pidempääkin kotona. Tosiaan Pekalla oli tässä marraskuussa neljän viikon "loma". Lomaksi sitä ei oikeastaan voi kutsua, sillä Pekka oli isyysvapaillaan todella ahkera. Tietysti hän vietti paljon laatuaikaa Helmin kanssa, kokkaili ja remppailikin vähän siinä sivussa. Ehdimme tekemään vaikka mitä kivaa isyysvapaiden aikana: saimme nauttia perheen keskeisestä laatuajasta, lumileikeistä, kävimme koko perhe Helsingissä ja ehdimme rauhassa valmistella Helmin ihania 2v juhlia. Isi ja tytär saivat viettää aikaa myös ihan kahdestaan.Lokakuu oli jotenkin vähän rankempi kuukausi minulle, joten Pekan viimeinen isyysvapaa ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Olen niin kiitollinen Pekasta, että hän ymmärtää sen, että joka päivä koko päivä villin taaperon kanssa käy työstä. Siis siinä mielessä että tekemistä riittää. Pekka osaa arvostaa minun hommaani kotiäitinä ja ymmärtää sen, että se voi välillä olla melko rankkaakin.Huomaan olevani nyt Pekan vapaiden jälkeen paljon virkeämpi ja paremmalla tuulella: Olen saanut levättyä, se on niin sitä arjen luksusta! Pekka heräsi urhoollisesti Helmin kanssa, hoiti meidän asioita, siivoili, kokkaili ja tietysti leikki Helmin kanssa. Kyllä minulla on ihana mies! Älkää huoliko, kyllä Pekka sai myös lepäilläkin, hih.Tänään on Pekan ensimmäinen työpäivä isyysvapaiden jälkeen ja meillä on Helmin kanssa jo nyt todella kova ikävä isiä<3 Mitenköhän tämä isintyttö pärjäilee, kun isi ei olekaan kotona joka päivä koko päivän? Onneksi Helmi sai Pekalta paljon haleja varastoon. Pekalla on tässä talven aikana viikon loma jossain vaiheessa, silloin meillä on taas vähän enemmän aikaa yhdessä perheenä. 

sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Helmi rakas, olet jo kaksivuotias

Arki on täynnä ihastelua, ihmettelyä, uuden oppimista. Kivoja leikkejä, iloa ja naurua. Joskus myös itkua, kiukkua ja harmitusta. Parasta on kuitenkin se, kun Helmi tuntee olevansa onnellinen ja rakastettu. 💛Olen niin kiitollinen siitä, että saan olla äiti tälle ihanalle pienelle kaksivuotiaalle tytölle. <3


Helmi-rakas täytti eilen kaksi vuotta ja järjestimme Helmille ihanat syntymäpäiväjuhlat. Aamu aloitettiin syntymäpäivälaululla, suukoilla, haleilla ja pakettien avaamisella. Hassua, että Helmin mielestä ruusuke oli aluksi kivoin juttu, hih. En tiedä osasiko Helmi odottaa, että illalla tulee vielä lisää paketteja. Helmi ihasteli kaikkia hienoja "piippi" koristeita, ihania ilmapalloja ja odotti jo innoissaan milloin vieraat saapuvat.

Juhlat alkoivat ja kotimme täyttyi rakkaista ihmisistä. Helmi oli aluksi vähän ihmeissään ja taisi vähän jännittää synttäreitään. Mutta pian neiti oli jo ihan juhlahumussa ja rupesi leikkimään pikkuserkkujensa kanssa. Helmin tätsy oli tehnyt taas upeat kakut Helmin juhliin. Kakut olivat kauniit ja maistuivat todella hyvältä! Pekka oli tehnyt juhliin pizzaa ja tarjolla oli myös kaikenlaista pikkunaposteltavaa. Paketteja availtiin pitkin iltaa, onneksi Helmillä oli ihania pieniä apureita! Paketeista paljastui vaikka mitä ihania ja kivoja juttuja, joista riittää iloa piiiiiiiitkäksi aikaa.


Minusta on ihanaa miten paljon läheisiä meillä on ja miten moni tykkää Helmistä. Helmi on kyllä todella onnekas lapsi kun hänellä on paljon rakkaita ihmisiä elämässään. Minusta on ihanaa, että Helmiä rakastetaan ja että Helmi kokee olevansa rakastettu. Kiitos kaikille juhlijoille ja Helmiä muistaneille, teitte Helmin päivästä ihanan. <3


perjantai 25. marraskuuta 2016

Helmin synttärilook

Uskomatonta miten nopeasti vuosi on taas vierähtänyt. Huomenna juhlitaan meidän rakasta kaksivuotiasta! <3 Synttärivalmistelut ovat jo käynnissä ja asukin on valittu. Minulla on ollut mielessä jo pitkään Helmin tulevat synttärit ja Helmin synttärilook. Vielä kun saan vaikuttaa asiaan, hih.Teemaksi valikoitui Angry Birds, sillä se on yksi Helmin suosikeista (Mikin/Minnin ja Late Lampaan lisäksi). Helmi tykkää leikkiä "piippi" pehmoillaan ja katsella "piippiä" pädiltä ja telkusta. Ajattelimme, että siksi nämä "piipit" sopisivat hyvin synttäriteemaksi. Tiedän, että Helmi ei osaa vielä vaatia mitään, mutta mielestäni vanhemmat pystyvät päättelemään ja näkemään mistä lapsi tykkää. Angry Birds-kemut ovat varmasti Helmin mielestä kivat!Helmin synttärivaate oli mielestäni helppo valinta. Siitä asti kun ensimmäisen kerran näin Vimman lettikuosin minusta tuli fani. Kuosi on mielestäni ajaton ja kaunis, yksinkertainen, mutta näyttävä. Minusta on ihanaa ostaa Helmille mekkoja ja mikä olisikaan parempi juhlavaatteeksi kuin tämä mustavalkoinen lettimekko. Joku jo ehtikin "kauhistelemaan", että onpas niin mustavalkoista, mutta mielestäni kuvio on kiva ja mustavalkoiset vaatteet sopivat hyvin värikkään Angry Birds -teeman kanssa. Olin jo pitkään ihastellut For Minies and Mommies mokkasiineja/tossuja ja nyt oli mielestäni erittäin hyvä syy ostaa Helmille sellaiset. Niiden valinta ei sitten ollutkaan helppo homma, koska kaikki tossut näyttivät ihanilta. Pitkän pohdinnan jälkeen päädyin valitsemaan kahden parin väliltä: mustien ja mustavalkoraidallisten. Molemmat tossut olivat niin kauniit, että en osannut päättää. Onneksi minun ihana parempi puoliskoni totesi minulle, että "ostetaan molemmat", hih. Synttärihulinoihin valikoituivat nuo mustavalkoraidalliset. Olenkin kertonut siitä miten paljon pidän kesällä ostamastani By Pinja silikonikorusta. Olen myös kertonut siitä miten paljon Helmi tykkää korustani. Olin jo kesällä sitä mieltä, että sitten kun Helmin synttärit lähestyvät niin ostan Helmille oman ihanan korun. Olin yhteydessä By Pinjan Pinjaan ja hän lähetti meille tämän kauniin Custom Kids version omasta korustani. Koru on juuri sellainen kuin olin ajatellutkin. Koruun valikoitui samanväriset helmet kuin omaani, koska minusta tämä väriyhdistelmä on todella kaunis ja tyttömäinen (vaaleanharmaa-vaaleanpunainen-vaaleanharmaa, mustalla nauhalla). Väritykseltään neutraali koru sopii monenlaisiin tilanteisiin, erittäin hyvin esimerkiksi Helmin synttärivaatteiden kanssa. Vaikka Helmillä on nyt oma koru, niin silti äidin koru kiinnostaa ja neiti kulkeekin usein molemmat korut kaulassaan, hih. Kiitos By Pinja tästä kauniista korusta! Tämä on Helmille hyvin erityinen koru, sillä se on ensimmäinen koru minkä me vanhemmat olemme antaneet rakkaalle tyttärellemme. 

Koodilla LAURAHASSU saatte -15% By Pinjan verkkokaupan tuotteista viikonlopun ajan 25-27.11.2016 ! Minun ajatuksia ja kokemuksia By Pinjan silikoni/kanto/imetyskorusta voi lukea täältä.

perjantai 18. marraskuuta 2016

Rehellistä avautumista

Minusta on hassua miten jotkut ihmiset ihmettelevät taloudellista tilannettani ja puhuvat siitä, miten blogini on muka pelkkää hypetystä tai "jeejeejee-meininkiä". Olen hämmästynyt.

En muista että olisin ihmetellyt kenenkään raha-asioita. Mielestäni ne ovat jokaisen henkilökohtaisia asioita eivätkä kuulu kenellekään muulle. Olemme kaikki erilaisia ja ihmisillä on erilaiset elämäntilanteet. Jos joku on ostanut jonkun vaatteen tai tavaran niin kyllä sillä on jotenkin siihen varaa, tavalla tai toisella. Se riippuu myös siitä mihin ja miten rahansa käyttää. Meitä on tässä taloudessa kaksi vanhempaa. Kyllä Pekkakin ostaa Helmille vaatteita ja tavaroita. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen, mutta minusta se on vaan todella outoa miettiä toisten raha-asioita ja hämmästellä niitä.


Entä sitten jos blogini käsittelee paljon iloisia, kivoja asioita? Minusta se ei ole keneltäkään pois. Kerron myös mielelläni kokemuksia tuotteista mistä pidän ja mitkä koen käytännöllisiksi. Lisäksi pidän monenlaisista lastenvaatteista, ovathan ne ihania. Jos minä tulen iloiseksi ja hyvälle tuulelle kivoista asioista, joita kuvaan ja mistä kirjoitan, niin eikö se ole hyvä juttu? Minusta se on. Hassua muutenkin, että joku pitää tätä pelkkänä "hypetys -blogina",  koska ne ketkä tätä blogia oikeasti ovat lukeneet, niin tietävät että blogini on paljon muutakin: meidän kuulumisia, syviä tunteita ja ei niin kivoja kokemuksiakin. Ja vaikka blogini olisi pelkkää "jeejeejee"-meininkiä niin entä sitten? Kirjoitan blogia itseäni ja läheisiäni varten. Kirjoitan ja kuvaan tänne juttuja mistä pidän, mitä pidän tärkeänä ja mistä tulen iloiseksi. Se on mielestäni surullista, jos joku ärsyyntyy tai pahoittaa mielensä niistä, koska tosiaan tätä ei ole kenenkään pakko lukea. Jos joku asia kuitenkin jää vaivaamaan tai ihmetyttää, niin minulle saa esittää kysymyksiä. On kuitenkin hassua muodostaa mielipide lukematta tai lukemalla vain yhden tai kaksi postausta. Toki niistäkin voi ja saa muodostaa mielipiteen, mutta se ei kerro kokonaiskuvaa blogista tai minusta itsestäni.


Olen kirjoittanut blogia vasta reilu puoli vuotta. Olen kuitenkin huomannut jo kehittyneeni ja tullut itsevarmemmaksi kirjoittamisen suhteen ja ihmisenä muutenkin. Tämä blogi on itselleni todella tärkeä. Se auttaa minua käsittelemään asioita ja se muistuttaa minua kaikista kivoista asioista, jotka tekevät minut onnelliseksi. Arjen pienet ilot ja niiden huomaaminen on ollut minulle tärkeä opetus. Jokaisessa päivässä on jotain hyvää, vaikka olisikin huono päivä. Olen blogin myötä kasvanut itsevarmemmaksi ja olen tajunnut, että elämäni on todella ihanaa. Minulla on ihana perhe ja läheiset, olen heistä kaikista todella kiitollinen. Kaikki muut ihanat asiat mitä elämä on minulle antanut on plussaa. Olen selvinnyt vaikeista tilanteista juurikin läheisten ihmisten tuella ja rakkaudella. On niin hienoa olla tässä pisteessä nyt. Olen oppinut sen, että vain sillä on merkitystä, että teen sitä mitä haluan, mistä tykkään sekä mitä itse ajattelen ja mitä minulle tärkeät ihmiset ajattelevat minusta ja tekemisistäni.

keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Koko perhe Helsingissä

Olimme koko perhe Helsingissä kaksi päivää ja yhden yön. Tämä olikin Helmille ensimmäinen turistireissu Helsinkiin ja myös Helmin ensimmäisen hotelliyö Suomessa. Hotelliksi valitsimme Sokos Hotel Vaakunan sen keskeisen sijainnin takia + monet lapsiperheet olivat kehuneet kyseistä hotellia. Eivätkä turhaan. Palvelu oli erittäin ystävällistä ja Helmi huomioitiin heti kirjautumisen yhteydessä. Helmi sai mukavan puuhapaketin, joka sisälsi tarroja, värityskirjan ja kyniä. Saimme selkeät ohjeet miten toimia ja siitä sitten lähdimme katsomaan minkälaisessa huoneessa nukumme. Helmistä oli hurjan hauskaa matkustaa hissillä, mutta hissi oli rattaiden kanssa todella ahdas, onneksi meillä on pienet rattaat. Huone oli kiva, vaalea, pieneksi huoneeksi avara ja maisema hotellin ikkunasta oli U-P-E-A. Täytyy sanoa, että varmaan hienoin näköala mikä hotellin ikkunasta on avautunut reissuillamme. Minusta kiva lisä huoneessa oli se, kun kylpysuolana ja rasvana oli Dermosilin ihanaa red orangea. 

Reissussa Helmin mielestä hauskinta oli sängyllä pomppiminen, herkuttelu ja kylpyleikit. Tosiaan saimme toivomamme ammeella varustetun huoneen. Hotellista sai myös ostaa lapselle hauskan Onni-orava kylpylelun, sillä oli kiva leikkiä ja siitä jäi Helmille myös kiva muisto tältä Helsingin reissultamme. Ostimme myös Stockmannilla sijaitsevasta Hamleysin lelukaupasta Helmille hauskan pigviinikylpylelun. Helmikin ihasteli hotellin ikkunasta avautuvaa maisemaa. Aluksi Helmiä vähän jännitti katsoa ulos ikkunasta, mutta kun ensin yhdessä katselimme maisemia, niin sitten Helmiä rupesi kiinnostamaan mitä siellä ulkona näkyy ja tapahtuu.Helmi tykkää käydä kaupassa, joten ostoksilla käyminen oli todella kivaa. Helmi pääsi ihastelemaan monenlaisia tavaroita ja seuraamaan ihmisvilinää. Helmi katseli innoissaan joulukoristeita ja kauniita valoja, Stockmannilla ja Forumissa oli niin ihana jouluinen tunnelma. Osan shoppailukierroksesta Helmi katseli puhelimesta Late Lammasta. Kävimme reissullamme myös ihanassa Lumoan Storessa ja Vimman myymälässä. Lumoan:lla on myynnissä niin kauniita mekkoja, mutta tällä kertaa matkaan lähti kivat legginsit. Olin pitkään odottanut, että pääsen Vimman myymälään ostamaan Helmille kaikkia kivoja vaatteita, mutta harmikseni melkein kaikista vaatteista oli koko 90 loppu, joten ostokset jäivät vähäisiksi. Harmittaa koska olisin valmis käyttämään rahaa kyseisiin vaatteisiin, mutta niitä on todella vaikea saada ostettua. Kävimme myös Ikeassa, sielläkin ikävä kyllä osa tavaroista jäi hankkimatta, kun niitä ei ollutkaan myymälässä. No onneksi verkkokauppasta saa loput tarvittavat Ikean tuotteet tilattua. Vaikka joissakin kaupoissa ostokset jäivät arvioitua vähäisemmiksi, niin saimme kyllä rahaa tuhlattua ja ostettiin juttuja niin itsellemme kuin jotain myös pukinkonttiin.Reissu oli todella kiva, Helmin kanssa on mukava reissata kun Helmi on niin sopeutuvainen. Aika kului todella nopeasti, ehkä vähän liiankin nopeasti, mutta onneksi ehdimme saamaan paljon kivoja muistoja. Reissultamme tarttui mukaan tuttuun tapaan myös paljon ihania ostoksia. Nukuimme koko perhe hyvät pitkät unet hotellissa, aamulla oli mukava herätä hyvin levänneenä ja katsella ikkunasta kaunista, talvista Helsinkiä. Heippa Helsinki, kunnes taas tavataan!